Jakie imię dla dziecka?

Luiza - ladne imię. I chyba dosć rzadkie. Ja znam 2 i obie sa starsze ode mnie

U nas będzie Mieszko :crown:
Gdyby była dziewczynka to mi się bardzo podoba Franciszka, mężowi natomiast Hanna, chociaż Hanna to ostatnimi czasy bardzo popularne i często nadawane imię, a wolelibyśmy uniknąć sytuacji w której w klasie są cztery dziewczynki o takim samym imieniu :grinning:

1 polubienie

Kornelii chyba nie kojarzę :slight_smile: ale hanie Zosię Antosię …

Też się zastanawiałam nad taką kombinacją :):):

1 polubienie

U mnie
Adela, Pola, Melisa
:slight_smile:

Myśleliśmy jeszcze o imionach Iga, Jagoda. Weronika, Emilka, Emma,

Hanie tak te imię widzę powraca do łask :smile: ogólnie coraz rzadziej podawane są jakieś wymyślne imiona a czesciej staropolskie imiona takie jak Stanisław, Marian itp.

U nas Majka i Kacperek :heavy_heart_exclamation:

2 polubienia

Maja ładne imię moja znajoma nazwała swoją córkę Maja i miała termin na maj :blush:

U nas jest Ofelia. Ciesze się strasznie, że jest dziewczynka, bo dla chłopca nie mogliśmy dojść do kompromisu. Jak będzie drugie to będę próbowała przetargowac Otolie. Tak aby mówić Tola. Teraz mówimy Fela.

U nas Maja i Kacper :smiling_face:

1 polubienie

Bardzo oryginalne imiona .
U nas Laura i Aurelka syn Gabriel
Podoba mi się ostatnio Łucja ale raczej już nie będziemy kolejnego planować dziecka.:rofl:

Mega oryginalnie :).
Mi zdrobnienie Tola pasuje do Antoniny np :slight_smile:
Ale chyba samo imię Tola też występuje :slight_smile:

Tak występuje sama Tola. Tylko moim zdaniem fajnie jest jak jest mała dziewczynka Tola, czy nastolatka Tola. Ale taka 40- letnia pani Tola mi nie brzmi. Dlatego chciałabym, żeby jak coś to miała pełne imię. No i Otolia pasuje do imienia córki, która już mamy.

1 polubienie

Mi dla dziewczynki się podoba Michalina i Matylda. Dla chłopca Maksymilian, Oskar i Wiktor. Podoba mi się też Ludwik

Bardzo orginalne imiona nie spotykane . Skąd pomysł na takie ,?

Co raz częściej słyszę takie nowe oryginalne , mało spotykane imiona dzieci. Chyba teraz taka moda na otyginalne imiona.

1 polubienie

Mi się podoba Franek, Stasiu, Antoś a z dziewczynek Zosia, Lena , Maja

1 polubienie

Miałam w klasie 4 Weroniki i 4 Wiktorię. Było to trochę problematyczne. Nie chciałam, żeby moja córka była jedną z wielu.
Jestem też zdania, że osoby o wyjątkowych imionach lepiej się pamięta co może mieć pozytywny wpływ na ich późniejsze życie. Lubię też imiona o nieoczywistych zdrobnieniach.

Nasza ma na drugie Maja.

1 polubienie

A mi całkiem pasuje imie Tola do dojrzałej kobiety.
Chociaż chyba na wschodzie, Tola to imię męskie. :slight_smile:
Najważniejsze żeby Wam się podobało :slight_smile: a potem dziecku bo to różnie bywa :smiley:

Akurat znam przypadek, gdzie dziewczynie nie przypadło imie Natalia, bo było zbyt popularne i zmieniła na Nataszę :slight_smile:

1 polubienie