Hej Kobietki ;)
Co byście poleciły na cerę naczynkowa , przebarwienia tak aby wyrównać koloryt skóry ??
Witaj na forum #teamLOVI!
Hej Kobietki ;)
Co byście poleciły na cerę naczynkowa , przebarwienia tak aby wyrównać koloryt skóry ??
Ja stosowałam z iwostinu bardzo dobry jak dla mnie.
Z Avene są bardzo dobre kosmetyki
Na skórę naczynkowa polecam bioderme
Ja dużo kosmetyków używam z pharmaceris i również posiadają kosmetyki do cery naczynkowej, kazda cera inna i dopasowanie odpowiedniego kosmetyku do swojej cery jest bardzo ważne bo nie wszystko pasuję i odpowiada każdemu
Olej z rokitnika. Tylko uzywaj na noc bo ma zolty kolor ale spokojnie nie barwi skory. Olej ma wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych tak wiec nie zostawia lepiącej sie warstwy na skórze ale dobrze się wchłania. Nakladam na noc przed nałożeniem kremu Niverosin. Nakładam na poczatku olej, potem czekam 15 minut. A nastepnie niverosin - krem jest dostępny w aptece, ma w sobie diosminę, ktora powinna wzmocnić naczynka na skórze.
Wspomagajaco jako maseczka czerwona glinka zmieszana z mlekiem. Ja uzywam mleka koziego . Mozna zmieszac tez z jogurtem naturalnym.
Zreszta każda skóra naczynkowa jest inna, to co u mnie się sprawdza, niekoniecznie sprawdzi się u Ciebie, tak wiec powinnaś przetestować sobie x kosmetyków tak aby zobaczyć co będzie najlepsze.
Te z Iwostinu są super, seria Capillin do skóry naczynkowej. A jeśli chodzi o przebarwienia to wszystko z zawartością kwasów np. Kwasu azelainowego, migdałowego. Tylko jeśli o te kosmetyki chodzi koniecznie na noc a rano krem z filtrem.
Ja lubię kosmetyki z vianka :) do cery naczynkowej też są
Oprócz iwostinu uwielbiam jeszcze z cetaphilu jednak nie wiem czy są do skóry naczynkowej. Jednak nieliczny krem który mnie nie uczula.
Ja polecam kosmetyki z firmy SVR, na zaczerwienienia SVR Sensifine AR, bardzo fajnie nawilża i te zaczerwienienia jakby mniejsze. Koleżanka stosuje i widać zauważalne efekty. I mój mąż też od czasu do czasu, bo niestety ma cerę naczynkową.
Z tej formy też na przebarwienia jest seria. Nie stosowałam, ale ze względu na pozytywne doświadczenia z tą marką to pewnie bym się skusiła gdybym potrzebowała.
A z takich popularnych, to na pewno pharmaceris ma do wyboru kilka kremów do skóry naczynkowej i na przebarwienia też coś się znajdzie.
SVR to już wyższa półka cenowa, bardzo dobre kosmetyki, czasem w Superpharmie są na nie promocje dobre.
Z Cetaphilu raczej nie ma serii typowo dla skóry naczynkowej, ale ich kosmetyki są uniwersalne.
Jeśli chodzi o zmarszczki to niestety ale takie kosmetyki skuteczne nie są... Z uwagi na to, że zmarszczki są spowodowane mimiką. A tutaj moze pomóć jedynie botoks. Którego nie ma się co bac. Sama obecnie mam botoks na czole i jestem zadowolona:
https://kongresrehabilitacjapolska2.pl/zastosowanie-botoksu-w-medycynie/
Nie jest to takie bolesne bo wykonywane jest to niewielką igiełą.
Zderia nie wszystkie zmarszczki można wyrównać tokyna botukinowa. Czasem lepszy wydaje się kwas hialuronowy. Jednak oba te zabiegi są przeciwwskazane w ciąży.
W sumie racja
Polecam krem marki Krynickie Spa Kojąco nawilżający dla cery naczyniowej. Jest naprawdę świetny! Stacjonarnie dostępny jedynie w sanatoriach Krynickich, ale można go spokojnie znaleźć na kilku stronach internetowych.
Tak też!
Ja używam z avon krem nawilżająco koloryzujacy u mnie się sprawdza
Ja teraz tylko i wyłącznie krem z aloesem i propolisem , coś czego używa całą naszą rodzina ,świetnie goi skórę i wyrównuje koloryt
Najlepszym rozwiązaniem dla cery naczynkowej będzie ten krem korygujący z skin79, bardzo ładnie wyrównuje kolory, ściąga pory. No nie trzeba po nim używać nawet podkładu! https://skin79-sklep.pl/skin79-cica-pine-calming-cover-cream-30g.html
Mi z avonu żaden krem nie podszedł.. Moja maa zas do naczynkowej używa RedBlocker
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.