Jakie butki do, nauki chodzenia polecacie?

Synek już od dawna raczkuje, chodzi przy przedmiotach i od jakiegoś czasu potrafi stać na nóżkach bez trzymania się rączkami, myślę o bucikach, macie jakieś pierwsze butki które Wam się sprawdziły? Poprosiłabym o namiary �

U nas były to bose stopy nie stosowaliśmy żadnych butów, ale też może z tego powodu, że córka ma plaskostopie i robiłyśmy różne ćwiczenia aby stopa prawidłowo się ukladała

Jeśli dziecko prawidłowo stawia stopy to nie widzę wskazań do to jakiś specjalnych butów. Na pewno nowe i z twardą podeszwą. Raczej nie inwestowałabym w jakieś mega drogie buty na chwilę ;)

Na początku po domu latał na boso , stopka się wtedy kształtuje . 
Pozniej kupiliśmy buty z twarda podeszwa 

takie żeby paluszków u stóp nie ściskało . 
 U nas nie było problemów ze stopami ale znajomej córka ma tak ze lecą do środka i musi jakieś specjalne kupować dosc drogie . 

W ccc można znaleźć buty zdrowa stopa dla dzieci i ja staram się zawsze takie kupować bo mają fajne wyprofilowane stopy

i do jako pierwsze buty ja bym używanych raczej nie preferowała ;) 

to jest jednak stopa. dziecko uczy się chodzić to powinniśmy mu dać jak najlepsze możliwości do tego. 

Do nauki chodzenia nie trzeba kupować bucików, najlepiej bosa stopa.

Wydaje mi się że w bucikach trudniej będzie dziecku.

Ja kupiłam takie w smyku

Nam Pani fizjoterapeutka zawsze mówiła że bosa stopa, dziecko dostaje więcej bodźców 

Nauka chodzenia owszem na boso ale zakup pierwszych butów jest nieunikniony :) najlepsze są węższe z tyłu a szersze z przodu więc ja polecam bartek, ecco i kapcie danielki.

Befado używaliśmy 

Nas też niedługo czeka zakup pierwszych butów akurat na jesień pewnie więc jestem ciekawa co polecacie na taką chłodniejszą temperaturę :) 

My ze względu na to że to było lato jak synek zaczynał chodzić to wybraliśmy sandałki mrugały a w domu na boso 

U nas dreptanie idzie po malu do wozka zakladam skarpetki bez butow w domu stawia stopki na boso a jak przydrepta to bede musiala jakies buciki kupic pewnie beda to kozaki;)

Teraz jest duży wybór, dobrze wyprofilowanych butów, dobre buty też ma firma primigi

Ja kupowałam skarpetki i one miały taką gumę na dole były super bo nogi nie marzły i dziecku się dobrze w nich chodziło a kupiłam je w smyku

Tez kupiłam te butki w smyku córka często w nich chodzi 

Według mnie najlepsze są emelki ale jest teraz wiele firm z Bartka ponoć też są dobre że sztywną piętką

ja kupowałam z firmy bartek, bo dużo osób z mojego otoczenia mi polecało

buty powinny być miękkie, dopasowujące się do stópki dziecka. Fizjoterapeutka poleciła nam te. nie ograniczają ruchów, dają pełną swobodę. 

https://allegro.pl/oferta/buty-kapcie-komuello-burgund-r-25-5-w-14-50-cm-12064351184?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=e1c884b0-a471-4cbb-8e35-69cf1db516ae#

cieplejsze poleciła z tej firmy:

https://allegro.pl/oferta/mrugala-neo-6220-2-33-mocca-trzewiki-r-26-12728913982?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=f5b89424-d106-40de-bfe3-6ca34e7a0d31#

z kapci np. bobux:

https://allegro.pl/oferta/bobux-xplorer-indoor-indie-kapcie-tekstylne-r-20-12541506119?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=dbfc3bb9-c819-400a-b557-ab52e4c65d7b#