Jakich kosmetyków potrzebuje skóra maluszka

Ja też używam Nivea a tak do kąpieli i po to płyn i balsam Emolium lub Oilatum a do pupy profilaktycznie zielony linomag i palmers.

Wcześniej korzystałam z Nicea na każdą pogodę. Rossmanna mam daleko i czasem po prostu już jak byłam na stanie sklepu nie było tego co chciałam. Syn długo Niveę na mrozy miał,bo latem to coś z filtrem, zwłaszcza jak już miał 1,5 roku, bo utrzymać go w cieniu nie szło. Teraz na zimę ma zwykłą Niveę, bo innej nie chce, jest bunt i kompromisem było by coś na twarzy jednak było. Z tatą obgadane i nie mam pola manewru :wink: A i tak przez choroby ostatnie rzadko wychodzimy na zewnątrz w mrozy.
Natomiast teraz przy córce skłoniłam się ku Musteli, która jest ponoć niezła. I ja jednak odradzam. Konsystencja beznadziejna, skład z wodą a zapach okropny. Ale nie mam znowu jak tego Babydreama wypróbować.

Sam artykuł fajny i szkoda, że tak późno na to trafiłam :wink:

Kupiłam babydream krem do twarzy i ciała i też parafine i ją jako pierwsza stosuje. Zobaczymy jaki da efekt.

Monika babydream kosmetyki są na prawdę bardzo dobre. Mają bardzo fajny skład i warto je kupować. Nie spotkałam się jeszcze z żadnym złym czy nie odpowiadającym nam.
Osobiście używamy Nivea na każdą pogodę i też jest dobry. Po spacerze jednak od razu go zmywam, żeby niepotrzebnie nie był na buzi Synka.

Zobaczymy i damy znać czy u nas babydream jest dobre. Kasia a czy ten babydream to używasz krem do twarzy cxy krem do twarzy i ciała? z tej firmy jest bardzo duży wybór i nie wiedziałam co wybrać na początek. Synkowi policzki się czerwone zrobiły jakby był zarumieniony i takie się utrzymuje. Nie wiem czy tam z babydream co jest na twarz i ciało smarować.
A co do nóżek to po wysmarowaniu parafina już po pierwszym użyciu widać różnice.

Jakoś nie mam zaufania do babydream. Kupiłam raz pampersy i były tak grube, że nie miałam nawet ochoty ich zakładać dziecku… Jedyne co mam to krem przeciw odparzeniom.

Kosmetyki z babydream napewno zawierają wodę. A innych bez wody poza Nivea nie znalazłam

Właśnie w sumie piszecie teraz takie kremy co na wyjście a w domu? Nie wiem co użyć a synek ma już całe policzki twarde

W domu używam pharmaceris, Krem emolientowy od 1 dnia życia i mega polecam

Ja używam do twarzy córki krem Nivea Baby SOS, ale wtedy gdy skóra jest przesuszona i jej to pomaga. codziennie nie ma potrzeby smarować dziecka kremami jak skóra jest ładna i zdrowa.

Ja jak buzia jest przesuszona smaruj Oilatum krem i jak dla mnie działa rewelacyjnie ale każdemu dziecku co innego będzie odpowiadać. Smaruje tylko jeśli skóra jest sucha jeśli nie to niczym i pozwalam w ten sposób skórze oddychać.

A zapytam tak bo chyba nie widziałam nic na ten temat w komentarzach…bo artykuł jest jak widze z 2013r i nie wiem czy teraz się cos zmienilo czy to tylko taki wymyśl…ale w artykule pisze o tym ze najlepiej kapac dziecko codziennie…ja słyszałam ostatnimi czasy ze dziecka przez pierwszy mż nie powinno sie wogole kapac aby nie zmywać z ciała warstwy ochronnej ktora posiada po porodzie…ja pierwszego syna kapalam codziennie do drugiego roku życia. A teraz o dziwo nawet w szpitalu sie stosuja do nie kapania dziecka. Pierwszego syna pielęgniarki kapaly codziennie a tego (3mż) wogole(dopiero jak zobaczyli ze ma uczulenie na skórze lekarka kazala wykąpać go w emolium) byliśmy w szpitalu 6dob koleżanka ktora leżała obok byla w szpitalu tydzień i jej dziecko nie bylo kąpane ani raz. Co o tym sądzicie?

Cyrkonia moja starsza córka (12 lat ) była kąpana w szpitalu codziennie . Młodszej w szpitalu nie kąpali ani razu . Odkąd jest w domu kąpiemy ją codziennie, zdarzało się ,że jej nie wykąpaliśmy .Tak teraz właśnie mówią ,żeby nie kąpać dzieci, ale to przez pierwsze doby , bo zmywa się warstwę ochronną .

Ja byłam zdziwiona bo slyszalam o miesiącu;) ja teraz myje co drugi dzień:)

O tym ,że nie trzeba kapać dzieci przez miesiąc to nie słyszałam , ale że prze pierwsze doby to tak , nawet położnej w szpitalu się pytałam dlaczego nie kąpią dzieci to mówiła o tej warstwie ochronnej , że nie należy jej zmywać w pierwszych dobach .

Cyrkonia nie wiem czy przez pierwszy miesiąc i o takim czasie akurat nie słyszałam ale dziecka nie powinno się kąpać od razu po urodzeniu bo zmywa się warstwę ochronną, która jest na skórze. U mnie w szpitalu kapali małego w drugiej dobie a w domu jak wróciliśmy były upały, mały nawet będąc w body na krótki rękawek się pocił, dosyć często ulewał to kapałam go codziennie. A teraz kapie różnie raz codziennie ale zdarza się też, że co drugi dzień chociaż sporadycznie tak jest.

No u nas w szpitalu tak jak napisałam nawet 7dob nie kapali…

U nas w szpitalu tez nie kąpali, ale położna poleciła mi zakup emulsji do kąpieli Eloderm, powiedziała, że nie będę musiała niczym smarować maleństwa i kąpiel będzie dużo prostsza, a skóra maluszka nawilżona i to się u nas sprawdziło.

Świetny artykuł!

koszyk na kosmetyki do łazienki
https://emako.pl/pol_m_Lazienka_Akcesoria-lazienkowe_Koszyki-i-organizery-na-kosmetyki-2850.html

Cyrkonia ostatnio czytałam jakąś broszurę i była tam informacja, że nie ma potrzeby kąpania dziecka codziennie, ale że jeśli rodzice kąpią codziennie np. w celu zachowania rytuału to nic złego przecież się nie dzieje :slight_smile: