my mamy tez babydream dla 7.5 miesiąca prawie bezwłosowego dziecka
My używamy HiPP u starszego a mały ma linomag lub emolium
Osobiście aktualnie używam żółtego płynu do mycia ciała i włosów z Johnsons (dostaliśmy go w prezencie, więc trzeba zużyć). Ładnie pachnie i jest wydajny. Aczkolwiek używamy go w śladowych ilościach, raczej staramy się kąpać małego w samej wodzie. Nie ma żadnych problemów ze skórą. Osobiście polecam kosmetyki babydream, są tanie (można często je dostać w promocji) i mają bardzo dobry skład. W ogóle jeśli chodzi o większość kosmetyków z tej firmy to właśnie mają proste i dobre składy dla dziecka i są stosunkowo tanie w porównaniu np. czasami z Nivea. Polecam poczytać o składach kosmetyków na stronie internetowej srokao. Jest tam analiza składu nie tylko kosmetyków ale również pampersów czy chusteczek nawilżanych.
Ja wlasnie słyszskan ze Jonhons ma słaba jakość i uczula. wybieralam cos, co nje zawiera olejku Z migdalow, bo ja mam alergie na niego . Wiec babydream wygralo
Dermedic ma bardzo fajne pordukty dla dzieci, moge tez polecic Sylveco który ma bardzo fajny naturalny skład.
Natka nie znam tych dwóch firm..
Idziemka
też wszystko sprawdzam na srokao haha :D
Faktycznie zielony lepszy, ale u Nas w Rossmannie schodzi jak woda :/ Niekiedy zostaje tylko niebieski :P
HiPP 2w1 🙃
Myszka u nas niestety też, dlatego jak jest to kupuję na zapas:D
U nas j&j mimo iz pieknie pachnie to uczulal starsza corke;( dlatego przy mlodszej nawet nie kupowalismy
Bardzo lubię hipp i go używam nawet obecnie mam w domu zapasik kupiony na promocji. Ten zapach jest charakterystyczny i zawsze mi będzie kojarzył się z małymi dziećmi.
Aniska właśnie słyszałam o j&J ze uczulają...
ja Wam powiem, że ja mam ciągle szampony, żele dla dzieci do testów i my chyba używamy teraz 5 firm :D co wpadnie pod rękę to daje
Hippa chyba ladnie pachnie chyba starszej kupowalam teraz mlodszej kupilam bobini i tez jest ok ;) ale uzywqlam tez bambino mydelka i tez jest ok tyle ze wanienka zaraz taka jak by szorstka od mydlin;)
Zastanawiam mnie dlaczego J&J nic nie zrobi z tym, że ich produkty uczulają, przecież to wiadomo od dekady. A dalej nic się nie zmienia.
mamakkd no to faktycznie dziwna sprawa, ale może nikt tego nie zgłasza im?
mysle zę o tym głośno duzo osób o tym jednak mówi od x lat podobnie jak bywało z niveą a teraz widze że mają szerszy asortyment wiec mozna w czymś tam wybrac;)
j&j ma jednak mega fajny zapach ;)
Powiem Wam że ja nigdy nie używałam produktów z tej firmy. Miałam chyba jakieś mleczko do ciała ale użyłam raz, może dwa i na tym się skończyło, bo córeczka ma bardzo miękka i delikatna skórę także nie jest potrzebne żadne nawilżenie.
Od urodzenia natomiast używam nivea do kąpieli, różnych rodzai. I nigdy nic złego się nie wydarzyło, żadne podrażnienie ani nic. Także ta marką jak dla mnie to numer 1!
Monia Nivea używam do mycia głowy i włosków, teraz mam jeszcze mustele i też się sprawdza a do wody dolewam olejku ze słodkich migdałów i nigdy nie było problemów ze skórą małej...
Mustela też niby jest fajna chociaż nigdy nie udało mi się jakoś użyć.. Ja nie mieszam kosmetyków. Kąpię tylko w jednym podczas kąpieli