Jaki śluz macie w czasie ciąży?

To ja nigdy nie miałam iniekcji ani przed ciążą ani po ciąży w trakcie ciąży też nie miałam infekcji. Jeszcze mi się to nie zdarzyło.

Lucky you;) niestety sa 2 grupy kobiet. Te które nigdy lub 1-2 w życiu miały i te z nawracajacymi. Moja gin swego czasu jak mnie wI działa na liście pacjentek na dany dzień to już szukała w głowie pomysłu co ze mną zrobić bo wiedziała z czym znowu przychodzę. … :frowning:

Magnez a to infekcja bakterykna czy grzybicze? Próbowali leczyć tez twojego partnera? Mialas robione badania na obecność chlamidi?

Ja zawsze mam okres nieregularny dlatego miałam problem z zajściem w ciaze z pierwszym dzieckiem.Poszlam go ginekologa to dal mi luteine troszkę mi się wyregulowal ale co najważniejsze udało mi się zajsc w ciazy. W ciąży miałam obfity śluz taki jasny biały.Ze śluzu powstaje czop, który zamyka szyjkę macicy i broni dostępu do rozwijającego się płodu. Przed samym porodem czop naturalnie Sam odchodzi.W ciazy czesto musialam zakładać wkladki.

Mi nie było nade zobaczyć czopu :stuck_out_tongue: W tej ciąży oprócz infekcji, nie mam jakiś specjalnych wydzielin.
Teraz odpukać, infekcje trzymają się ode mnie z daleka.

Też podczas ciąży używałam wkładek. Chociaż jak i przed i po ciąży ich używam cały czas. W okresie dni płodnych mam bardzo dużo śluzu. Jest on klepki i rozciągliwy. Po za tym nie lubię jak czuję, że mam mokrą bieliznę.

Ja ogolnie w swojej historii mam na koncie i bakteryjne i grzybicze… Niestety bardzo długo meczyłam się z candidą i escherichia coli… wiem ze w naturalnych ilosciach coli moze sie znajdowac w pochwie, natpmiast u mnie byla wielokrotnie namnożona ilosc… w ciazy zalecam paleczki kwasu dopochwowo profilaktycznie, zawsze zawsze :wink: serio to działa, tylko trzeba systematycznie

Magnez u mnie w ciazy tylko grzybiczr zapalenia wystepowaly. Tez stosuje probiotyki. Kupilam tez lactacyd pharma. Sadze ze jest o wiele lepszy niz inne plyny do higieny intymnej.

ja powiem ci że do higieny intymnej uzywam teraz płynu do kąpieli z babydream dla dzieci (taki z pompką)…dla mnie jak dotąd najlepszy… super skład i nie podrażnia, a głównie o to chodzi… z probiotyków dopochwowych ja polecam GYNAUXIL i GYNOMED, teraz u mnie sa na topie, cenowo są bardzo przystępne… zwłaszcza przez apteki interenetowe

Ja używam do higieny intymnej z ziaji płynu intima. Mi bardzo odpowiada.

Ja jestem najbardziej zadowolona z Facelle z rossmanna.

Magnez - zmieniają powoli opakowania, teraz wszystkie babydream będą w białych opakowaniach :))

Do mnie też jest najlepsza Facella

Ja miałam taki białawy śluz przez całą ciążę, lekarz w trakcie badań stwierdził, że wszystko w normie.

Tak tak wiem ze białe opakowanie. Juz je mamy. Używa i synek i mama :))

Ewcia2 zrób betę hcg, te objawy to zarówno okres jak i ciąża, albo powtórz test, może już coś wyjdzie.
Też lubie facellę z rossmana, a zpłynów do higieny intymnej ziaję i lactacyd.
Jeśli chodzi o śluz to całą ciążę mam śluz taki jak przy niepłodnych z tym, że jest go zdecydowanie więcej. Gęsty, raczej biały, czasem żółtawy.

Ja miałam taki śluz podczas całej ciąży jakbym miała normalny cykl miesiączkowy. Nic się u mnie nie zmieniło.

Ja mam normalny śluz i okazało się, że występuje zakażenie. Dla mnie to trochę zaskoczenie, więc dziewczyny badajcie się!

Hej. Jestem w 9 tc. Od wczoraj zdarza mi się mieć sporadycznie śluz koloru brązowego.ale ogolnie miewam koloru żółtego. Wczoraj bylam z tym w szpitalu ze wzgledu na to ze wczesniej przez 4 dni mialam grype żołądkowa i myslalam ze ten kolor śluzu to może przez to ze po tej grypie dzieje sie cos z dzieckiem. Jednak niby wszystko ok. Jak powiedzial lekarz "na chwilę obecna jest dobrze " i jakby cos sie dzialo to mam zwrocic sie do swojego lekarza. Dzis znowu zdarzyl mi sie śluz koloru żółto brazowego i myślicie żeby isc z tym znowu do lekarza czy to nic poważnego ? Nie chce wyjsc na panikare ale boje sie o dziecko …

Ja jestem zdania że lepiej sprawdzić i mieć pewność niż bać się. To mega początek wiec warto sprawdzać każda watpliwa sytuacje

w.trepczyk ja ma Twoim miejscu bym poszla do lekarza przynajmniej będziesz spokojniejsza
Lepiej dmuchac na zimne…Tym bardziej że to jest pierwszy Trymestr ciązy a to jest wazne.Jak kazda matka boi sie o swoje zdrowie nie pomyśla tak o Tobie to kest normalne że siw boisz .Podjedz sobie do lekarza na Świętego spokoju żebyś sie nie martwila czy wszystko jest ok.