Jaki prezent pod choinkę dla niemowlaka

Kochane jakieś pomysły co kupić na gwiazdkę dla 4 miesięcznego maluszka?

Co u was się najbardziej sprawdziło?

Myślę, że fajnym pomysłem byłyby książeczki lub karty kontrastowe. 

fajne rzeczy ma teraz canpol, zabawki kontrastowe, jest tez ekstra mata czy zawieszki do łóżeczka/wózka. A

karty są fajne Z CzuCzu, można kupić zestaw

Zdecydowanie polecam kontrastowe zabawki canpol Teraz wprowadzil super zestaw mozna kupic całość albo po troche przy każdej okazji zbliżającej się w najbliższym czasie 

Wszystko co miękkie i kontrastowe :) u mnie córeczka bardzo lubiła te miękkie książeczki z wystającymi metkami, bardzo fajne są też grzechotki w formie sztangi bo dzięki temu dziecku łatwiej jest uczyć się je chwytać. Książeczki do wody to też super pomysł, bo maluch może je spokojnie gryźć :) 

Z canpol są świetne piłeczki, misia takiego z projektorem grającego świetna sprawa z canpol ja mam i polecam 

Możesz kupić mate piankową, już niedługo się przyda :) książeczki, miś z projektorem :)

Mata lub zawieszki kontrastowe. Fajna jest spirala kontrastowa z zawieszkami którą można zawiesić w wózku jak i nosidełku ;)

Różnego rodzaju zawieszki, grzechotki, gryzaki. Lub poprostu jakieś ubranko ładne.

Temat juz gdzies byl podobny;)

Dla takiego maluszka mozna kupic zabawki ktore posluza na dluzej ;) ja bym postawila na mate nam sluzyla bardzo dlugo a i obecnie jak ma vorcia roczek moze na niej siedziec jak na kocyku i sie bawic np. Klockami

Kolejny pomysl projektor maskotka z pozytywka canpol ma swietne jelonki i wg mnie sa super plus za regulacje glosu mozliwosc korzystania z funkcji tylko swietlnej lub samej pozytywki lub obu funkcji na raz;)

Gryzaczki swietne dla kazdego malca niebawem okrez zabkowania wiec taki dotatek napewno sie sprawdzi

Jesli nie macie warto pomyslec o karuzeli fajne sa te z pilotem;) i projektorem ;) u nas super sie sprawdzil fp z misiami;)

Skarpetki nawet moga byc rozmiarvwieksze posluza jako cieple paputki na skarpety a za rok do dreptania;) i stawiania pierwszych krokow warto kupic te z absem;)

Zestaw butelek smoczkow zestaw sniadaniowy na start przy rozszerzaniu diety;)

Patrzac w przyszlosc fotelik lub bujak w ktorym bedzie mozna rozszerzyc diete w 6 miesiacu;) bo w sumie to nie duza odległosc czasowa;)

Większe prezenty tj. jak mata czy karuzela to bym skonsultowała z rodzicami bo mogą już mieć albo wiedzieć że ktoś inny kupuje.

Możesz kupić pluszowe książki sensoryczne, takie rozkładane książki sensoryczne, kocyk sensoryczny. Miękką pluszową piłeczkę. Piłki sensoryczne. Taką piłkę do chwytania. Z Canpola jest bardzo dużo świetnych zabawek sensorycznych, szczególnie te nowe z serii BabiesBoo.

Książeczki kontrastowe, albo karty z Czuczu. 

Wszelkiego rodzaju gryzaki, gryzaki wodne, grzechotki.

Fajne są też misie z projektorem.

Zawsze można kupić jakieś ubranko (tylko brała bym już od rozmiaru 74). Albo praktyczne prezenty tj. pampersy czy chusteczki nawilżane. Tylko to też trzeba wiedzieć jakie używają rodzice.

A może z praktycznych prezentów coś do rozszerzenia diety np. talerzyki, miseczki, kubeczki.

Coś grającego, świecącego, lub grzechotki lub misie, gryzaki, karuzela nad lozeczkiem

W sumie nie spytalam dla kogo ma byv prezent dla dzievka swojego czy z rodziny;) bo wiadomo jak swojemu to mozna cos drozszego kupic ;) typu fotelik;) no i jaka kwota jest przeznaczona;)

Z grajacymi warto zwrocic uwage aby nie byly zbyt glosne dla malca zbyt duzo bodzców tez nie wplywa dobrze na malucha;(

Taki 4 miesieczny smyk nie bawem wkracza w stan raczkowania no moze nie tak szybko ;) ale moze cos na ten czas ?

Grzechotki , ubranka , zabawki sensoryczne .

bardzo polecam pchacz drewniany Sensoryczny miś Tuptuś 

Mata sensoryczna lub zabawki sensoryczne. Nic innego lepszego na 4msc nie będzie na ten moment

Świetną zabawką dla takiego maluszka jest kula hula Vtech ;)

Mój maluszek w tym wieku bardzo lubił pluszowa piłeczkę z fisher price z grzechotka w środku. Fajnie tez sprawdziła się zawieszka z Canpol babies (taka czerwono-biało-czarna) do wózka. Przyczepialam ja również do leżaczka. Karty/książeczki kontrastowe , gryzaki w przeróżnych krztałtach

My ostatnio dostaliśmy taki fajny gryzak grzybek marki Mombella, polecam, fajna sprawa. Synek koleżanki bardzo go lubi wkładać do buzi :)

podobno te grzybki właśnie to fajna opcja na ząbkowanie. Sprawdza się u Was?