Drogie mamy, jaki prezent z okazji narodzin dziecka ucieszyłby Was najbardziej? Wymarzony prezent, który byłby dla Was, nie dla maluszka. Wolałybyście coś sentymentalnego lub praktycznego i związanego z dzieckiem (np. ładna koszula nocna do karmienia) czy coś zupełnie niezwiązanego z maluchem np. bon na masaż lub coś z Waszym hobby? Koniecznie dajcie znać, co sprawiłoby Wam największą radość :)
Odświeżam temat, może będzie zainteresowanie w dyskusji ![]()
Ja jestem raczej z tych praktycznych mam i osobiście wolałabym jakiś voucher. Teraz ogólnie modne są baby shower, w szczególności wśród najbliższych, znajomych czy to osób z pracy i akurat pomysły na prezent są różne… Ostatnio uczestniczyłam sama w organizacji takiego party dla koleżanki z pracy i ja zdecydowanie byłam team voucher do sklepu z akcesoriami dla dzieci bądź do drogerii (typu Rossmann) gdzie można zaopatrzyć się zarówno w kosmetyki dla siebie jak i różne rzeczy dla malucha… ale wygrał pomysł Teamu Nr 2 czyli voucher na masaż dla mamy. Pomysł ogólnie fajny, ale zdecydowanie nie dla mnie, ja raczej nie byłabym zadowolona. Nie wiadomo kiedy dojdzie się do siebie po porodzie, czy będę chciała pokazywać swoje ciało, w szczególności po CC, a takie vouchery też mają swoje terminy ważności. No i organizacja opieki dla dziecka… Jak już bym miała wybrać prezent wyłącznie dla siebie, wybrałabym chyba voucher do jubilera, abym mogła sobie kupić bransoletkę z imieniem swojego malucha czy jakaś fajną przywieszką stópek na pamiątkę ![]()
Ja bym zdecydowanie wybrała cos dla maluszka nawet zapas pampersow czy chusteczek by mnie ucieszy bo tego idzie najwiecej ![]()
No i to wiadomo , że zawsze się przyda