Jaki laktator wybrać?

evelin tylko napisz ze po prostu zarejestrowałas się zaznaczyłas że chcesz otrzymać prezent powitalny z termoforkiem i niestety nie doczekałas się paczuszki i czy możesz się dowiedzieć czy ta paczuszka dotrze.
wtedy pewnie ci odpisza bys podała datę kiedy się zarejestrowałas przynajmniej ja tak miałam i powinni wysłać do mnie dotarła paczuszka w taki sposób bo też nie doczekałam sie na początku :slight_smile:

Sprawdź czy przy rejestracji na swoim profilu zaznaczyłaś że chcesz otrzymać paczuszkę dla maluszka, może przez przypadek nie zaznaczyłaś i przez to nie wysłali, a jeśli zaznaczyłaś to rzeczywiście napisz do nich. Kontakt z nimi jest ok, także powinno bez problemu udać się wyjaśnić sprawę. Jeśli oczywiście nadal wysyłają paczuszki.

Dokładnie. Musisz sprawdzić czy zaznaczyłaś, że chcesz termoforek. Ja nie zaznaczyłam i niestety nie dostałam. :frowning:

Wydaje mi się że zaznaczyłam. A gdzie można to sprawdzić?

evelin po prostu napisz bo sprawdzić chyba się nie da tzn przynajmniej tak mi się wydaje bo przy rejestracji się zaznaczalo. A oni sprawdza czy zaznaczyłas dlatego też pytają tzn mnie pytali o datę zarejestrowania się by mnie szybciej znaleźć.

Da się sprawdzić. Trzeba wejść w swój profil, w zakładkę dzieci i tam jest to pole do zaznaczenia.

to u mnie się to nie pokazuje być może znika to jak dziecko osiągnie jakiś wiek.

Emkkao masz rację :slight_smile: Można sprawdzić. Mam zaznaczony ten termoforek i niżej jest data zamówienia oraz informacja, że dojdzie on w przeciągu miesiąca.

Evelin więc ja bym zrobiła zrzut ekranu i wysłała do nich meila. :slight_smile:

Ja do nich napisałam to dopiero mi link przysłali żeby konto aktywować.

dokładnie tak jak Kasia radzi też bym zrobiła screena tego że paczuszke zamawialas i napisała do nich ładnie i grzecznie w załączniku zalaczajac ten zrzut ekranu

dziewczyny, ten termoforek nagrzewałyście i wtedy przykładałyście do piersi?
Mam go z bebi, ale widziałam w sklepie internetowym mały za 10 zł, a stacjonarnym (bodajże toysRus) duży za ok 39 zł.

Takie termoforki są w aptekach, nawet w Smyku.

mama gratki masz przy tym termoforku instrukcje co i jak z nim można :smiley: jak chcesz ciepły okład to do piekarnika można nagrzac czy na kaloryferze przykładasz do piersi by był lepszy wypływ mleka bo ciepły okład ułatwia wypływanie przydatny jest przy zastojach albo jak wolno leci mleko na początku dziecku.
można też zrobić z niego zimny okład tzn w folii do zamrazalki też na pierś można użyć. ciepły okład tez sprawdza się na brzuszek maluszka jeśli będzie potrzeba na kolki ponoć pomaga.

Ja kupilam elektryczny Medela, przez to, że mały nie chciał ssać piesi. Używałam może z 2tygodnie, bo potem zaczął ssać normalnie pierś. Długo zajmowało mi odciagniecie chociaż tych 100ml, przy czym robił dużo hałasu.

dodatkowo elektryczny Medela kosztuje naprawdę sporo…

Ja używałam Lovi Expert, nie miałam jednak kontaktu i doświadczenia z innymi laktatorami więc nie mam porównania, ale Lovi Expert jest stosunkowo cichy i przede wszystkim skuteczny. Polecam.

Mariczka ja mała ręczny z Medela i jest jeszcze gorszy … w ogole nie ściągał mleka . Jak dla mnie porażka.

Z laktatorami jest tak, że zwykle nie mamy porównania bo mało która z nas ma szanse użyć kilku różnych. Wkrótce wypowiem się na temat lovi ale ręcznego. Z elektrycznym byłoby szybciej i sprawniej. Może będę miała kiedyś okazję go przetestować :slight_smile:

Ja tez poki co będę miała do czynienia z laktatorem Lovi ale ręcznym. Mam nadzieję ze zda egzamin