Jaki laktator wybrać?

Miałam bardzo podobną sytuację jak Ty, walczyłam o każde karmienie i siedziałam bardzo dużo na laktatorze, a mały był i tak dokarmiany bo słabo przybierał na wadze, a po porodzie dużo spadł z wagi.
Mam ręczny laktator podstawowy z LOVI, jest bardzo fajny, ale nie ukrywam, że kilka razy dziennie i w nocy musiałam się “nawajchować” :slight_smile: Jednak przydaje się chyba w takiej sytuacji laktator elektryczny, nie miałam jeszcze możliwości nigdy z takiego korzystać, ale dziewczyny bardzo polecają, więc przy drugim dzidziutku będę na pewno chciała wymienić mój ręczny model :slight_smile:
I jak najbardziej opłaca się zainwestować, jeśli chcesz walczyć o karmienie piersią :slight_smile:
Trzymam kciuki

Ja używałam ręcznego laktatora z lovi i byłam zadowolona :slight_smile: a jeżeli chcesz pobudzić laktację to polecam masować sutki okrężnymi ruchami dłoni przez mniej wiecej 20 sek. tak co 30-40 min. na początek (później możesz rzadziej) ,a gwarantuję, że zacznie Ci więcej mleczka naplywać :slight_smile:

Nie polecam laktatora ręcznego z Aventu, mój wydawał okropne dźwięki :confused: Teraz chyba zaopatrzę się w Lovi, widzę że polecacie

nie radzę masować piersi bo można sobie wyrządzić więcej krzywdy niż z tego pożytku jest tzn można dorobić się ropnia więc lepiej pobudzać laktatorem aby szybciej mleko naplywalo można zrobić sobie cieply okład przed karmieniem a w czasie karmienia też można go dalej mieć :slight_smile: ogólnie najlepsze pobudzenie laktacji to maluszek ssący pierś
ja polecam lovi jest napraede super

Okład na piersi też fajnie sprawdza się.
Jak najczęściej przystawiać dziecko, to najlepszy stymulator dla piersi. Jeśli laktator to Lovi Expert ma tą super funkcję stymulacji.

Ja też nie jestem za masowaniem, tym bardziej, że to raczej mało przyjemne, lepsze będą ciepłe okłady, jeżeli już, a najlepszy to oczywiście maluch :slight_smile:

połączenie okładu i ssacego dziecka często sprawdza się najlepiej kiedy dziecko sobie samo nie radzi.

Co ci tu poradzić. Spróbuj wszystkiego co się da herbaty, kawy. Przystawiaj dziecko do piersi to jest już połowa sukcesu jezeli chodzi o laktacje. Jeżeli zależy ci na laktatorze to warto zainwestować już w taki droższy laktator. Ja mam laktator lovi expert i sprawdza się świetnie. Polecam.

Ja ostatnio włożyłam przed odciagnieciem pod pache termoforek z pestek wisni i laktator w ruch. Mleko poplynelo jak szalone :slight_smile: takze faktycznie ciepły okład bardzo pomaga.

Właśnie planuję zakupić taki termoforek. Taki mały wystarczy?

evelin tak wystarczy mały możesz zarejestrować się na bebiklub.pl tam dają w paczce powitalnej jeśli zaznaczasz że chcesz otrzymać oczywiście i podasz adres właśnie taki termoforek idealny na brzuszek maluszka jak i piers.

Aisa chyba juz w bebiprogramie nie przesyłają

evelin ale ja mówię o bebiklubie nie bebiprogramie :slight_smile:

Termoforek dawali w Bebiklubie, a w Bebiprogramie taką sensoryczną przytulankę metkowiec.

dokładnie dają w bebiklub.pl te termoforki. A w bebiprogramie dają przytulanke sensoryczna z matkami wlansie i taka kartę kontrastowa.

Aisa miałam na myśli bebiklub. :stuck_out_tongue: akcja chyba się jyz skończyła niestety. Z Bebiprogramu otrzymałam tę sensoryczna przytulanke

O kurcze a jeszvze niedawno widziałam reklamę że dają a zarejestrowałas się i nie przysłali ? bo wiesz ja miałam tak wlansie że mi nie przysłali pomimo że zarejestrowałam się kiedy była paczuszka wlansie z tym termoforkiem i napisałam maila żeby się dowiedzieć i mi przysłali dopiero bo widocznie coś tam im umknęło więc warto napisać czasem maila można zyskać na pewno nic się nie straci :slight_smile:

Chyba jeszcze jest. Tylko trzeba zaznaczyć o darmową próbkę i się dostanie w przeciągu 30 dni. Z tego co zdążyłam tam przeczytać.

Dzięki za radę. :slight_smile: W takim razie napiszę do nich. :slight_smile:

Ja już do nich napisałam. Narazie nikt się do mnie nie odezwał.