Jaki laktator polecacie?

Mazia włansie mi sie wydaje ze kiedyś było latwiej udawało mi sie na obu być aktywnym ale mała wiecej spała;) ale teraz przy tym moim małym diabełku jest cięzko ;) wiec nawet nie próbuje;)

Ja przy pierwszym dziecku uzywalam bardzo czesto i przez pierwsze miesiace non stop. Wiec teraz zdecydowalam sie na laktator na 2 piersi z firmy lansinoh. Polecam 

a fakt na canpolu też teraz dają czasem wyróżnienia :) fajna opcja , ale widzę, że nie zawsze chyba jak jest full porad to dają na forum coś więcej , ale mogę się mylić bi tego nie analizowałam 

Chciałabym odświeżyć wątek. Jaki laktator polecacie?
Od wpisu minął rok, na rynku wiele nowości. Czy któraś używała laktatora innego niż lovi? Może któś miał Neno? Lub miał możliwość porównania kilku laktatorów?

Ja miałam możliwość skorzystać z trzech laktatorów- klasyczny z Canpol, muszlowy z Canpol i klasyczny z Philipsa. Najlepszy był dla mnie z Philipsa, ale o wiele wygodniejszy jest laktator muszkowy. Jedyny minus tego muszlowego z Canpolu jest dla mnie taki, że ciężko się go składa i często mąż musi to robić, bo ja nie mam tyle siły.

1 polubienie

ja właśnie będę używać muszlowy z philipsa. jestem ciekawa czy daje radę.

Mam wątpliwości co do muszlowych, ponieważ mam duży biust. Odradzono mi te modele :face_with_peeking_eye:

Ja 7 lat temu kupilam sobie uzywany za pol ceny bo dosyc drogie laktatory uzywalam spectra firmy i dosyc bylam zadowolona rozne moce kiedys chyba nie bylo az takiego wyboru jak teraz

Nie uzywalam nigdy muszlowych obawiam sie czy one za slabe nie sa ?

Widzę, że dziewczyny na forach są z nich zadowolone ale osobiście nie miałam okazji ich wypróbiwać.
Poszukuje teraz czegoś i zastanawiam się nad laktatorem firmy Neno

Mi sie czesto ta firma teraz w reklamach wyswietla na fb sama jeszcze nie zdecydowalam na zaden laktator chetnie poczytam jaki teraz jest najbardziej polecany

Dołączę do tematu bo jestem przed drugim porodem i również szukam dobrego laktatora, ponieważ przy pierwszym dziecku nie udało mi się karmić piersią,mam je naprawdę spore, miałam laktator pojedynczy elektryczny Neno, ale niestety nie dał rady z moimi piersiami. Zastanawiam się dlaczego odradzano ci te muszlowe? Ja dość niedawno rozmawiałam z jedną mamą, która również hojnie obdarzona piersiami zachwalała muszlowy firmy momcozy,ma bardzo mocną siłę ssania i poradzi sobie również z płaskimi lub wklęsłymi brodawkami. Zastanawiam się nad zakupem właśnie tego, ale chętnie poczytam inne opinie :slightly_smiling_face:

Szczerze mówiąc, chyba głównym argumentem byl rozmiar piersi? Miseczka F/G.

Przy pierwszym dziecku mialam laktator lovi i niestety też sobie nie poradził.
Polecano Neno ze względu na różne rozmiary lejków w zestawie :woman_shrugging:
Ale chciałabym poczytać Wasze opinie :wink:

1 polubienie

Ja miałam Neno uno ten najzwyklejszy na samym początku. Mam dość sporą miseczkę i dawał radę. Kuzynka miała neno camino chyba ten podwójny i też była zadowolona

1 polubienie

Ja to wam powiem szczerze że moim zdaniem to połowa problemu złych laktatorow jest spowodowana złym zakładaniem o złym doborem lejków. Ja mam piersi spore a przy nawale miałam wielkie. Brodawki wklęsłe. Neno dawał radę. Zaraz po wyjściu ze szpitala kupiłam na szybko w aptece ręczny i też dawał radę. Później miałam kolektor pokarmu i ten muszlowy na przyssawkę chyba z baby ono i jakoś ze wszystkiego mi leciało. Przy Neno na najmocniejszym programie krwawiły mi brodawki. O trzeba pamiętać o tym że po włączeniu laktatora pokarm nie leci od razu tylko dopiero po chwili. Moim zdaniem jako to by nie był laktator jak się go dobrze ustawi to da radę

1 polubienie

O właśnie pamiętam że mi też krwawiły mocno brodawki przy tym neno, ale pani z obsługi jak do nich zadzwoniłam powiedziała że mam już największy rozmiar lejka i w sumie na moje piersi i rozmiar brodawki nic innego nie znajdą,ja mam aktualnie rozmiar j/k więc piersi ogromne,a po porodzie robią się jeszcze większe :pensive:

Cenne uwagi!
Myślę, że połowa sukcesu to odpowiednio dobrany lejek do piersi/brodawki

2 polubienia

Dostałam kiedyś do testowania laktator z lovi / baaardzo dał radę , to taki zwykły elektryczny laktator ze średniej półki .
Teraz widziałam że są takie super muszlowe - bardzo będę go chcieć :slight_smile: