witam
jestem mama 10miesiecznych blizniat, ktore niebawem pojda do złobka. Chce kupic dzieciom kubek niekapek i bardzo proszę o Wasze opinie, z którego kubka jesteście naprawdę zadowolone? Kupiłam Tommee Tippe i niestety jest beznadziejny. Nie chciałabym kupować kolejnego kubka, który nie spełni swoich funkcji… bardzo prosze o wasze opinie.
dziekuje i pozdrawiam
Dorota
Tak naprawdę trudno będzie coś polecić, bo każde dziecko jest inne i woli inny kubek. W przeciwieństwie do tego, co np napisała Marta, mój synek (16 mies.) używa kubka niekapka lovi z miękkim ustnikiem i woli zdecydowanie miękki ustnik niż twardy, podczas ząbkowania jeszcze sobie nim dziąsła pomasuje, więc w ogóle super :). Z tym, że nasz łobuz się denerwuje, jak trzeba za mocno zaciągnąć, więc musieliśmy wyciągnąć ten zaworek (nie wszystkie kubki mają taką opcję). Od jakiegoś czasu też bardzo dobrze sobie radzi z kubkiem 360, choć jak był w wieku Twoich dzieci to nie rozumiał, o co w nim chodzi i dałam sobie spokój, a ok miesiąc temu “zaczaił” przy pierwszym podejściu :). I właśnie ten kubek Mały ma w żłobku. Mieliśmy też jakieś inne kubki i te sprawdzają się u nas najlepiej, choć synek używa jeszcze jednego kubka, który mi osobiście się nie podoba, jakiś taki twardy i nieporęczny, a jemu przypadł do gustu - i bądź tu człowieku mądry
dziękuję dziewczyny,
czyli generalnie jesteście zadowolone z kubków niekapków. Kupie jeden z miękkim ustnikiem i sprawdzimy;-) A czy mozna potem wykorzystywać je jako zwykłe kubki czy nie można?
Dorota, to zależy jaki kubek. Ten 360 lovi można by i wykorzystać jako normalny, choć bez uchwytów, w tym niekapku lovi wydaje mi się, że byłoby mniej wygodnie. Niektóre kubki mają przymocowane uchwyty, więc w takic byłoby wygodniej. Ale pamiętaj, że nawet jak kubek się nie zniszczy, to co jakiś czas i tak trzeba go wymienić na nowy, bo jest przeważnie kilka trudnodostępnych miejsc i jak osiądzie tam osad od soków, herbat itd to trudno go usunąć.