Jaki krem na trądzik rózowaty Co pomoże?

od niedawna leczę trądzik różowaty i czuję się trochę zagubiona, czy i jak/jakie powinnam włączać kosmetyki podczas kuracji. pomyślałam więc, że zapytam i może ktoś wytłumaczy mi, czego mojej skórze brakuje i co mogę łączyć z lekami

Mysle ze ciezko o taka pomoc w internecie, najlepiej zapytac lekarza - osobe ktora x lat sie w tym specjalizuje, wie co z czym laczyc i na jakim etapie leczenia jestes. Kazda skora jest inna i kazdy organizm dziala inaczej. Najgorsze jest chyba obeznanie ze skladem oraz laczenie kosmetykow z lekami, gdyz wiele rzeczy polaczonych ze soba ma zly wplyw, koliduje czy nawet zagraza naszemy zdrowiu i zyciu

Dokładnie. Dermatolog pomoże jest też dużo robionych maści w aptece na receptę. Warto się wybrać do specjalisty

Moja znajoma też miała ten problem i żadne kremy z drogerii jej nie pomogły. Dopiero wizyta u dermatologa i przepisanie maści na receptę przyniosło efekt. Bardzo ważne też jest stosowanie kremów z filtrem żeby nie opalać skóry bo to tylko potęguje problem.

Używałam tej maści na problemy ze skórą i wypryski na twarzy , ale dostałam go na receptę więc chyba musisz się skonsultować ze specjalistą

Na razie dałabym lekom sobie działać, bo nawet nie masz kiedy upchnąć dodatkowych produktów

Z pielęgnacji to pokusiłabym się o kremy Acnerose na dzień i na noc.

Z produktów po leczeniu polecam kwasy PHA np. Bandi peeling kwasowy na naczynka i mohani 10% laktobionowy

Oraz azeloglicyne, np. Reviver, apad

Dzięki za rady!! Właśnie dokładnie z tym mam problem, że mam wrażenie, że nawet jeżeli chciałabym gdzieś coś dodać, to ze względu na ilość wszystkiego i ilość leków - nawet nie ma kiedy. Dziękuję za polecenia, na pewno sobie je obczaję! O acnerose słyszałam. Gdzie to dostanę?

W aptekach i na ich stronie firmowej Sklep - Acnerose Aktualnie w dobrej cenie jest cała seria w zestawie.

Mi na trądzik i przebarwienia najbardziej pomagały kremy z kwasem azelainowym, czyli skinoren czy acne derm. Dermatolog zalecił mi te produkty jeszcze gdy byłam nastolatką i rzeczywiście mi pomogły. Tyle, że one działają na trądzik pospolity a trądzik różowaty to już chyba trochę coś innego.

Dziewczyny tylko tutaj mowa o trądziku RÓŻOWATYM. A to zupałnie coś innego od zwykłego tradziku.

Właśnie tak mi się wydawało, że trądzik trądzikowi nie równy, dlatego aż sprawdziłam czy ten skinoren może również pomaga na inne typy trądziku. Niestety wychodzi na to, że trądzik różowaty trzeba traktować zupełnie innymi kosmetyki, najlepiej więc trzymać się tego co przepisze dermatolog.