Może pregna mama complex :)? Tam jest właśnie kolagen rybi w kapsułkach :) Do tego wit. D,C, E i kwas hialuronowy :) Łykam 3 miesiąc i czuję się po nim dobrze :) Ostatnio nawet wyniki krwi miałam świetne ;)
Duzo słyszałam pozytywnych rzeczy o kolagenie i chciałabym spróbować. Jednak martwię się że ten lepiej przyswajalny czyli morski (rybi) może być niesmaczny do picia.... Ale są też smakowe. Są też jakieś tabletki, coś słyszałam o żelkach.... polecacie jakiś konkretny ? Dobrze żeby był łatwo dostępny np rossmann czy hebe
stosowałam kolagen miałam taki do picia kupowałam go w Studio Figura , do wypicia nie było aż tak czuć ryba , ale później się przerzuciłam na kolagen reme sa różne smaki z tego i juz przy nim zostałam . bralam przed ciążą ostatni raz i byłam bardzo zadowolona
Czasem mam wrażenie że czytacie mi w myślach z tymi pytaniami na forum ;) miałam właśnie pytać o kolagen.
Orientowałam się co prawda już trochę w necie i chyba będę zamawiać ze strony
The Collagen Club.
Jeden jest dedykowany dla kobiet karmiących oraz w II i III trymestrze ciąży. Jego unikalna formuła, jest wolna od substancji wypełniających, barwników i konserwantów syntetycznych, dostarcza składniki aktywne zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników.
Ja pije Remee, nie lubię reklamowanych rzeczy ale wydawał mi się ok. Czy są efekty? Na to pewnie trzeba poczekać. Od siebie dodam, nie kupujcie tych kawowych, caffe latte w kilku wersjach brzmi super, a w rzeczywistości jest obrzydliwe.. Owocowe dużo lepsze.
Potwierdzam , kawowe są okropne
A czy ten do picia jest lepszy niż ten w kapsułkach? Znam siebie i wiem że nie będę systematyczna w piciu, za to tabletki są ok
Collagen do picia często ma wyższe dawki i może szybciej działać na skórę, ale tabletki są równie skuteczne, jeśli przyjmowane regularnie, ważna jest systematyczność
Patrycja świetnie radzi uważam, kompleksowo można zadziałać biorąc Wit dla mam.
Ja piłam ten primabiotic i on jest pyszny w smaku:)
Nie stosowałam nigdy. Jedynie dodawałam do kremów do twarzy. Chętnie poczytam
Ja pilam collagen od Primabiotic. Ma całkiem przyjemny smak a efekty widziałam już po miesiącu stosowania.
Stosowałam go po porodzie w czasie karmienia piersią.
Mamina, kolagen w formie płynnej ma wyższą biodostępność/przyswajalność niż w formie stałej. To w sumie dotyczy większości leków. Więc lepszy w płynie, ale jak masz go nie pić to i tak lepsze tabletki;)))
Ja osobiście nie stosowałam, ale koleżanka w pracy od jakiegoś czasu stosuje z Reme i była bardzo zadowolona.
Ja piłam z SFD o smaku coli miał wysokie stężenie i witaminy, w smaku trochę jak wygazowana cola ale słodki i smaczny. Szklankę na raz bez problemu da się wypić. Są też inne smaki - owocowe.