Jaka wycieczka edukacyjna dla przedszkolaków

Szukam inspiracji na wycieczkę dla grupy 5-latków. Coś bardziej edukacyjnego, ale nie nudnego. Chciałabym, żeby dzieci coś z tego wyniosły, ale też żeby miały z tego frajdę. Może coś z przyrodą albo zwierzętami?

1 polubienie

Hm to zalezy skad jestescie.
Ja jestem z Warszawy i zdecydowanie polecam Farme Wuja Toma na Bielanach w Warszawie, albo Sady Klemensa pod Warszawa.
Jest w Warszawie tez Miasteczko Ruchu Drogowego co bylo bardzo fajna wycieczka i bardzo duzo z niej wyniosl moj syn.

Dokladnie wszystko zalezy skad jestescie… u mnie dzieci sa zadowolone z wycieczek do zoo… one sie nigdy im nie znudza… albo jakies oceanarium :slight_smile: w lodzi jest fajnie w zoo wiec polecam jesli macie blisko :slight_smile: ewentualnie wroclaw :wink:

A skąd jesteś?

Może mini zoo albo faktycznie mini miasteczko ze znakami drogowymi ? :slight_smile:
Ja byłam zadowolona z takiego miasteczka ale to robione było kiedyś pod kartę rowerową, i lat chyba 8 miałam :wink:

U nas teraz 1 kwietnia jada na farme edukacyjna dzieciaki :slight_smile: moj mlody za zwierzatkamj niekoniecznie przepada a na takich frmavh bardzo mu sie podoba i ostatnio przekonal sie i nawet koze karmił :stuck_out_tongue: takze co raz lepiej :slight_smile:

Pod Krakowem jest świetne miejsce na wycieczki no. Muzeum Pożarnictwa albo kopalnia w Bochni czy Wieliczce… mysle ze kazde z tych miejsc są tymi do zapamiętania :slight_smile:

Super sprawa to lamy i alpaki ale to chyba jeszcze nie pora na takie farmy jeszcze nie do konca jest na nie sezon w kazdym badz razie jak macie cos w okolicy to w sezonie serdecznie polecam u nas jest kilka takich miejsc mozna nawet umowic sie na spacer i karmienie alpaki swietne przezycie dla dzieci

A jakie miasto albo chociaż województwo napisz

Może wystawa pająków? https://www.wystawapajakow.pl/wycieczki-dla-przedszkoli/
Moim zdaniem fajna opcja :wink:

U nas okolice wiejskie wiec dzieciakom frajde sprawialy wszelkie wycieczki zwiazane ze zwierzetami (alpaki itp).