Mam zakupioną w lidlu hulajnogę - jednak bardzo ciężka do jazdy - trzeba sterować nogami siłą nacisku, dlatego jest bardzo ciężka w obsłudze dla 4 latki . Chciałabym jej kupić taką hulajnogę którą steruje się przy pomocy kierownika .
Jaką polecacie ?
Polecam Hulajnogę - HULAJNOGA DZIECIĘCA EXPERT- GLOBBER, którą można kupić w Decatlonie .
Hulajnoga posiada świecące kółka wyposażone są w kolorowe LEDy, które włączają się i są zasilane poprzez obroty koła.
KIEROWNICA
Kierownica T-bar, z 3-pozycyjną regulacją wysokości z anodowanego aluminium. Średnica 28 mm. Chwyty z miękkiego TPR, bardziej komfortowe i wytrzymałe.
KIEROWANIE HULAJNOGĄ
Obrotowe sworznie (mocowanie przedniego koła) zamontowane są na łożyskach kulkowych.
Łatwe i trwałe wspomaganie kierownicy.System blokady przednich kół umożliwia naukę jazdy w lini prostej.
HAMULEC
Długi hamulec wykonany w technologii bi-injection otulający tylne koło. Zapewnia skuteczniejsze hamowanie, ograniczając zużycie koła.
DECK
Nisko osadzona platforma zapewnia stabilność: poprawia wydajność dziecka i zmniejsza zmęczenie podczas jazdy.
Jednokolorowa platforma z wykończeniem w 2 odcieniach.
JAKOŚĆ ŚLIZGU
2 koła z przodu 120 mm (poliuretan) oraz 1 koło z tyłu 80 mm z przezroczystego, odlewanego PU HQ (najwyższej jakości). oraz poliuretanowa guma HR (wysoki współczynnik odbicia) z rdzeniem z nylonu, wyposażone w precyzyjne łożyska 608Z chromowane ABEC 5.Twardość poliuretanowej gumy 82A.
WYMIARY / NORMY
Długość: 55,7 cm.
Szerokość: 28 cm.
Minimalna wysokość: 67,5 cm.
Maksymalna wysokość: 77,5 cm.
Waga: 2,46 kg.
Europejska norma dla hulajnóg EN71-1. Maks. waga 50 kg.
Hulajnoga zakręca pod wpływem wychylenia się dziecka.
Info ze strony Decatlon
Istotą w wyborze hulajnogi jest fakt jaki mechanizm będzie napędzał jej jazdę albo bardziej jej skręt .
Czy to będzie w rękach , czyli w kierowniku , czy pod wpływem wychylenia dziecka siłą nacisku stóp.
Ja na przykładzie mojej córki powiem ze lepsza jest hulajnoga która ma funkcję skręcania w kierowniku , łatwiejszy start dla dziecka w opanowaniu wszelkim manipulacjom hulajnogi .
A dla dorosłych jakaś polecacie ???
W decatlonie jest duzy wybór hulajnóg dla dzieci o dorosłych , można tam przetestować wiec wybór będzie napewno dużo łatwiejszy