Jak zaplanować płeć dziecka

U nas sprawdził się chiński kalendarz, ale to raczej tylko zbieg okoliczności. W kalendarzu chińskim miesiące liczą 28 dni, więc nie zawsze można wyliczyć czas owulacji, bo może to być koniec maja a w kalendarzu chińskim liczy się już jako początek czerwca. Myślimy nad drugim, zobaczymy czy kalendarzu chiński się sprawdzi drugi raz. Jeśli tak, to może coś w tym być

Jak dla mnie zadna metoda sie nie sprawdza nic a nic według wszelkich metod oraz objawów ciazowych samopoczucia i zachcianek powinnam miec chlopca a mam 4 ty coreczke druga bo starsza siostra juz w domku :slight_smile:

nie wierze w takie coś aczkolwiek ja zaszłam w 2 ciąże w dzień owulacji i już mam jednego synka a drugi synek przyjdzie na świat w marcu :slight_smile: Chłopaki są NAJLEPSI :*

u mnie wg kalendarza chińskiego sie zgadza, a kiedys wróżyłam obrączką to tez wyszła mi córka córka syn

Nie wiem, czy to prawda ale mam już cudownego synka i od samego początku byłam pewna że to będzie chłopiec. Nie ukrywam też, że bardzo tego chciałam. Teraz, skoro jest już Natan marzą mi się dwie córki, które dostały już swoje imiona : Nadia i Nikola (takie 3xN :-)). Żeby zwiększyć szanse na to będę korzystała z tych wszystkich sposobów i zobaczymy :slight_smile:
Chociaż najważniejsze jest to żeby było zdrowe :slight_smile:

A moze potega podswiadomosci? U mnie podzialalo. Od zawsze pragnelam corki. Kiedy zobaczylam test ciazowy z dwoma kreseczkami zadzwonilam do narzeczonego i powiedzialam “Paweł bedzie Łucja”. Łucja ma juz pol roku, mimo ze wszyscy mi wmawiali ze bedzie chlopak. Podswiadomosc potrafi zdzialac cuda :stuck_out_tongue:

Ja również mam dwie córeczki :wink: gdy drugi raz zaszłam w ciążę marzyłam by była corcia - choć wszyscy inni chcieli chłopca - wyszło na moje he he ;)))

Pamiętam jak babcia opowiadała że po stosunku trzeba było szybko odwrócić się na dany bok - ale niestety już nie pamiętam który wróży dziewczynkę a który chłopca ;))

Mi bynajmniej kalendarz chiński się nie sprawdził he he

U mnie chinski rowniez wakazywal chlopca, a jest ksiezniczka jak malowana. ;D

To plemniki męskie decydują o płci maleństwa.
Żeńskie plemniki (czyli te z chromosomem X) są silniejsze i żyją dłużej. Pary starające się o córkę powinny zatem współżyć na 2-3 dni przed owulacją, bo w śluzie przetrwają jedynie plemniki żeńskie, które w trakcie owulacji będą w stanie zapłodnić komórkę jajową.
Męskie plemniki (czyli te z chromosomem Y) są szybsze od plemników żeńskich i żyją krócej. Pary stające się o syna powinny zatem współżyć w dzień owulacji, gdyż z racji tego że są zwinniejsze pierwsze będą w stanie zapłodnić komórkę jajową.

My współżyliśmy 3 dni przed owulacją i jest dziewczynka :slight_smile:

Czyli jak wszystko dobrze pójdzie w sierpniu 2018 roku trzy dni przed owulacją będę starać się o córkę :slight_smile:

Hehe, daj znac czy sie uda. ;p

Dobrze :slight_smile:
Mąż się już ze mnie śmieję że ustawię nam w telefonach przypomnienia na ten dzień i jeszcze kilka dni wcześniej będziemy na konkretną godzinę umówieni :wink:

Kinga666 to trzymamy kciuki :wink:

Kinga ja tez bede otrzymała kciuki. Pamietam jak kiedys znajoma opowiadała na sylwestra ze jej Maz się naczytał ze jak się kocha na stole to wychodzi chłopiec. I ci którzy jej nie znaki sie.pytalj i co? A ona taka minę zrobiła i powiedziała " no co no co dwa stoły połamany w piwnicy leżą a ten dwie córki ma " :-).
A kajak sprawdzić co powinno byc wg kalendarza chińskiego? Bo bym z chęcią sprawdzila jak to jest u mie