Ja oprócz diety polecam na włosy maseczki,super sprawa.
większość z nas ma problem z włosami r porodzie ze względu na nieunormowana gospodarkę hormonalna.dieta plus zabiegi kosmetyczne na pewno pomogą.wzmacniane włosa od środka dzięki mikroelementom zawartym w diecie to podstawa:)
jest mnostwo odzywek ktore mozna samodzielnie zrobic w internecie jest ich tyle wiec kazdy znajdzie cos dla siebie
hehe ja stosuje wszystko, wspomniana maseczke Wax rowniez hmm moze sa ladniejsze ale wzmocnienia poki co nie widze, moze za krotko stosuje
płukam włosy wodą z alg z własnej hodowli. Poprawy to ja nie widzę wielkiej ale to dopiero tydzień. Znajoma mi poleciła , więc postanowiłam spróbować.
lusi_ja wez napisz jak sie hoduje takie domowe algi? plis, plis
pamietam, ze jak byłam mała to rodzice dla wzmocnienia włosów myli mi włosy żółtkiem jajka
hmm ale nie pamiętam jaki był rezultat
tzn napwewno nic złego się nie działo ale czy był skutek pozytytwny to nie powiem
ALGI Kupiłam na allegro.zalewan je litrem wody i dodaje kilka rodzynek i 3lub5 łyżek cukru.odstawiam na 24h . po tym czasie zlewam wodę przez plastikowe sito.nie wolno używać metalowych przedmiotów aby algi nie umarły.plukan je pod bieżącą woda i znów zalewan dodaje cukier.rodzynki zmienia się raz na tydzien.wodę z alg można pić lub użyć do plukania włosów, moczenia rąk czy masek na twarz.podobno pomaga .zobaczymy co potrafi:-)
hmm może i ja spróbuję bo ogólnie mam słabe włosy
o algach pierwsze słyszę 
ciekawe zastosowanie warte grzechu i wyprubowania tez sie pisze na to
dziś znajoma poleciła mi odżywkę z wosku pszczelego i szampon VICHY Dercos, no to zobaczymy
pokrzywa może i wzmacnia, ale trochę za wolno 
Proud Mommy powiem ci ze dziala ta odzywaka babka jedna ja stosuje i ok ale ona lupiezu doatala od niej
pokrzywa jest dobra szkoda ze nie ma lata to bym narwala zrobila wywar i plukala wlosy, czytalam ze dobrze dziala, to samo skrzyp polny, szkoda ze nie ususzylam latem, ale mam nadzieje ze mi wszystkie wlosy nie wypadna do tego czasu 
najgorsze jest to ze po ciazy strasznie wypadaja ale to jeszcze nie taki wielkie problem nalezy zadbac o siebie o to co jemy. Mozemy tez myc glowe naparem ze skrzypu polnego co dodatkow wzmocni nasze oslabione wlosy
skrzyp jest dobry ale tez mozna go jesc w tabletkach kupi sie go w aptece
dzieki, wiec musze kupic i zrobic wlasnie tez dobre opinie na temat alg slyszalam
Maria, owszem, ale ja weszłam w okres kiedy oba te ,zioła niestety nie skutkują, więc już czepiam się wszystkiego. Trochę przeraża mnie ta wiadomość o łupieżu po odżywce z wosku 
Proud Mommy wiesz ty nie musisz dostać łupiezu to zalezy od skury czlowieka zaczniesz stosowac to sie z nami podzielisz jak u ciebie zadziałało …ja teraz fajną odrzywke kupiłam w avonie i jestem zadowolona z niej
Super wątek bo ja chyba już nie mam z pół głowy, choć odżywiam się racjonalnie, używam Vichy przeciw wypadaniu, odżywki i szamponu i nadal nic. Ale może spróbuję jeszcze alg jak to pisza dziewczyny , może to cos da.