Drogie mamy, wszystkie dobrze wiemy, jak trudno czasami jest znaleźć czas wolny tylko dla siebie. Mimo to, każdy człowiek potrzebuje odpoczynku i resetu. Dzisiaj chcielibyśmy zapytać, jak najbardziej lubicie spędzać chwile same ze sobą? Spacer, sport, domowe spa, wyjście na kawę, malowanie? Jak często wam się to udaje?
Jeśli zdałyście sobie sprawę, że dawno nie miałyście czasu wolnego, to niech ten wątek będzie dla was motywacją :)
Lubie np czytać książki, ale od dawna książki zastępują mi blogi i artykuły bo nie mam czasu na szukanie w księgarniach czy bibliotekach.
Czas wolny ? Aktualnie mam go całkiem sporo bo końcówka ciąży więc gdy starszy syn jest w przedszkolu to ja po prostu odpoczywam. Czasem coś włączę w tv.
Duzo czasu spędzam w kuchni bo to lubię, więc gotowanie i pieczenie to też dla mnie forma spędzania wolnego czasu
Ja najbardziej lubię karmić bliskich. Uwielbiam robić przekąski na mecze gdy do męża przychodzą kumple i zamiast chipsów mogą zjeść paluchy pizzowe na ciepło, tatara czy jajka faszerowane i poskubac wędliny z deski. I wiem, że jego koledzy też to lubią! Czasem sami dzwonią do męża czy pamięta że jutro mecz i czy się widzą może u nas hahahha
Ostatnio mąż też sam zauważył że tak sobie dogadzamy jedzeniem że jak gdzieś wychodzimy to.... nie zawsze nam smakuje, zawsze czegoś nam brakuje, coś byśmy zrobili inaczej, doprawili itp
W ciąży czasu wolnego miałam bardzo bardzo dużo , czytałam ogrom książek , to mnie relaksowalo. Teraz gdy mam wolną chwilę to układam, porządkuje , a gyldy starcza chwili robię kawę i idę na huśtawkę lub hamak gdy pogoda pozwala , tam oddaje się w myśli , w odpoczynek .
Ja uwielbiam czytać książki, ale ostatnio nie dość, że brak wolnego czasu, to też cięzko mi się skupić, bo w głowie mam już milion rzeczy, które czekają w kolejce do zrobienia:(.. A do książki muszę się skupić, żeby wniknąć w ten świat:). Zostaje mi raczej jakiś serial na Netflixie, pieczenie ciast i tego typu rzeczy.
Głównie na telefonie :) ale staramy sie jakos lepiej spedzic czas i w wolnej chwili gramy z mężem w gry planszowe. Mamy spora kolekcje. To akurat nas bardzo zbliża.
Mnie mąż sama wygania do koleżanki i czasem uda mi się wyrwac na 2 godzinki z koleżankami na jakieś ciastko. Myślę na zime o siłowni żeby z siostra chodzić:). Ogolnie parę razy w miesiącu mam taki czas dla siebie żeby wyjść na kawę z koleżanką czy do galerii coś sobie kupic.
Czas wolny poświęcam na aktualizacje wiedzy o akwarystyce. Zaczęło się od tego, że w galerii handlowej mamy oczko wodne i tam pływają rybki. Córka zawsze długo na nie patrzyła. I tak od kilku lat mamy akwarium 65l. Na ten moment nic większego nie planuję, ale może kiedyś kiedyś... Nie wiem czy to pasja, ale ładna ozdoba w salonie. Obowiązek oczywiście spadł na mnie, jeśli chodzi o sprzątanie i karmienie, ale raz w tygodniu pół godzinki czy godzinka to znowu nie tak wiele... a oko cieszy. Po przeprowadzce i przeniesieniu zbiornika do nowego mieszkania na pewno powiększy się obsada o nowe rybki.
Ja 3 razy w tygodniu chodzę na godzinny trening na siłownię , powiem szczerze, że to mnie bardzo regeneruje i pomaga. kazdy Ma z tego korzyść, dziecko szczęśliwe i mama też , a przy okazji kilogramy lecą w dół po ciąży.
Tak jak napisała Mamina ja w sumie też nie mam jakiegoś szczególnego hobby
Bardzo lubię czytać książki i to sprawia mi przyjemność, mogę się wtedy zrelaksować. Poza tym lubię spacerować jeśli jest ładna pogoda, usiąść gdzieś na chwilę na ławce i odpocząć.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.