Jak spędzacie czas wolny?

Drogie mamy, wszystkie dobrze wiemy, jak trudno czasami jest znaleźć czas wolny tylko dla siebie. Mimo to, każdy człowiek potrzebuje odpoczynku i resetu. Dzisiaj chcielibyśmy zapytać, jak najbardziej lubicie spędzać chwile same ze sobą? Spacer, sport, domowe spa, wyjście na kawę, malowanie? Jak często wam się to udaje? 

Jeśli zdałyście sobie sprawę, że dawno nie miałyście czasu wolnego, to niech ten wątek będzie dla was motywacją :)

Wstyd się przyznać ale ja nie mam hobby.

Lubie np czytać książki, ale od dawna książki zastępują mi blogi i artykuły bo nie mam czasu na szukanie w księgarniach czy bibliotekach.

Czas wolny ? Aktualnie mam go całkiem sporo bo końcówka ciąży więc gdy starszy syn jest w przedszkolu to ja po prostu odpoczywam. Czasem coś włączę w tv. 

Duzo czasu spędzam w kuchni bo to lubię, więc gotowanie i pieczenie to też dla mnie forma spędzania wolnego czasu 

Mamina wstyd to kraść;)

Ja wolne chwile najchętniej siedziałabym  przed tv pod kocem i żeby mi jeszcze ktoś usługiwał do tego  , herbataka ,kanapeczki, deserki ;)

A czemu przed tv ? Bo już dawno tego nie robiłam, od roku w sumie jak mała jest na świecie:)

Mamina Gotowanie i pieczenie to również może być hobby! Najważniejsze, że sprawia Ci przyjemność i pozwala odpocząć :)

DaNutka Brzmi jak pomysł, który pora zrealizować! :)

ooo tak gotowanie to jak najbardziej hobby . Nieskorzystania tez pieką właśnie , ja lubie bardziej zajadać niż piec hahha

Ja najbardziej lubię karmić bliskich. Uwielbiam robić przekąski na mecze gdy do męża przychodzą kumple i zamiast chipsów mogą zjeść paluchy pizzowe na ciepło, tatara czy jajka faszerowane i poskubac wędliny z deski. I wiem, że jego koledzy też to lubią!  Czasem sami dzwonią do męża czy pamięta że jutro mecz i czy się widzą może u nas hahahha

Ostatnio mąż też sam zauważył że tak sobie dogadzamy jedzeniem że jak gdzieś wychodzimy to.... nie zawsze nam smakuje, zawsze czegoś nam brakuje, coś byśmy zrobili inaczej, doprawili itp

W ciąży czasu wolnego miałam bardzo bardzo dużo , czytałam ogrom książek , to mnie relaksowalo. Teraz gdy mam wolną chwilę to układam, porządkuje , a gyldy starcza chwili robię kawę i idę na huśtawkę lub hamak gdy pogoda pozwala , tam oddaje się w myśli , w odpoczynek . 

Ja uwielbiam czytać książki, ale ostatnio nie dość, że brak wolnego czasu, to też cięzko mi się skupić, bo w głowie mam już milion rzeczy, które czekają w  kolejce do zrobienia:(.. A do książki muszę się skupić, żeby wniknąć w ten świat:). Zostaje mi raczej jakiś serial na Netflixie, pieczenie ciast i tego typu rzeczy. 

Głównie na telefonie :) ale staramy sie jakos lepiej spedzic czas i w wolnej chwili gramy z mężem w gry planszowe. Mamy spora kolekcje. To akurat nas bardzo zbliża. 

Iwona Świetna kolekcja!

Iwona ileż wspaniałych planszowek!! ;) my nf razie kilka i mieszczą się w niewielkim pudełku ;)

To nawet nie wszystko co mamy. Drugie tyle pochowane w szafkach :D 

Mnie mąż sama wygania do koleżanki i czasem uda mi się wyrwac na 2 godzinki z koleżankami na jakieś ciastko. Myślę na zime o siłowni żeby z  siostra chodzić:). Ogolnie parę razy w miesiącu mam taki czas dla siebie żeby wyjść na kawę z koleżanką czy do galerii coś sobie kupic.

O Wow, Iwona, ależ kolekcja! Niektóre tytuly widzę pierwszy raz w życiu,)

Czas wolny poświęcam na aktualizacje wiedzy o akwarystyce. Zaczęło się od tego, że w galerii handlowej mamy oczko wodne i tam pływają rybki. Córka zawsze długo na nie patrzyła. I tak od kilku lat mamy akwarium 65l. Na ten moment nic większego nie planuję, ale może kiedyś kiedyś...  Nie wiem czy to pasja, ale ładna ozdoba w salonie. Obowiązek oczywiście spadł na mnie, jeśli chodzi o sprzątanie i karmienie, ale raz w tygodniu pół godzinki czy godzinka to znowu nie tak wiele... a oko cieszy. Po przeprowadzce i przeniesieniu zbiornika do nowego mieszkania na pewno powiększy się obsada o nowe rybki. 

Ja 3 razy w tygodniu chodzę na godzinny trening na siłownię , powiem szczerze, że to mnie bardzo regeneruje i pomaga. kazdy Ma z tego korzyść, dziecko szczęśliwe i mama też , a przy okazji kilogramy lecą w dół po ciąży. 

Tak jak napisała Mamina ja w sumie też nie mam jakiegoś szczególnego hobby :see_no_evil:
Bardzo lubię czytać książki i to sprawia mi przyjemność, mogę się wtedy zrelaksować. Poza tym lubię spacerować jeśli jest ładna pogoda, usiąść gdzieś na chwilę na ławce i odpocząć.