Zmagam się z łuszczycą skóry głowy od dłuższego czasu. Próbowałam różnych preparatów – część pomaga, ale tylko na chwilę. Czy komuś udało się naprawdę skutecznie wyleczyć albo przynajmniej zatrzymać łuszczycę? Czego używacie na co dzień?
Nie powielamy wątków. Temat luszczycy u rodzicow jak i u dzieci juz byl tu poruszany. Ostatnie komentarze sa niedawno pod tym postem, tego dziewczyny uzywaja.
Dermatolog przepisała mi płyn do wcierania – Salbetan. Po dwóch tygodniach nie było śladu po zmianach. Mam nadzieję, że efekt się utrzyma jak najdłużej. Po odstawieniu zaczęłam używać delikatnych preparatów, żeby utrzymać stan skóry – u mnie dobrze się sprawdzał zestaw Psorisel, bo nie podrażnia i można go stosować długofalowo.
Dokładnie. Patrzcie w lupke zanim dodajecie nowy post
Bardzo dobre efekty daje suplementacja omega 3 – naprawdę warto spróbować. Nie działa od razu, ale przy regularnym stosowaniu poprawia stan skóry i ogranicza swędzenie. Do tego wprowadziłem lżejszą dietę i zrezygnowałem z ostrych przypraw. A do codziennej pielęgnacji używam płynu Psorisel na noc, rano zmywam szamponem
Zamawiam tutaj:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-night-solution-plyn-na-luszczyce-skory-glowy-150-ml,76724.html
A ja używam różnych szamponów na zmianę – nic specjalnie wyszukanego. Od czasu do czasu, jak bardzo swędzi, polewam skórę głowy Belosalicem i mam spokój na dłużej. Ale myślę, że kluczem jest cierpliwość i regularność. Najgorsze są nerwy – wtedy wszystko się nasila.