Jak rozszerzac diete

U mnie już robimy jadłospis dla małej. Rd zbliża się olbrzymimi krokami. Pierwsze pewnie będzie batat , słodkie ale warzywo jednak. DaNutka proponowała w którymś z wątków pasternak  . Nie znalazłam ostatnio wśród gerberow. Będę szukać dalej 

Ja również nigdzie nie widziałam pasternaku

Ojej ja tez nie 

A ja kusze kupic batat właśnie i buraka bo jeszcze tego synek nie jadł:p oo i awokado :)

Pasternak  kupicie w Rossmann z Babybream;)  mi kuzynka posłała z niemiec , ale potem już w właśnie w Rossmann kupowałam:) 

Takn,u nas od razu też było awokado, uwielbia :) 

Cielęcinkę  córka jadla w nd ,babcia jej rosołek gotowała , dodała do tego też pierś z indyka ;) mamy też mieć królika od jej znajomej :)

Batatów  jeszcze nie jadła, ja w sumie też nie - chyba dłużej się je gotuje , albo zapieka poekarniku, tak ?

Ostatnio robiłam jej placuszki z jej mm, bez jajek z jabłkiem , wcinala  powiem Wam :)

Też  2 jajka jej usmażyłam to kurde dostała wysypki i miała śluzowate kupy,  odłożyłam też makarony z jajkami i wysypka zniknęła i kupy już są ok  :( kurcze , za jakiś czas będę musiała znów podawac jajo, ale już gotowane 

DaNutka ja podałam gotowane jajko na śniadanko rozgniecione widelcem i ładnie weszło:). Ale u mnie synek do śniadań to tak niechętnie podchodzi więc nie szalejemy bo rano mu sie nie chce za bardzo jesc a jak już coś to piers. Czasem wstanie późno i zanim zje mleko z piersi to dawno po śniadaniu więc czekamy na deser lub od razu obiad który mu pięknie wchodzi zresztą:p

Jaką kaszkę podać na początek? Macie coś do polecenia ? Kiedy zaczęłyście podawać kaszkę? 

Podpinam się do pytania o kaszkę 

Iwona u nas kaszka od początku rozszerzania diety weszła, tez od poczatku owsianka z bananem I maslem orzechowym to smakołyk synka.

Brzmi swietnie