Ja mam w planach odstawianie po 6 miesiącu. Zastanawiam się ile wtedy synek będzie pil mleka. Wiadomo ze stale posiłki w dzień. Ile razy dziennie piją wasze maluszki? Moze pamiętacie jak to było jak miały pol.roku?
Odkąd wprowadziliśmy stale posiłki to mleko (kp) pije czasami z samego rana, zależy jaka nocka, przed drugą drzemką, na noc i kilka razy w nocy. Czasami chce też po pierwszej drzemce.
Natka a macie smoczka?
Tak, mamy smoczek ale jest on potrzebny ale tylko do spania.
Dzisiaj byl sukces, wypił prawie cale 30 ml mm z samego rana! :P
Natka to super...ja też się cieszę jak mała wypije choć troszkę.tylko u mnie już 40-60 ml a ma 14 miesięcy.
A od dawna podajesz mm?
Nie poddam się tak łatwo. Będę mu robić to mleko codziennie. Mam nadzieję, że się w końcu przyzwyczai.
A jakiej butelki używacie ?
Z Lovi i smoczek 6+, inna z canpol babies. Może za szybko mleko leci z tych smoczków...nie wiem już. Dzisiaj mąż dawał mu mleko z łyżeczki i w taki sposób zjadł 40ml.
u nas butelca z canpola byla najlepsza ta najzwyklejsza ze zwyklych.
Natka.ja już tak ok 5 miesięcy próbuje wprowadzać mm.teraz mała ma.14 .miesięcy
Oj u nas ze starszakiem też tak było w końcu karmilam łyżeczką
u nas z lovi odpadają, teraz trochę wody popija z nuka. wczoraj wypiła przez cały dzień 30 ml ( dla nas to i tak dużo ) bo wcześniej nie było nawet mowy o butelce
Może synek chce się tylko przytulić do mamy
ja by mała piła mleko z butelki to kupiłam butelke w traktory,a druga butla jaka akceptuje to lovi z dmuchawcami i wazkami
Trochę mu odpuściłam ta naukę bo było coraz gorzej. Denerwował się, na sam widok butelki kręcił głową. Zobaczę za jakiś czas...może z niekapka będzie pił.
Ja też mam tą w dmuchawce i zwykła z canpol.
niekapek a moze slomka albo kubek 360 probuj probuj z czasem zlapie wszystko tylko teraz akcja co bedzie pierwsze
patrycja teraz jest tyle opcji tylko probować
oj tak jest mnostwo opcji
Właśnie dzisiaj dostałam paczkę od Lovi (dziękuję) i jutro spróbujemy z tym kubeczkiem ze słomką.
natka u mnie juz paczuszka zawitała.