Mam taki problem że moja dwumiesięczna córeczka traktuje moje piersi jak smoczki.
Smoczka nie chce brać. Czasem budzi się co kilka minut aby possać, a mnie to męczy. Zauważyłam że od kilku dni coraz rzadziej czuje nabierający się nowy pokarm a mała się nie najada przez co cały czas marudzi i nie chce spać. Chciałabym ją przestawić na mleko modyfikowane też z racji że musiałabym iść do pracy ale mała nie chce. Próbowałam różnych butelek oraz mlek ale to na nic. Córka albo bawi się smoczkiem od butelki albo wypycha języczkiem i zaczyna płakać. Mleko smakuje jej tylko pierwsze 2/3 razy a później już nie chce go pić i zawsze kończy się na piersi. Czy któraś mama miała podobny problem? Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Moją córka też potrafi budzić się co chwilę że nawet nie zasne a ona już wstaje na cyca. U nas problem był w butelce pomimo że karmilysmy tylko piersią. Polecam Mammafeel u nas zdziałał cuda. Mogłam spokojnie gdzieś wyjść a mąż�
Dwumiesięczne dziecko traktuje pierś jako bliskość, więc chce ja mieć nie tylko wtedy kiedy jest głodna i jest co naturalne.
Ja bym próbowała innego mleka lub innego smoczka od butelki. Są próbki do kupienia i popróbowania ale pamiętaj że wtedy dzieciątko ma rewolucję w brzuszku i może być niespokojne.
A ile ma już córeczka że chciałabyś przejść na modyfikowane.. wiem że karmienie piersią nie jest łatwe bo karmiłam synka 2,5roku teraz po 5latach mam córkę i karmię dop 5dzien i mam taki nawał i brodawki poranione ale wiem że to taki kryzys a z każdym dniem będzie coraz lepiej. Ale jak chcesz przejść na modyfikowane to spróboj od swojego mleka do buteleczki i również polecam tą z mammafel bo bardzo przypomina brodawkę matki.
oj tak dla mnie mamafell najlepsze choć położnej coś nie odpowiadają bo mówi, że mała nie umie ich łapać, a jak dla mnie najlepiej sobie radzi właśnie z nimi i lubi z nich pić, a korzystam jeszcze z typowych z lovi oraz canpol i avent. Z tych ostatnich najgorzej jej się pije, więc avent odradzam bo u nas jest tragicznie z nimi
U nas nie udało się przedstawić pomimo tego ze na poacztku dziecko było dokarmiane mm I ja byłam kpi potem przeszlismy na kp. Teraz nie chce widzieć butelki. Wpada w furie. Wiec uważam ze to trudne
Avent jakiś czas temu zmienił smoczki. Poprzednich nie używałam, ale to chyba zmiana na gorsze, bo moje dziecko też za nic nie potrafiło pić z nich. I też sprawdziła nam się najlepiej butelka Mammafeel. Można jeszcze sprawdzić jak z wędzidełkiem u dziecka, chociaż zazwyczaj to z karmieniem piersią jest problem kiedy jest za krótkie.
Mazią a czemu mówi że jej nie pasują? Skoro łapie i zjada porcje ?
Te butelki naprawdę są super wg mnie fajnie przemyślane dobrze się myje fajne tworzywo samej butelki a smoczki przypominające pierś mamy, chociaż mogły by się łatwiej wkładać do ten nakrętki ale to też kwestia wprawy;)
A Avent jeszcze jest dostępny? Jakiś czas temu był problem z butelkami i smoczkami i słyszałam głosy, że wycofują dystrybucję z Polski. Czyli się chyba rozmyślili;)
O to nie słyszałam nic o tych problemach. My się przestawiliśmy na butelki i smoczki z Lovi i Canpola, więc nie jestem na bieżąco, ale w sklepach wciąż widuję butelki i smoczki Avent.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.