U nas jedynie ratuje męża to, że córka zjada inne posiłki już całkiem ładnie, a jak zglodnieje a mnie nie ma, to może jej coś podać innego do zjedzenia. Butelka to ostateczna ostateczność
Zalety rozszerzenia diety u maluszka;)
Jak juz maluch zaczyna zjasac cos innego to juz latwiej ;) a moze jak beda wprowadzane nowe naczynia butelki kubeczki to tez cos sie moze zmienic w tym temacie;) u mnie kaszek nie lubi ale z kubka z rurka to juz co innego;)
ja już daję mu kubek z rurką i tam jest woda i nawet kilka razy już udało mu się pociągnąć
to musibyć naprawdę cieżkie jak dziecko nie chce pić z butelki. u mnie w rodzinie, dziecko odrzuciło piers w 8 mc i w ogole nie chciał pić mleka ani mamy ani mm z butelki i musieli już go karmić normalnymi rzeczami...
Ja mam pod tym względem jakieś złote dziecko. Pije i z piersi, i moje mleko z butli, i modyfikowane z butli. No po prostu wszystko mu pasuje, byle zjeść :D
Na szczęście mój synek ma tak samo ;) głodomorek mały ;)
u mnie tez się nie da przekonać do butelki , wode muszę łyżeczka podawać albo z kubka bo jak daje z butelki to on nie wie jak pociągnąć z tego , a szkoda było by o wiele prościej
Halmanowa to mam podobnie. Jak tylko leci to moja ciągnie wszystko :D
u nas ostatnio zjadł mleko moje z butelki ale mężowi a mi nie zje
Valentina u nas ciezko bylo z nauka z kubkiem z rurka teraz to jej ulubiony kubeczek;)
Wiec mkze sie nauczy;) cierpliwosci;)
MamaWojtusia u nas jest podobnie z lekami tez tylko ja jej podawalam bo od meza nie chciala;/ maja cos w glowkach zakodowane ;) pewnie za jakis czas sie to zmieni;)
Aniss moja właśnie szybko załapała ten kubek z rurką , chociaż przez jakiś czas później wypluwała tę wodę, teraz już jest okey.
Mamawojtusia, czy coś w tym jest, że od męża zje z butli a od ciebie nie, bo czuje ze masz piers dla niego:p
u nas kubek z rurka był ekstra ale tylko przez chwile. Odkąd mały nauczył się pic z butelek plastikowych z ustnikiem dla dzieci, to pije tylko z takiej butelki albo z kubeczka :)
swoja droga te butelki plastikowe polecam, najtańsza woda polaris kids w biedry, zabezpieczenie takie ze jest butelką-niekapkiem u nawet jak syn rzuci otwarta butelkę gdzieś w kąt to nic się nie wylewa ;)
bardzo możliwe że czuje że to ja ,
hehe wypluwała;) u mnei też ;) naszczescie było lato upał wiec jak sie zalała to sie tak niemartwiłam;) a najlepiej sie pluło na spacerach w wózku;) teraz już jest lepiej;) chociaż też potrafi fontanne puścić;)
Ja chyba będę uczyła synka pić z otwartego kubeczka i z tego kubka ze słomką Lovi Straw beginner. Czytałam, że to najlepsze rozwiązania - otwarty kubek i słomka. Natomiast wszelkie niekapki, kubki 360 i butelki z dzubkiem nie są zalecane przez neurologopedów
Moja córka najlepiej pije z kubka ze słomka albo z otwartego. Nie podchodzi jej zupełnie Lovi 360, bo ssie uszczelkę, a nie przechyla kubka
U mnie synek z wszystkiego słabo dlatego chciałabym dostać się dl testów spróbować tych kubeczkow bo kiz tym kilka kupiłam i nic bi3 podchodzi
Wiem, ze to głupie, ale mój syn nie chciał za Chiny załapać picia z kubeczka ze słomka … Puściłam mu nagranie z yt jak inne dzieci piją z podobnych kubeczków i o dziwo zaczął pic ��
te 360 jakos i nam kiepsko idą póki co moz ejescze za wczesnie dla niej;)
otwarte kubeczki;) sa super;) ale u nas wszystko dookoła pozalewane;( wiec równeiż zostawiam ten temat na wiosne- lato;)
z rurką kubeczki póki co sa u nas kubeczkami ulubionymi;)