Apicja fajny sposób na małego uparciucha;)
Tez jestem zdania ze dziecku trzeba pokazac cos fajnego co bedzie zaraz po kapieli, u nas takie metody zawsze sie sprawdzaja;)
Moja Oliwia od jakiegoś czasu buntuje się przed pójściem do wanny bo jest zajęta bo ogląda bajkę bo się bawi i tak w kółko a jak już do niej wejdzie to nie chce z niej wyjść bo tak dajnie się bawi jakie nie zdecydowane dziecko muszę ją czyms przekupić żeby w końcu wyszła
U mnie pomaga wypuszczenie wody z wanny . Używam w ostateczności, zazwyczaj gdy córka widzi wyciągnięty ręcznik oraz mówię jej że będziemy kończyć kąpiel to nie ma problemu.
skuszenie fajną zabawą po kąpieli to dobra sprawa, u nas też się sprawdza.
My tez gdy chcemy zeby synek wyszedl z kapieli albo wypuszczamy wode z wanny albo kusimy go bajka
U nas ostatnio wygrywa zachęcenie typu chodź wlacze ci bajeczke myszkę mikki to chwilą moment i już jej w wannie niema
na starszego działa tekst “no chodź, bo pingwiny już się zaczęły”
Jednak bajka przed snem kusi
no niestety moja córcia jak nie ogladała w ogóle bajek to nie oglądała a teraz by robiła to najlepiej cały dzień i to Myszkę Mikki ale jak niema tam Minnie to bajka jest nie dobra
Mój synek też miał taki etap i w sumie teraz też często by chciał oglądać bajkę ale ograniczamy mu tv
lenka moja córcia niestety ciagle by chciała oglądać bajki jak tylko rano wstaje to woła że chce bajki ja oczywiscie jej nie włączam bo wtedy nie miał by kto iść do przedszkola a jak nie tv i bajki to z kolei tablet i tak w kółko ograniczam jej tak jak tylko mogę ale nie zawsze to jest łatwe
Mój synek też jak wstaje to woła bajkę ale mu jej nie właczam i mówie ze bajki właczają dopiero jak dzieci wychodzą że szkoły na razie nie umie sam przełaczyć tv także jeszcze nie ma z tym problemu. Do komputera czy tableta moje dziecko nie ma dostępu ale to pewnie kwestia czasu.
Na córkę bajka nie działa , żeby wyszła w wanny. Kanały w tv potrafi samą zmieniać.
Zmieniać potrafi tylko u nas jest bardzo dużo kanałów także ciężko mu znaleźć odpowiedni
moja myszka co do zmieniania kanałów to raczej nie potrafi tego robić wciska tylko każdy guzik na pilocie jak leci na hybił trafił:-)
I moze trafi na bajke
No chyba właśnie ma taką nadzieję