?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
Witaj na forum #teamLOVI!
?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
?⭐???⭐???⭐??
1.Kup do łazienki kilka zabawek do wody żaglówki, kaczuszki, kołowrotki teraz są super albo pszczółka firmy skip hop efekt parasola . Bardzo wygodny w trzymaniu. Gdy Ty będziesz dokładnie mydliła malucha, on zajmie się wtedy świetną zabawą.
2.Zaprowadź nową zasadę w domu:"Bańki mydlane można puszczać tylko w wannie i na podworku" Wytłumacz, że to dlatego, iż pękające mydlane kule mogą tworzyć zacieki na kanapie i ścianach.
3.Niech kąpiel w waszym domu zamieni się w codzienną wyprawę na plażę lub basen. Pozwól maluchowi wchodzić do wanny w stroju kąpielowym. Dla urozmaicenia może on również pobawić się w trakcie kąpieli dmuchanymi akcesoriami do pływania - kółkiem lub rękawkami.
4.Pamiętajmy dziewczyny , że warto pozwolić dziecku na "samodzielne" mycie swojego ciała. Dajcie mu też mydło to dla niego też będzie zabawa a jednoczenie nauka"pokaż jak myjesz brzuszek" "gdzie są stopki umyj stopki"
5.Wygłupiajcie się z dziećmi dajcie im powody do radości.
6.Jeśli nie macie wanny tylko prysznic, poprzyklejaj na kafelkach różne zabawki na przyssawki. Zadaniem malucha będzie trafiać w nie podczas strzelania z pistoletu na wodę. Kąpanie od razu stanie się frajdą, a nie obowiązkiem.
Jest tyle rzeczy na rynku do kupienia do wody ale powiem szczerze że czasem te na fajniejsze to zwykły kubeczek i przelewanie wody z kubka do kubka u nas hit od kilku kąpieli.
Patrycja to prawda choć trzeba uważać żeby dziecko nie traktowało jak kubek do picia
U nas problemu z kąpielą nie ma. Młody sam Wola, że chce jeszcze się popluskać
U nas na początku był problem az znaleźliśmy odpowiednią temperaturę wody
O tak aneczka dokładnie trzeba na to zwracać uwagę na szczęście my już chyba mamy to wytłumaczone mówię chyba bo i tak siedzę i pilnuje bo przy dziecku nigdy nic nie wiadomo nawet mojej 4latce do końca nie ufam.
Oj tak. Nigdy nie wiadomo co maluchowi do głowy strzeli lub czy nie daj Bóg nie zemdleje
Patrycja moja niby wie że nie może bo zabraniam ale zapomina się więc nie ryzykuje i nie daje narazie
Ja przedtem miałam co chwila jakieś nowe zabawki do kąpieli ale niestety większość moim zdaniem poprostu się do niej nie nadaje bo już po paru tygodniach tak zachodzą że nie można ich domyć. Najgorsze są te z dziurkami typu kaczuszki można całą wodę z nich wylać a i tak coś zawsze zostanie i potem zachodzą od środka. Dlatego najlepsze są takie proste typu kubeczki itp do których można się bez problemu dostać i je umyć .
U mnie młody bawi się pistoletami na wodę, kubeczkami i strzykawkami
Mój synek bardzo lubi się kąpać i co bym mu nie dała do zabawy to zadowolona. Ostatnio stara mydelniczka jest super. Wlewa i wylewa sobie wodę.
Moja to też bardzo lubi kąpiele. A zabawek jakoś nie potrzebuje czasem wyrzuca za.wanne albo chowa do organizera
U nas hitem w trakcie kąpieli były kredki do malowania w wodzie ❤️ polecam każdemu kto ma już ok roczne dziecko, a które niekoniecznie przepada za kąpielą.
Mój syn uwielbia się kąpać ale jak przychodzi czas umycia głowy zaczyna się masakra. Krzyczy, wychodzi mi z wanny. Już nie mam pomysłu jak go przekonać.
Wercia u nas na początku sprawdziła się zabawka zawieszona na sznurku i córeczka odchylała głowę żeby spojrzeć na zabawkę. A z czasem to minęło
Spróbuję może akurat się uda :)
Wercia a ile ma syn?
Wercia spróbować nie zaszkodzi a nóż pomoże.
Może rondo do kąpieli pomoże mój syn nie chce założyć niestety na głowę . Ale ja jak go odchylam to mu śpiewam i nawet nie płaczę lubi jak mu spiewam i może dlatego tak łatwo mu się myje głowę .
Dziewczyny a co ile dni myjecie głowę ?
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.