Dziewczyny jak wiecie powoli wprowadzam małej mm.Na początek kupiłam 1 by tylko czasami uzupełniać karmienie.natomiast córka za dwa tygodnie kończy rok i kupiłam mleko następne 2.I tu pojawił sie problem bo ma inny smak i córka go nie chce.A tak juz dobrze było. przecież nie mogę podawać jej cały czas mleka 1 ( od 0-6 mies)...Jak wy przechodziłyście z jednego mleka na drugie?????
Ja od razu zaczęłam od 2, ponieważ zaczęłam podawać córeczce mm kiedy miała 10 miesięcy. Po roku miałam zamiar podawać 3. Nie miałam okazji na nie przechodzić bo córeczka przestała już jeść w nocy ale moja koleżanka kiedy zmieniała synkowi mleko z 1 na 2 to np. pierwszego dnia sypała dwie miarki 1 i jedną 2 i tak dalej coraz mniej miarek 1 a więcej 2 aż do całkowitego przejścia na 2. Nie wiem czy tak jest prawidłowo ale dzięki temu sposobowi jej synek przeszedł na 2 i zaakceptował jego smak bez żadnego problemu. Więc może wypróbuj taką metodę :)
U nas szło gładko córka i syn bardzo dobrze przyjmowali każde następne mleko.
Ja zdecydowanie wypróbowałabym sposobu Karolinach.Wydaje mi się najbardziej możliwy do zaakceptowania z pozytywnym skutkiem.
Karolinach spróbuję tej metody.nie mam doświadczenia bo starsza córka od razu była na 3 po roku a potem to krowie piła i nie musiałam zmieniać
Najpierw przeszłam z 1 na 2 a potem z 2 na 3 od razu. Pediatra mówiła że nie trzeba stopniowo. Że jak się przechodzi między markami mleka to wtedy trzeba stopniowo
Ja robilam przy synku tak jAK opisuje Karolina . Teraz przy córeczce zaraz tez będziemy zmieniać mleczko i zrobię tak samo
Mleko powinno się zmieniac tak jak opisuje Karolina. Ja tylko raz zmieszałAM mleko 2 z 3, potem podawałam już od razu 3 i synek pił bez problemu, nie wiem czy nasze mleko ma inny smak bo nie próbowałam, ale nie sądzę żeby się tak bardzo różnił. Podaje synkowi capricare.
Ja podawałam mleko Nan według mnie miało średni smak ale córeczka płynnie przeszła z piersi na mm i nigdy już nie chciała wrócić do piersi wie smak musiał jej pasować i być podobny :)
Cieszę się, że opisana przeze mnie metoda działała też u was dziewczyny :)
Aneczka ale napisałam że samej 2 córka własnie nie chce bo ma inny smak. mam jedna firme Hipp combiotic bo tylko to chciała pić.ja sama próbowałam 1 i 2 i dla mnie 1 bardziej smakowo przypinała moje mleko.obydwa maja inny smak.
Karolinach mam nadzieje ze u mnie tez się sprawdzi.Musze tylko zajechac jutro i kupić mleko 1.
Ja co prawda nie mam doświadczenia w temacie bo u nas tylko kp, ale też słyszałam o sposobie wspomnianym przez Karolinę. Powodzenia!
Nie słyszałam o tym sposobie przechodzenia z miarkami. Ja od razu z 3 na 4 przeszłam.
Patrycja ja słyszałam ale pediatra mi mówiła że tak właśnie stopniowo to przechodzi się z mm jednej firmy na drugą.
patrycja tez tak zrobilam ale mała pic nie chce bo ma inny smak niz 1.
To dziwne, bo wydawało mi się, że mleka tych samych producentów zazwyczaj mają podobny smak, aby właśnie nie było problemów z przejściem na kolejne. Dlatego w sumie jak ma się dobrane mleko to się pozostaje już wiernym danej firmie.
A zmieniać najlepiej tak jak napisała Karolina. Pomału do 1 dorzucać 2, coraz więcej i więcej, aż zostanie nam sama 2. Takie zmiany najlepiej przeprowadzać stopniowo, powiedzmy w okresie około tygodnia. I każdej proporcji dobrze podać po kilka dawek, a nie że co mleko to zwiększać 2.
I co ważne jak wprowadzasz nowe mleko, to nie dodawaj nic nowego w diecie i koniecznie obserwuj dziecko. Aby było wiadomo, że jak coś się zacznie dziać w dzieckiem to wynik mleka, a nie nowości w pokarmie.
misiowa słuszna uwaga,dobrze że napisalas o tym
Może to 1 ma inny smak niż 2. Bo z tymi nie miałam do czynienia ale jak próbowałam 3 i 4 to smakują tak samo
Mleka powinny mieć ten sam smak jedynkę skład trochę inny że tak powiem treściwszy
Ja pamiętam ,przy córce odniosłam podobne wrażenie jeśli chodzi o smak mleka 1 a 2.U mnie na szczęście nie było problemów z akceptacją smaku 2.Córka od razu jadła 2 bez stopniowych przejść.Wszystko było ok.
Patrycja Ja akurat próbowałam i według mnie 1 jest smaczniejsza.2 już nie ma tej pyszności w sobie.Kupiłam 1 bo na niej również widniała informacja ze służy jako uzupełnienie karmienia piersią.
Moniczka u mnie moja córeczka wyłapała smak i nie bardzo chciała jeśc.
Karolinach Dzisiaj podałam jej ten mix 3 miarki 1 i 1 miarka 2 i o dziwo piła,więc dziękuję za radę,bo sama bym pewnie nie wpadła
Idąc za waszymi radami przez tydzien podam jej taki miź a potem zwieksze o jedną miarkę 2.
Dziękuję raz jeszcze dziewczyny