Hej jakie pieluszki polecacie na basen z niemowlakiem ? Powiedzcie mi co jeśli zdarzy się kupka czy papersy do pływania są na tyle chłonne i szczelne aby nic przypadkiem się nie wydostało .? Pozdrawiam
Paulina z całego serca polecam pieluchy do wody z Babydream. Jako pierwsze kupiłam z Huggies i jakoś mi nie spasowały ;/ to, że coś jest droższe nie znaczy, że lepsze.
Co do kupki, to nigdy mi się nie zdarzyło, żeby synek zrobił podczas kąpieli. ale pampersy mają gumeczki wokół nóżek i dobrze przylegają, więc wydaje mi się, że nic sie nie wydostanie na zewnątrz
Synek ma teraz 10 kg i kupuję Medium (7-13kg), są idealne. nie za luźne, nie za ciasne. Spełniają nasze oczekiwania
Właśnie też chciałam o to w niedalekiej przyszłości zapytać u mnie właśnie do wyboru te 2 marki były i planowalam wybrać babydream.
my używamy pieluszek babydream, te pieluchy do pływania maja byc takie " na styk" nie maja byc luźne, sama nie wiedziałam czy kupialam dobry rozmiar,ale instruktor mi powiedziała mi ze takie maja byc
Ja synkowi zakladalam takie specjalnie do pływania ale nie pamietam firmy woem.ze.kupowałam w realu sa.3rozmiary i kazdy ma swoj kolor a sa zielone, niebieskie i chyba jeszcze żółte jak dobrze pamietam…i synek sikal do nic i nic nie przemajaly a jak z kupka.to nie powiem.bo nie zdarzyło sie ani razu ze zrobił…ale na pewnio według mnie by sie trzymaly a gdynym gdybym poczuła.to szybko bym przebrala…
Ja mam pieluchy do pływania z BabyDream i szczerze Ci je polecam. One są dokładnie takie same jak zwykłe pampersy mają falbankę wokół nóżki i nie powinno się nic stać nawet jeśli pojawi się kupka.
Ja niestety nie miałam kontaktu z basenem gdyż córka pierwsza miała problemy ze skórą i unikamy basenów. Może jak druga podrośnie to się dopiero wybierzemy
Ale koleżanka jeździ od samego początku ze swoim maluchem i zachwala mega te z babydream. I widzę że poprzedniczki też więc coś w tym musi być
My z kolei używaliśmy tych z Huggies i też jestem zadowolona. Innych nigdy nie próbowałam. Czasami też zdarzają się pieluszki na basen w Biedronce, ale nie wiem jak z jakością. Tak jak pisze Paty, one mogą się wydawać za małe, ale na tym polega ich urok, że muszą być takie na styk.
Tak, pampersy na basen muszą być ciasne. W przeciwnym razie zawartość mogłaby “wypłynąć” ale to trzeba się kierować zakresami wag podanymi na opakowaniach.
Tak tak na styk żeby niespodzianka nie wpłynęła.
Ulka zgadza sie jak ja swojemu synkowi kupilam poeluszki na basen to jak rozpakowalam to sie dziwilam ze takie male ale jak je ubralam to suoer sie rozcigaja i po ubraniu dobrze przytrzymuja jakby czasem cos sie przytrafilo…
U nas od poczatku sprawdzily sie BabyDream. Podobno Biedronkowe też są ok
Tylko trzeba pamiętać, że siuśki przez nie wypływają, więc zmieniamy na kąpieluszkę zaraz przed kąpielą a nie wieziemy dziecka już w tej basenowej
Kupka spokojnie, nigdy nam nie wypłynęła, nawet gdy był.malenki i kupki były luźne:)
Później używalismy też wielorazowych CloseParent i zwykłych wielorazowych kieszonek i wszystkie nam się fajnie sprawdziły.
Te jednorazowe są dość ciasne, najgorzej zakładać je na wilgotną skórę, gdy w czasie zajęć trzeba zmienić;) to jest wyzwanie, bo nawet na suchą skórę włożyć jest dość ciezko. Ale o to chodzi, by były przylegające. Najmniejsze S są czerwone, później niebieskie i zielone
Zakresy wagowe znajdziesz na opakowaniach. No i powodzenia w wodzie :))))
Agn dobrze, że dodałaś bo mi uciekło. Pieluszki do wody nie trzymają siusiu. Dlatego nadają się tylko do wody a nie żeby dojechać na basen w niej również.
Agn_kaw ale jak to wypływają? No a w wodzie nie wypływa z niej siku?
Aleksandra no niestety wypływa:/ Dlatego ja później zaczęłam stosować te kieszonki wielorazowe, bo one bardziej zatrzymują, ale mieliśmy je kupione bo po prostu używalismy wielorazowek jakiś czas, no i w lecie basen był codziennie więc mało ekologicznie i ekonomicznie było brać jednorazowe
Raz dokładnie poczułam te siuski jak wyszliśmy z basenu i staliśmy na brzegu się napić i nagle poczułam na brzuchu i nogach ciepłe cos:p dlatego nie polecam stosowac zamiennie z pampkiem;p
Zgadza się, pampersy do wody zatrzymują tylko kupkę. Siku niestety się wydostaje na zewnątrz. Dlatego idąc na basen trzeba zabierać ze sobą zapas, a dodatkowo mieć zwykłe pampersy, które trzeba założyć po kąpieli. Gdyby pieluszki do wody pochłaniały wodę, tak jak tradycyjne to pampers zaraz zrobiłby się ciężki i po kąpieli także coś za coś
Przynam Wam się, że raz mlodego wsadziłam do balkonowego naszego basenu w Pantsie zwykłym masaakraa taki był napompowany ze ciężko mu było tyłek odkleić od dna jak chciał wstać hahaha
no i to był jeden, jedyny raz
ale akurat były mokre wszystkie wielo a jednorazówek w dobrym rozmiarze nie miałam, tylko za małe i darowane od mojej siostry za duże, dlatego zaryzykowłam no i doświadczenie było smiszne
Mój mąż kiedyś tak dla żartu zamoczył naszego synka w ciuchach i zwykłej pieluszce w basenie ogrodowym. Chwila moment a tak nasiąkł wodą, jakby ktoś pompką go napompował…
Też mieliśmy podobną sytuację, gdy mąż zamoczył synka w basenie w zwykłym pampersi momentalnie nabrał on ciężkości jak ściągnęłam tego pampersa i podniosłam to miał chyba ze 3 kg