Jak odstawić mm

Aniss to prawda i zgodzę się :) bo jak syn był przeziębiony miał zatkany nos to posiłki w ciągu dnia były marne ale w nocy potrafił wypić butle i tez się cieszyłam i nie martwiłam się aż tak ze nic prawie nie zjadl

ale właśnie z drugiej strony jest na tyle duży ze mógłby przespać ładnie noc 

podawalam mu nasze mleko 2,0% lekko podgrzane w podgrzewaczu wypił claa butle 210 

a po ok 2? Godzinach wstał z płaczem i dopiero jak dałam butle z jego mlekiem poszedł spać 

małe teraz podaje mu jego mleko w mniejszej proporcji jak niektóre dziewczyny radziły i wypija bez problemu teraz na 210 ml podaje mu 5 miarek czyli 2 mniej już podajemy 

Lisza i też tak często się budzi jak wcześniej ? 

No właśnie wczesniej mam wrażenie ze lepiej spał 

ciagle podaje mu 2-3 a czasem były dni ze 4 butelki 

nie wiem przez co taka zmiana 

czy żeby idą czy przeziębienie czy zmniejszona ilość mm 

teraz nie wiem czy nie wrócić do normalnej dawki mm 

zgupialam po prostu 

Myślę, że nic mu nie będzie jeśli zostawisz tą miarkę, która podajesz. Może faktycznie to taki moment i za chwilę wszystko wróci do normy 

No najgorzej jak tak co chwila te butle leca ;/ i nie wiadomo cp robic;) 

Lisza a zwroc uwage czy infekxji nie bedzie mial u nas jak szla wieksza ilosc butelek i w sumie tez tak jest przy starszej corxe ze jak zaczyna chorowac to wiecej pije jak zaczyna ja gardlo pobolewac u malej chyba jest tak samo bo ostatnio te butelki tak w nocy szly i teraz przeziebiona ;/ juz sama nie wiem tez...

Wydaje mi się, że macie jeszcze czas na odstawienie, ale może właśnie warto sprobować z kaszkamk albo ewentualnie zacząć podawać mleko krowie? Mój synek w ogóle nie akceptował mm i właśnie tak sobie radziliśmy a teraz ma 20 miesięcy i już wcale nie jada w nocy ani ogólnie takich typowo mlecznych posiłków. 

Aniss może coś w tym jest z tymi infekcjami Bo mój ostatnio ma ciagle katar zaraz kaszle może to jest przyczyna 

teraz idą 3 butle przed snem jedna i w nocy dwa razy się budzi 

paaliinka syn skończył niedawno roczek wiec mamy czas żeby zejść z mm ale chyba im szybciej tym lepiej ? Sama nie wiem 

mam nadzieje ze jak przed snem podlapie mleko krowie bardziej i bd mu ono starczało będzie super a jak ostatnio wypił je przed snem to po dwóch godzinach jakoś wstał z płaczem nie chciał dać się utulić do snu musiałam dać mu mm i wtedy zasnął na dłużej 

My niedawno lrzeszlismy na mm bo wczesniej byla na mieszance mlekozastepczej mleko krowie srednio jej pasuje bo probowalam w dzien ale jednak chyba to nie ten smak;) podobnie bylo z przejsciem na mm musielismy mieszac miarki mm z mieszanka mlekozastepcza i przechodzic stopniowo;) taki jest moj  maly agent;)

Dzieci to niezłe kombinatory i wszystko wyczują :) ja starałam się kaszkę do mleka przemycać i to od małej ilości zaczynałam a i tak wyczuł 

u mnie synek taki jest  że mleko z butli wypije a kaszy już nie 

Mój zwykle mleko wypił jak dodalam kaszki już nie chciał 🙈 

wode chciałam mu dać po przebudzeniu to nie chciał tylko pogorszyło to płacz u niego 

juz nawet próbowałam przytulić ululac bez żadnego mleka jednak nie sprawdzało się to musiał wypić mleko 

Lisza u nas z kasza podobnie ;) ostatnio na szybko gotowalam zeby do jogurtu dodac zeby nie byl taki zimny z lodowki ;) a wiem ze je lubi to mysle sobie wypijez kaszka i lipa.... jezykiem wyczula;) hehe no i jogurt zostal dla mnie;)

Cwane te nasze dzieci :) 

jak normalnie ugotuje kasze mannę z owocami itp to zje 

a w mleku jak wyczuje to zamiast pic od razu bawi się smoczkiem od butelki i nie chce 🙈

Haha tia... u nas kaszka jeszcze wchodzi jak jest z dzemem;) czyli polana domowym dzemikiem;) a ze robilam nie za geste to taki wiecej sos mocno owocowy;) ze tam nie wyczuwa jeszcze;)

a łyżeczką wcina kaszę 

Trzeba mieć swoje metody :) a i tak czasami maluchy wyczują :D 

Oj to prawda ;D

Mój syn ostatnio nie chce pić za bardzo mm bez kaszki.. muszę dodać chociaż trochę he

O widzisz :) to mój zawsze wyczuł nawet pół miarki :D 

Justys to takiego wyczulonego masz syna. Moja na szczęście pije wszystko co pachnie mlekiem. Z kaszką czy bez. Z większą ilością wody lub dokładną. Nie ma to różnicy. Ważne żeby było choć trochę mleka