Tak jak napisała redakcja …Nie wierzmy wszystkim rolnikom …są cwani no niestety …trudno teraz o EKO
Ja mam sytuację świetna bo i jaja i mięsko mam po znajomosci …warzywa i owoce kupuje na rynku od kobiety ktorej ufam
Można też postawić na własną eko żywność gdy ma się do tego warunki. Wtedy chyba jest to najpewniejsza alternatywa. Wystarczy kawałek wygospodarowanego ogródka i trochę chęci. Eko produkty łatwo znaleźć na sklepowych półkach, gorzej jednak z mięskiem. Co do eko produktów trzeba też zwracać uwagę w jakim otoczeniu rosną dane warzywa, owoce czy zboże. Bo można nie używać chemii , a plantacje mogą znajdować się blisko różnych źródeł zanieczyszczeń i wtedy ta żywność już nie jest taka eko.
Czasem Eko to tylko dobry chwyt Są bazary z Eko żywnością ale czasem średnio wierzę czy oni na prawdę takie Eko wszystko mają… Ceny nieziemskie ale bałabym się od kogoś kogo nie znam kupić mięso dla dziecka
jak odroznic ekozywnosc od podrobek? od ceny , od skladu, od firmy - raz wpisalam firme herbatki w google i od razu wyswietlila mi sie informacja od forumowiczow, ze sa podrobką
warto poczytac zanim cos sie kupi