Jak odróżnić prawdziwą ekożywność od podróbek

Tak jak napisała redakcja …Nie wierzmy wszystkim rolnikom …są cwani no niestety …trudno teraz o EKO :slight_smile:
Ja mam sytuację świetna bo i jaja i mięsko mam po znajomosci …warzywa i owoce kupuje na rynku od kobiety ktorej ufam :slight_smile:

Można też postawić na własną eko żywność gdy ma się do tego warunki. Wtedy chyba jest to najpewniejsza alternatywa. Wystarczy kawałek wygospodarowanego ogródka i trochę chęci. Eko produkty łatwo znaleźć na sklepowych półkach, gorzej jednak z mięskiem. Co do eko produktów trzeba też zwracać uwagę w jakim otoczeniu rosną dane warzywa, owoce czy zboże. Bo można nie używać chemii , a plantacje mogą znajdować się blisko różnych źródeł zanieczyszczeń i wtedy ta żywność już nie jest taka eko.

Czasem Eko to tylko dobry chwyt :slight_smile: Są bazary z Eko żywnością ale czasem średnio wierzę czy oni na prawdę takie Eko wszystko mają… Ceny nieziemskie ale bałabym się od kogoś kogo nie znam kupić mięso dla dziecka :confused:

jak odroznic ekozywnosc od podrobek? od ceny , od skladu, od firmy - raz wpisalam firme herbatki w google i od razu wyswietlila mi sie informacja od forumowiczow, ze sa podrobką

warto poczytac zanim cos sie kupi