Jak długo udało się karmić z nakładkami?

Jestem tego samego zdania co Kargaw, jeżeli odciągasz pokarm i dokarmiasz to rewelacja . Przystawiaj. Będzie dobrze 

Ogólnie jeśli zależy Ci na karmieniu to postaraj się jak najczęściej przystawiać. Nawet przez te nakładki niech pije. U mnie duzy problem był jak dostała butelkę, wtedy już nie chciała się męczyć przy piersi. Ewentualnie spróbuj butelki Lovi Mammafeel one podobno nie zniechęcają dzieci do piersi;)

Mówią, że pijąc z butelki dziecko wykorzystuje tylko kilka mięśni twarzy, zaś z piersi ponad 40? Dziecku wygodniej z butli bo samo leci. 

Mysmy mieli przy kpi z lovi te zwykle butelki i mamafeel i te drugie zdecydowanie lepiej wypadały 

Mamuska, dokładnie.  Ssąc  cyca dziecko musi się napracować.

I to sporo. Moja do teraz się wkurza, gdy jest głodna a z cyca nie leci póki nie pociągnie porzadnie 

Picie mleka z piersi nie jest dla dziecka takie łatwe. Mój też miał takie momenty, że strasznie się denerwował przy piersi. Najczęściej wieczorami. Ja to zwalałam na skoki rozwojowe.

Chyba każde bobo przy piersi chcąc się szybko najeść manifestuje płaczem:(

Moja teraz ma taki szal przy piersi . Myślałam , że odrzuca, bo jej odruch przypominał dławienie się. Fakt że teraz w chorobie , to dużo gorzej jej się pije przy piersi jak noskiem trudno jej oddychać 

Ja tak bardzo przyzwyczaiłam małą do piersi, że potem z butelki nie chciała pić wcale i miałam duży problem żeby ją odstawić :(

Anetka, Twoja córa jest chora  ? Zaraziła się  od Cb ? :(

Tak, poszło po nas falowo. Mąż zlapal, po paru dniach mnie złamało i na końcu małą. Całe szczęście już wychodzimy , teraz zostały katarki 

Ajaj  no to faktycznie,  wracajcie  szybko  do zdrówka 🙂