Jak długo trwa sprawa rozwodowa

Witam forumowiczów. Niestety ale czeka mnie rozwód. Jak długo trwa taka sprawa? 

Hm... Dziwne, że przed chwilą jeszcze pisałaś w innym wątku, że chcesz poprawić libido, że chcesz poprawić relacje z mężem, a teraz że jednak rozwód...

Fajerka to chyba zakładanie postów aby był założony .....

Ewelka, też tak myślę, pewnie zaraz zostanie wklejony jakiś link reklamowy, czy coś :)

Chociaż takie wymyślanie historii pod reklamę jest... No nie wiem... Dziewczyny się tu nieraz produkują z poradami, współczują, sama się dzisiaj złapałam dwa razy, a tu się okazuje, że to co piszesz nikogo nie obchodzi, bo to wyssana z palca historyjka.

Mam nadzieję że te posty nie sa stworzone tylko pod wklejanie linkow tak jak piszecie dziewczyny co do rozwodu to nie pomogę poki co mnie ten temat nie dotyczy mam nadzieję ze nie będzie chociaż bywa ze średnio raz w tygodniu wygrażam mężowi rozwodem jak podniesie mi cisnienie ale tak chyba ma kazda z nas 

Niestety te wątki są według mnie tworzone specjalnie. Szkoda bo robi to straszny bałagan. 

Macie rację często jest zakładany wątek i zaraz z drugiego konta odpowiedź gotowa po kilku minutach oczywiście z linkiem. Dla mnie te wątki są mało realistyczne jakoś wyczuwam w nich kłamstwo. Z resztą zawsze są chyba te same konta , które pytają i odpowiadają z linkiem

Tofunia, dokładnie, to są zawsze te same loginy. Tu teraz jest jakiś inny, ale login można zmienić. Ale już pod jednym wątkiem jest wklejona reklama.

też właśnie zauważyłam , że pokazują się te same nicki ciągle... faktycznie robi się tylko bałagan wtedy...  ja już nawet w te linki nie wchodzę, bo to po to by podbić ich wyświetlanie. 

Jak moi Teściowe się rozwodzili 2 lata temu, to na 1 rozprawie. Czekali na sprawę bodajże 7 miesięcy.

Najlepiej w nie nie wchodzić 

Szczere mówiąc nigdy nie intestowałam się tym tenstem bo nawet ślubu nie mam także w tej kwestii niestety nie pomogę 

Zalezy od tego czy sąd jest w dużym mieście. Znam przypadki gdzie takie sprawy rozwiązywano praktycznie od ręki :D

To wszystko zależy jak obie strony się chcą dogadać. Jeżeli po obu stronach jest chęć porozumienia to dostaną rozwód szybko, kwestia paru miesięcy. Moi dwaj bracia są po rozwodzie i u obu sprawa została szybko załatwiona, a jeden z nich miał już w tym czasie 2 dzieci, własne mieszkanie i samochód. Mam też kuzyna, który rozwodzi się ze swoją żona chyba już dwa lata, bo się nie potrafią porozumieć.

Fajerka najgorzej właśnie jak obie strony nie mogą dojść do porozumienia z podziałem majątku;/

Moi teściowie byli pewni że chcą rozwodu, dzieci dorosłe, w kwestii majątkowej też byli dogadani.

Koleżanka rozwodzi się 3 rok ... mają małe dzieci i kłócą się głównie o majątek, samochód i o opiekę nad dziećmi.

Myszka szkoda tylko nerwów na to szarpanie;/ 

https://zwierciadlo.pl/lifestyle/526302,1,jak-przygotowac-sie-do-rozprawy-rozwodowej.read

Na tej stronie jest kilka podpowiedzi na temat tego jak przygotować się do sprawy rozwodowej. 

Czas trwania sprawy rozwodowej zależy od wielu czynników, takich jak jurysdykcja, obłożenie sądów, ilość i złożoność kwestii do załatwienia oraz stopień współpracy między małżonkami. Oto kilka ogólnych informacji na temat czasu trwania sprawy rozwodowej:

Procedura jednomyślna - Jeśli małżonkowie są zgodni co do warunków rozwodu, to sprawa może zostać załatwiona stosunkowo szybko. W niektórych krajach, takich jak w Polsce, czas trwania tej procedury wynosi około 3-4 miesięcy.

Procedura sporu - Jeśli małżonkowie nie są zgodni co do warunków rozwodu, to sprawa może trwać znacznie dłużej. W takiej sytuacji konieczne jest przeprowadzenie rozpraw sądowych, a czas trwania sprawy może się wydłużyć nawet do kilku lat.

Mediacje - W niektórych przypadkach, mediacje mogą pomóc małżonkom osiągnąć porozumienie w kwestii warunków rozwodu, co przyspiesza procedurę.

Kwestie związane z dziećmi - Jeśli w sprawie rozwodowej pojawiają się kwestie związane z dziećmi, to może to znacznie wydłużyć czas trwania procedury, ponieważ sąd będzie musiał wnikliwie rozpatrzyć wszystkie aspekty, takie jak opieka, alimenty, wizyty itp.