Witam od 6go miesiąca życia mojego synka używamy butelek lovi. Jak często powinno się je wymieniać? Jesteśmy zwolennikami butelek medical +. Często w różnych sklepach cena drastycznie różni się od siebie. W jakich cenach najczęściej spotykacie butelki lovi?
Nie wiem czego ale mam takie odczucie, że po pewnym czasie pojawiają sie zarazki na już lekko zużytych butekach także wymiana smoczka była by nie wystarczająca. Nie wiem czego jestem na to uczulona co do innych rzeczy nie mam z nimi problemu. Glupstwo? Są mamy które smoczki i butelki ze smoczkami wymieniją po mieisacu bez względu na ich stan.
Ja butelek nie wymieniam.
Córeczka ma butle jeszcze po synku, wymieniam regularnie tylko smoczki.
Jeśli boisz się bakterii, to po prostu wyparz. Ja od czasu do czasu gotuje we wrzątku.
Dokładnie, wymiana smoczków i wyparzam, od czasu do czasu gotuję we wrzątku.
Ja butelki na poczatq wymienialam co 3 miesiace, ze wzgledu na to, ze plastikowe butelki latwo sie zuzywaja… Terwz robie to raz na pol roku mniej wiecej a smoczki wymieniam co 2 mce lub 3 czasem
teraz tez zakupie butelki lovi medical, na wszelki wypadek bo na poczatq mam nadzieje, ze bede karmic piersia… Kazda kobieta ma swoje przemyslenia i poglady, ja i tak mimo, ze wymieniam co jakis czas butelki to i tak je wyparzam, zdarza sie, ze po podaniu mleka malemu nie zawsze od razu myje butelke, wiec bezpiecznie ja wyparzyc
Katarzyna-27 - trudno o jednoznaczną odpowiedź na pytanie, co jaki czas powinno się wymieniać butelki LOVI. To zależy od tego, do jakiego rodzaju pokarmu używana jest butelka oraz od częstości używania.
Ze względu na higienę polecamy używanie innej butelki do soczków, herbatek a innej do mleka, kaszek.
Podejmując decyzję o wymianie butelki do soczków, herbatek należy wziąć pod uwagę, czy butelka nie przebarwiła się od płynów i czy nie powstał osad od herbatek. Przyjmuje się, że z tego względu należy wymieniać butelki co 1 - 2 miesiące.
Butelka stosowana do mleka, kaszek, przy stosowaniu odpowiedniej higieny (dokładne mycie w ciepłej wodzie miękką szczoteczką i delikatnym płynem myjącym, następnie dokładne wypłukanie i wydezynfekowanie przez wyparzenie wrzątkiem lub w sterylizatorze) powinna dobrze służyć przez 2 - 3 miesiące.
Niezależnie od powyższych wytycznych butelkę należy wymienić, jeśli przy stosowaniu niewłaściwych przyborów do mycia, zostanie ona od środka zarysowana.
Przy dzieciach starszych, które zainteresowane są innymi akcesoriami do karmienia, gdy butelka używana jest rzadziej, wskazane wyżej orientacyjne okresy mogą się wydłużyć, w zależności od częstości używania.
Tak tez wymieniam myslalam tylko ze moze robie to za czesto lub za zadko ! Dziekuje !
Mi sie wydaje ze dopuki butelka nie ma oznak zurzycia jest ok:) wymieniam tylko smoczki u nas sa po 5.90
My mamy wygraną Lovi Medical+ i mimo że używamy jej już 5 miesięcy (właśnie zaczęliśmy 6.), to wygląda bardzo dobrze. Gdyby ktoś pokazał mi tę butelkę, powiedziałabym, że ma góra 2 miesiące użytkowania. A pragnę zaznaczyć, że ja każdą butelkę wyparzam po każdym użyciu, choć córka ma już 10 miesięcy.
Ja posiadam trzy butelki Lovi 2 małe i jedną dużą i jak na razie się super trzymają. Jedynie smoczki staram się często wymieniać. Butelki również wyparzam po każdym użyciu i myje tylko w wodzie,
Na rynku dostępne są specjalne płyny do czyszczenia butelek moim zdaniem jednak jest to lekka strata pieniędzy. Butelki rownież mylam wyłącznie woda jednak tylko do ukończenia 6 go miesiąca żucia mojego dziecka. Pózniej mylam dodatkowo płynem do naczyń i porządnie plukalam woda.
ja wymieniam co miesiąc od kiedy mały pije z butelki. wydaje mi się, że koszt 8 zł to nie majątek, a smoczek kosztuje prawie tyle samo bo 6 zł, przynajmniej u mnie w mieście w sklepie. więc po co mam płacić 6 za smoczek jak za 8 mam butelkę tylko, że ja nie kupuje z Lovi a z Canpolu, bardziej mi podpasowały takie cieńsze niż te grube
mam taką jak na zdjęciu tylko wymieniam sobie uszy do trzymania z małej na dużą (bo mam i tą 120 ml i taka większą 250) i tyle
Również jestem zwolenniczką butelek Lovi medical +. Przede wszystkim dlatego, iż nie miałam możliwości testować innych rodzai tej firmy. Niedługo będziemy używać szklanych, które otrzymaliśmy jako nagrodę. Mam nadzieję, że także przypadną nam do gustu.
Wracając do tematu, buteleczki powinno się wymieniać według zużycia. Nie ma określonego czasu.
Osobiście wymieniam je co trzy miesiące mimo, iż myję je w ciepłej wodzie z odrobiną płynu, dzięki czemu są w dobrym stanie. Po prostu wymieniam profilaktycznie.
W Kielcach - mieście, w którym mieszkam, małe buteleczki Lovi, niezależnie od rodzaju kosztują około 20 zł., a duże około 30 zł.
Zawsze kupuję butelki na zapas . W Internecie butelki Lovi są w dobrej cenie więc jednorazowo zamawiam po 5 sztuk. Używam Lovi Medica + , zazwyczaj jednorazowo mam 3 butelki w użyciu. Dwie do wody i herbaty a jedna do mleka.
Mimo parzenia, mycia w zmywarce butelki są w dobrym stanie i miarka jest widoczna. Od 9 miesięcy używam butelek i wymianialam je dwa razy czyli co 3 - 4 miesiące. Plastik trochę zmienił kolor, ale butelki wymienialam ze względów higienicznych.
Ja co 3 miesiące wymieniam. Mimo że są w dobrym stanie to i tak wymieniam ze względów higienicznych. Chociaż Lovi Medical w dniu wyrzucenia i tak są takie jak kupiłam A smoki wymieniam co 2 miesiące,czasem półtora bo wiadomo jak to od mleka juz inny kolor i w ogóle się robi.
Ja zazwyczaj patrze na stopien zuzycia i pod wzgledem higieny ale najczesciej wymieniam same smoczki bo butelki lovi sa wytrzymale.
ja butelek nie wymieniam w ogóle. Smoczki wymieniałam łącznie może 3 razy. Z reguły nie wymieniam, ale dość często je wyparzam, więc po takim wyparzeniu i umyciu wyglądają jak nowe
najlepiej wyglądają po wygotowaniu, takie przejrzyste ja mam sporo butelek więc używam na zmianę i się tak nie zużywają. ale mniej więcej około 5 miesięcy mają już, na razie nie mają w środku rys widocznych, więc nie widze potrzeby wymiany
ja ani razu nie wymieniałam butelek, co prawda napisy itp się zmazują, ale plastik jest solidny i nic się z nim nie dzieje
najwazniejszy jest środek a tam z zewnątrz niech się dzieje co chce. ja na niektórych butelkach mam tłoczoną miarkę więc przynajmniej mi się nie zmyje