Intymny problem

Wychodzą mi ostatnio często takie ropne gule na wargach sromowych, nie wiem co to jest, jak sobie z tym poradzić :sob: Miała któraś z Was taki problem?

W pierwszej kolejności udałabym się do ginekologa. Porady w internecie, zamiast wizyta u specjalisty mogą czasami narobić więcej szkody, niż pożytku. Żadna z nas przecież tego nie widziała, to też skąd możemy doradzić pomoc, nie wiedząc tak naprawdę czym jest problem?

zdecydowanie lekarz ginekolog i to na szybko !

Ropnych nigdy nie miałam. Tak jak to opisujesz to brzmi to nieciekawie. Konieczna jest wizyta u lekarza, ktory to zobaczy.

To wygląda jak taki pryszcz. Najpierw jest taka podskórna gula przez kilka dni a później wychodzi na wierzch. Ostatnio byłam u ginekologa, ale akurat wtedy nie miałam tego. Pojawia się od czasu do czasu, nie wiem czy to od golenia?

Reakcja na żele do kąpieli albo właśnie wrastające się włosy . Najlepiej iść na konsultację do lekarza żeby nie wyszło z tego nic niedobrego

1 polubienie

Swędzi? Piecze? Może to opryszczka. Może miałaś maszynkę już użytą i powstał pryszcz? Zrób zdjęcie i pokaż ginekologowi jeżeli nie dostaniesz nie na już

Idź najlepiej jak najszybciej do ginekologa!

Umów się najlepiej do lekarza

Ropne gule na wargach sromowych mogą oznaczać infekcję, np. czyrak lub zapalenie gruczołów. nie zwlekaj z wizytą u ginekologa który postawi diagnozę i przepisze odpowiednie leczenie. Unikaj drażniących kosmetyków i dbaj o higienę. Jeśli masz gorączkę lub silny ból, zgłoś się do lekarza jak najszybciej.

1 polubienie

A nie zdaza Ci sie czasem na szybko golić z wlosem zamiast pod wlos? Bo to tez moze byc wrastajacy wlos i zapalenie mieszkow wlosowych. Mialam 2-3 razy jako nastolatka, wrecz sobie nowotwor nawkrecalam, bo to bylo naprawde duże a okazalo sie ze to przez golenie. Zwroc na to uwage nastepnym razem i sprobuj w tym czasie umowic wizyte u lekarz zeby potwierdzic

Wyglada to na czyraka - bakteryjne zapalenie mieszka włosowego i otaczających tkanek, często spowodowane gronkowcem złocistym. W kroczu, gdzie skóra jest wrażliwa i łatwo się podrażnia, czyrak może być szczególnie bolesny i dyskomfortowy… jesli nie masz przy jego pojawienij sie goraczki lub bylby on nin stop j nie znikal bylby powod do pilnej wizyty u lekarza j wprowadzenia leczenia… a tak to na spokojnie pojawi sie umow.sie na wizyte i upewnij :slight_smile:

Gorączki nie mam. Golę się zazwyczaj na szybko, więc nie zwracam uwagi na to czy robię to pod włos czy z włosem. To chyba rzeczywiście czyrak, zapytam się ginekologa co z tym zrobić.

jesli to w miejscu gdzie rosnie wlosek to moze przez to?

To moze od starej maszynki? Nie lepiej używać kremu do depilacji :slight_smile: ? Polecam :slight_smile:
Albo masz powazne bakteryjne zakazenie, do ginekologa najlepiej sie udać badz do laboratorium zeby wymazy Ci pobrali .

2 polubienia

Nie zawsze tam gdzie rośnie włosek, czasem właśnie tamgdzie włosów już nie ma. Zakażenie to nie jest, byłam ostatnio u ginekologa i nie widział zakażenia a już wcześniej miałam te gule, to samo zakażenie by się nie cofnęło

To jak byłaś u ginekologa to mówiłaś mu o tym ? Co on na to

A to takie czarne czy z ropą faktycznie ? Samo się przebija, znika czy maszynka to draznisz ?

1 polubienie

co ginekolog Ci na to powiedział ?

Mam wizytę dopiero za tydzień. Jak byłam ostatnio to nie miałam tego i zapomniałam zapytać