Infekcja intymna na początku ciąży

WITAM.

Zrobiłam właśnie test i okazało się, że jestem w ciąży. 

Do ginekologa jeszcze chwilę a ja zauważyłam że chyba dopadła mnie infekcja grzybiczna. 

Śluz jest mlekowaty i serkowaty. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby bądź też leki bez recepty które Wam pomogły? 

Pozdrawiam

Karo ,jak najszybciej do gina po lek , nieleczona infekcja może prowadzić do poronienia, jest groźna dla płodu  :( 

Na własną rękę hmmm co my tu Ci możemy doradzić, ja na pewno nie doradzę bo nie chcę Ci zaszkodzić. Jedyne co Ci polecę to probiotyk  z Provag, kobiety w ciąży mogą go używać.

DaNutka dobrze radzi. Nie rób nic na własną rękę. Przemywaj wodą ew delikatnym płynem do higieny intymnej o obojętnym pH. Zdrowie Twoje i Twojego maluszka najważniejsze 

Gratulujemy : ) 

Nic na własną rękę nie bierz bo nawet nie masz pewności że to infekcja grzybicza. Także najpierw ginekolog a później cokolwiek bierz. Generalnie jak powiesz w rejestracji że jesteś w ciąży (test pozytywny lub wyniki Beta hcg) to muszą Cię zapisać w ciągu 7dni

Do ginekologa jutro idź gdzie kolwiek. Jak powiesz że jesteś w ciąży i masz infekcje to na pewno cię przyjmie 

No właśnie zrobiłem tak jak radzą dziewczyny idź do lekarza samej lepiej nic nie brać bo nigdy nie wiadomo co tak  naprawdę  to może być:)  

Ginekolog jak najszybciej. W aptece możesz też dopytać o bezpieczne probiotyki, które pomagają w walce z infekcjami i im zapobiegają, bo wspierają barierę ochronną. 

miałam to samo przy drugiej ciąży , no nie ma opcji musisz iść do lekarza bo leki, które można stosować w pierwszym trymestrze ciąży są tylko i wyłącznie na receptę. 

niestety miałam taką infekcję, że ciągle nawracała i męczyłam się non stop całą ciąże. Chyba wszystkie globulki, które można stosować przeszłam , a to ciągle nawracało 

Ojej też często miałam infekcje i niestety ale pilnie do lekarza. Szczególnie początek ciąży. 

Jednocześnie gratulacje i dużo zdrówka ;) 

Ja stosowałam nasiadówki z kory dębu, bo czekałam na wynik posiewu, potem antybiotyk i to w każdej ciąży

Wr drugim trym dostałam globulki bezpieczne dla kobiet w ciąży laktointima. Jednak każdy przypadek może być zgoła inny, nie należy się sugerować tym, że większość ciężarnych mogło to zażywać. Bez konsultacji z lekarzem lepiej nie eksperymentować 

Nic na własną rękę! W ciąży musi o Ciebie zadbać lekarz :) Czasem zwykła błaha infekcja może narobić problemu. 

A tak normalnie to probiotyk dla kobiet w ciąży i kefir :) 

Najlepiej jak lekarz dobierze Ci leczenie i powiem co możesz zrobić. Bo na początku ciąży lekarze nie przepisują zbytnio leków.

Miałam tak przy pierwszej ciąży, tak jak dziewczyny piszą do lekarza, zbada i  powie ci co  i jak. Ja brałam globulki, ale niestety nie pamiętam nazwy:(

clotidal max jest bezpieczny w ciazy :)

Ja bym wybrała się do lekarza jednak :)

Gratuluję ciąży! W przypadku infekcji grzybiczej w ciąży, ważne jest, aby skonsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiegokolwiek leczenia. Pewnie i tak skonczy sie na Clotrimazolum i probiotyku ale i tak lepiej iść. 

Gratuluję ciąży i współczuję infekcji już na samym starcie. Na własną rękę nic bym nie brała co najwyżej jakiś probiotyk bezpieczny w ciąży. Tutaj potrzebna jest pilna wizyta u ginekologa.

W ciąży zawsze jestem ostrożna i wolę konsultować z lekarzem. Bo wiadomo lepiej dopytać niż później się martwic czy dobrze zrobiłyśmy 

Zzczególnie, że większość leków według ulotki nie można brać w ciąży albo można dopiero po konsultacji z lekarzem.