Imiona dla dzieci

Cześć
Napiszcie proszę w komentarzu jedno imię dla dziewczynki i jedno dla chłopca jakie waszym zdaniem będzie pasowało do Naszej rodziny :slight_smile: mama Ania, tata Maciek i synek Franek :slight_smile:
Bardzo Nam pomożecie!
Pozdrawiam

Dziewczynka :Hania
Chłopczyk :Jasiu

Marysia
Antoś
Takie najbardziej mi pasują do rodzeństwa Frania :slight_smile:

Janek lub Zuzia :slight_smile:

Dziewczynka Antosia
Chłopczyk Julek

Franio jest bardzo staropolskie więc już szklanym w tym kierunku.
Także imiona które napisała Kinga najbardziej mi pasuja

Moj maz nieraz mowil o imieniu Antos także nie jest głupie a i Kinga ma.racje ze pasuje do imion rodzenswta… Rowniez pasuje. A na dziewczynke julka , Kasia

Synuś : Dawidek,
Córcia : Zuzia (Zuzanka) bądź Amelka :slight_smile:

Dziękuję dziewczyny za pomoc :slight_smile:
Mi ostatnio wpadło gdzieś imię Remek i się zakochałam absolutnie <3
Wiem, że raczej nie znane i pewnie wszyscy myliliby z imieniem Romek ale lubię gdy jest inaczej :slight_smile:
Pozdrawiam

Remek fajnie :wink: a Franio ile ma lat? Może niech każdy z Was napisze lub powie swoje typy i wybierzcie potem wspólnie czasami tak jest że gdzieś przeczytamy lub usłyszymy imię i się zakochujemy w nim. I oczywiście pochwal się jak dokonacie wyboru

Marek, Maria

Sama mam problem ale może Marcelinka i może Ignaś albo Gabriel

Zosia i Staś :slight_smile:

Gdybym miała syna na pewno byłby Gabrielem albo Florianem.

Mam córeczkę Zuzię, męża Łukasza a sama mam na imię Maria.
Druga córka miała zostać Anielą. Ale… Zuzanna ma inną wizję - chyba będzie Iga :slight_smile:

Jeśli chodzi o moje typy co do imienia dla dziewczynki to są to: Iga, Olga i Gaja <3
Mężowi z tych trzech tylko Gaja się podoba :slight_smile: więc zobaczymy…
Na razie tak tylko myślimy i marzymy, jeszcze nie ma nic na rzeczy :stuck_out_tongue:
A Franio ma niecałe 13 miesięcy :slight_smile:
Pozdrawiam

Najważniejsze, aby Wam rodzicom podobały się imiona dla Swoich pociech. :slight_smile:
Wiadomo, że każda z mam wybiera imiona dla Swoich maluszków, które są dla Nas najpiękniejsze i którymi chcemy obdarować naszego synka bądź córeczkę. :slight_smile: Także jeśli pomysły już są to tylko teraz dogadać się z mężem i wybrać to najbliższe Waszemu sercu u Nas nie było z tym problemu, ponieważ od początku byliśmy przekonani, że Naszemu synkowi, kiedy przyjdzie na świat już za niedługo damy na imię Dawidek <3

Iga bardzo ładne imie mam córeczkę Nadie a myślałam też nad Iga albo Lena :slight_smile: A dla chłopczyka Igor,Antoś :slight_smile:

Imię dla dziecka to ważna sprawa. W większości przypadków rodzice mają odmienne zdania. Spierają się o imię dla dziecka. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe.

Trudno komuś doradzić jakie imię ma wybrać :slight_smile: W Waszym przypadku obstawiałabym imiona tradycyjne typu: Antoś, Janek albo Zosia czy Julka :slight_smile: Ale to i tak od Was zależy na jakie imię postawicie. My mamy Jasia i jesteśmy zadowoleni z tego imienia :slight_smile: ale dla dziewczynki podoba nam się innego typu imię typu Lena czy Inga.

Ważne by imię było normalne, i nie przysparzało dziecku problemów. By nie było zbyt wymyślne.
Patrzec nie mogę na kolejne memy z Jessicami i Brajanami - kurczę, to nie ich wina że rodziców poniosła fantazja.