Kochan nie wiem co robić , wraz z mężem chcieliśmy drugiego dzidziusia miała być Julcia , ale okazało się że drugi będzie chłopiec , a ja nie mam pomysłu na imię , może pomożecie .
Odpadają na pewno imiona starsze .
Franek
Antoś
Jaś itp.
My z mężem szukalismy w kalendarzu, ja po kolei czytałam imiona ( u nas miał byc chlopiec) ja chcialam imie ktorego nikt w okolicy ani moich znajomych nie ma. Szukalismy i w sumie to ja powiedzialam zeby byl Miłosz i mezowi tez sie spodobało i został Miłosz, teraz mowimy do niego Mimek
Najwazniejsze to zeby Wam rodzica sie podobalo.Przy pierwszym synku nie,bylo problemu i mamy Oliwierka a przy mlodszym duzy problem byl ja chcialam Milosza albo Oskaraa maz chcial Patryka w koncu wybralismy Mikołaja
Kasia imię musisz wybrać sama nie możesz liczyć na to, że my Ci pomożemy bo każdej z nas podobają się inne imiona. Weź z mężem jakąś księgę imion i usiądźcie i wypierzcie jakieś imię, które podoba się Wam razem.
Może niech np każde stworzy swoja listę i porównacie. A nóż jakieś imię pojawi się na dwóch listach i będziecie mieli wybór za sobą.
aga1989
Dziękuję
Zaraz sobie poczytam , bo naprawdę ciężkie zadanie mnie czeka , w końcu to imię na całe życie .
Jak nie Julcia, to może Julek (Julian)?
śmieliśmy sie że będzie Julek , ale jednak wolałabym jakieś inne , ja myślałam Marcel - ale mężowi się nie podoba , mąż by chciał Wiktor - ale mi się nie podoba I tak ustaliśmy w miejscu .
Kasia masz jeszcze czas wybierzecie. Poszukaj może na necie jakiejś księdze imion i znajdziecie imię wyjątkowe dla Waszego Maleństwa.
P.S. Moja kuzynka nie mogła się zdecydować na żadne imię i dopiero jak Mały się urodził stwierdziła, że będzie to Jacuś. Więc nie zawsze jest tak że imię jest wybrane przed urodzeniem.
Znowu siostra męża całą ciążę mówiła że będzie Natalka a jak Mała się urodziła to została Zosieńka.
Adam, Aleksander, Michał, Piotruś - to moje typy Mnie się podoba jeszcze Antoś, ale nie chcesz starodawnych
mąż ma na imię Adam
Mi się podobają raczej imiona starodawne. Mam dwóch synków: Franka i Stasia
Oto lista imion, które nadali moi znajomi swoim synom:
- Aleksander
- Krzysztof
- Ignacy
- Mieszko
- Nikodem
- Oliwier
- Szymon
- Tymon
Kiedyś podobały mi się imiona tj.: Beniamin, Dorian, Kornel, Juliusz
W swojej liście dodałabym jeszcze jedno imię, które bardzo mi się podoba, ale właśnie mój mąż ma tak na imię (przypomniałaś mi Kasiu) - Paweł
Mi się podoba Szymon, Mikołaj, Gabriel, Michał, Miłosz.
Oskar! Oskar jest super imieniem hehe
Mi się podoba Jaś, Jakub, Oskar, Filip. Bardzo nie podobają mi się imiona obcojęzyczne a spolszczone. Dejwid, Brajan itd…
Mnie się podoba Mikołaj i Wiktor. Swego czasu podobało mi się jeszcze Damian(mój mąż tak ma na imię :)), Szymon Jan i Nikodem.
Nie lubię wymyślnych, obcojęzycznych imion oraz pisanych przez v zamiast w czy przez c zamiast k typu Olivier, Oscar.
Mi się podoba imię Gabriel Szymon, Franek też może byc, albo Antoś
My przy wyborze imienia dla chłopca mieliśmy duży problem bo każde kojarzyło się nam z jakimś znajomym za którym nie przepadamy ale bardzo mi się podoba Antek, Marcin, Tomek, Filip.
W końcu będzie Kaja
my się zastanawiamy między: Krzysztof, Michał, Przemysław, Łukasz, Mateusz
Moniko, Michał mi się bardzo podoba, zresztą wszystkie mi się podobają
A co sądzicie o imieniu Lech? Leszek? Znajomi chcą tak nazwać syna. Myślą też o Franku i Antku, ale wg mnie to Antek byłoby zdecydowanie ładniejsze od Leszka.