Ile tego mleczka?

No widzisz właśnie zawsze jakiś powód musi być. Masz nawet w internecie do sprawdzania centyla albo chyba nawet w książeczce zdrowia na końcu są takie wykresy powinna być mała tam zaznaczona. Dużo zdrówka dla was :blush::blush:

1 polubienie

Dużo zdrowia dla maluszka, oby szybko wyzdrowiał

1 polubienie

U mnie ciężko stwierdzić bo KP. Ale na początku się martwiliśmy bo przez pierwsze 2 tygodnie słabo przybierał a potem za szybko pomimo tylko KP, chodź pediatra twierdziła że jest ok. Teraz mu leci 7 miesiąc i waży pewnie ok 9 kg i nosi ubranka na 68. Ale wg siatek centylowych jest ok i nie jest grubiutki wizualnie ale jest duży.

No właśnie ja chyba wolę, żeby synek był taką kluseczką, bo pewnie to zrzuci jak już zacznie chodzić niż żeby miał zbyt małe przyrosty

Hmmm to zależy, nie do końca jest tak że jak zacznie chodź to zrzuci. Trochę ta większa waga jednak zostaje z dzieckiem choć to nie oznacza że będzie mieć nadwagę czy coś

Córka jako noworodek i niemowlę jadła małe porcje, a często. Zawsze jadła mniej niż to co powinna wg normy jeść. Po prostu dzieliła butelkę np na dwa razy. Ale przybierała na wadze. A teraz, jest to szczupła i wysoka dziewczynka, a czasami zjada tyle co dorosły.

Jednak geny też mają sporo do powiedzenia :blush: Można się super odżywiać, być aktywnym a budowa ciała i figura to drugie :blush:

No dokładnie, ja sama mam problem, kiedyś myślałam że jak schludne to będzie super, ale niestety mam figurę gruszki i czy to rozmiar 44 czy 38 to dalej biodra i dupa szerszą :laughing::rofl:

Wiem coś o tym. Nie mam typowej gruszki ale na górze rozmiar S a dół s/M więc wiecznie problem z sukienkami albo góra dobra a dupa za obcisła albo góra za duża. Madakraaa już próbowałam trochę schudnąć dołu w sensie nogi i biodra ale no nie da się :rofl::rofl:

1 polubienie

To u mnie odwrotnie- ogólnie jestem szczupła, ale piersi mam duże (jak większość kobiet w mojej rodzinie) :sweat_smile: i kupowanie koszul to jest dramat…

A ja jestem wysoka i kupowanie spodni to dramat. Większość spodni wygląda jakby były za małe.

U nas zaczelismh 7 miesiac caly czas na tym samym poziomie od 60- 120ml + jedzienie od 2,5 miesiaca w zlobku probuje wszystko :slight_smile: obecnie cos ponad 9 kg i rozmiar ubranek 74/80

Teraz zamowilam 6 par spodni… wszystkie odeslalam…