Ile mieć dzieci?

jeszcze lekko offtopic, takie pytania o ilosc dzieci , szczegolnie ze strony rodziny sa bardzo nieelegancki i nie na miejscu.

jak nie masz dziecka : kiedy bedziesz miec dzieci

jak masz jedno : kiedy kolejne

jak masz dwa : znowu bedziecie miec dziecko

i tak w kolko...

Nie zawsze chcieć to móc, ale my chcieliśmy 2 i mamy 2. Życzę wszystkim, którzy chcą mieć dzieci by mieli tyle ile zapragną bo w dzisiejszych czasach coraz częściej jest problem żeby mieć jakie kolwiek

Sprawa indywidualna. 

Są osoby które chcą mieć gromadkę dzieci a niestety nie mogą gdyż kobieta lub mężczyzna mają problemy. Są osoby które oddają dzieci do adopcji lub do domu dziecka bo ich nie chcą. 

Dziecko nie jest zabawka jeśli się decydujemy to na całe życie ♥ 

Myślę,że nie ma idealnej ilości dzieci.Każdy ma swój rozum i wie ile chce mieć.Jedni mają piątkę,drudzy jedno a trzeci nie chcą wcale i to jest ok.Każdy ma prawo decydować o sobie i swoim życiu.U Nas dwóch chłopców i teraz w brzuszku dziewczynka�

dwarazyH moim zdaniem i lm dłużej odkładamy decyzje tym trudniej będzie się do tego przyzwyczaić 

Chyba mnie namówiłyście, szczególnie, że nocki mała przesypia od 2 miesiąca całe. Teraz ma 4 miesiące i nadal tak jest, ale chyba lepiej jedno za drugim "za jednym brudem" 

Dzieci to jest szczęście największe na świecie 

Tak dokładnie ;))

DwarazyH o widzisz to teraz działajcie hehe 

Jeszcze chwilkę, rok musi minac od porodu po CC , a ja jeszcze mam wade wrodzona serca, wiec jeszcze kilka miesiecy muszę poczekać aby było bezpiecznie :D

No to musisz musisz poczekać;))

Za kilka dni będzie  z nami czwarte dziecko (trzeci synek). Wszystkie dzieci z cc (dwa razy zaczynałam naturalnie), na przestrzeni 12 lat. Uprzedzając najczęstsze pytanie, jakie z mężem w tej ciąży słyszymy: wszystkie z jednego ojca i jednej matki ;P 

Pracuję też z dziećmi, w żłobku i w szkole (no dobra, tu z nastolatkami), mam wiec kontakt z najróżniejszymi typami rodziców i dzieci. 

Gdy czasem ktoś mnie pyta, "ile dzieci" mówię zawsze: tyle, ile chcecie, czujecie, potrzebujecie, możecie. 

Duża rodzina to skarb; mała też jest fajna. 

Nic na siłę, nic dla dziadków, teściów, sąsiadów, koleżanek itd... 

Chcesz jedno? To świetnie. 

Chcesz szóstkę: wow! Mega!

Ja mogę tylko powiedzieć, że dzieci są "tańsze", niż pisze się w prasie. Więc jeśli finanse to ma być jedyny wyznacznik- to można przymknąć oko ;)

Tak właśnie. My chcieliśmy 3 i mamy. Dwóch synów I córkę. Myślę że jak by 3 dziecko okazało się chłopcem to było by czwarte:D 

Ja bym chciała mieć dwójkę ale nie wiem jak się potoczą nasze losy także nie wybiegam tak w przyszłość bo jeszcze mam czas a niedawno urodziłam córkę cc także muszę trochę zreperować moje ciało 

Monia będzie dobrze. Napewni uda się mieć tyle ile byś chciałam mieć czyli dwójkę 

MOnia za rok lub więcej spojrzysz inaczej na to i może będziesz gotowa myślec o kolejnym. My chcieliśmy dwójke o tyle mamy :) choć mąż się śmieje kiedy trzecie ! oj ale mi starczy już, dają w kość mi ostro więc koniec :D 

Monia pewnie. Czas pokaże co będzie;) 

najgorzej jak jakas kolejzanka jest w ciazy, wtedy odrazu chce sie miec 2 dziecko :D

Oj tak, nawet jak się patrzy na ten brzuszek i wgl. Super wygląda kobieta w ciąży;) Ja sobie co miesiąc robiłam zdj z brzuszkiem i super widać te etapy ciąży;))

Pewnie ze tak. Tylko że mi się umowa skończyła w trakcie ciąży także muszę iść do pracy bo będziemy mieć mniej kasy a za wynajm też trzeba płacić także muszę trochę popracować :D