Evelin faktycznie fajnie wyglądają, nawet nie pomyślałam o hm. Ostatnim razem kupowałam na allegro. Raz trafiłam, a raz nie. A teraz zerknę na hm w takim razie. Mimo, że w tej ciąży biust mi sporo urósł to jednak dalej nie jest to nawet C
Ja kupiłam 2 bawełniane staniki na allegro i 2 bawełniane z fiszbinami. W ciąży rozmiary były luźne. Jak już urodziłam to tych staników z fiszbinami w ogóle nie mogę nosić, a tych bawełnianych mogę nosić tylko jeden i to po tym jak go ręcznie jeszcze poluzowałam (porozciągałam na szwach). ten drugi jest za ciasny i jak go noszę to strasznie mi twardnieją piersi. A ogólnie najlepiej czuję się bez stanika, tylko to podobno nie jest najlepsze rozwiązanie No i wtedy jak mam za dużo pokarmu to mi po bluzkach leci
Ja poszukam biustonosza z fiszbinami. Chciałabym mieć jeden elegancki. W hm oglądałam, ale żaden mnie nie przekonał
Mi się jeszcze te dwa podobają:
One są bez fiszbin, lekko usztywniane.
pchela miałam podobnie i kupiłam też w hm bluzki do karmienia które miały wszyty stanik sportowy lepsze to niż bez a dużo wygodniej i piersi też się trzymają w tej koszulce więc polecam no i jest gdzie przyczepić wkładki
Ja w ciąży nosiłam też te z fiszbinami, a teraz przy kp nie da rady. Niewygodnie podczas karmienia, no a piersi są mega wrażliwe i fiszbiny uciskają. Te bez fiszbin fajnie się nosi, sportowe też, no i tak jak Aisa napisała faktycznie bluzki z wbudowanym stanikiem, lub po prostu z przeszyciem pod biustem są fajne, można na nie nakleic wkladki laktacyjne. Chociaż przyznam, że i na zwykle bluzki na ramiączkach nieraz naklejam i tak chodzę sobie jak chcę dać piersią trochę luzu:-) częściej jednak staram się nosić biustonosze, bo piersi są ciężkie i nie chcę, żeby ich w dół zbytnio grawitacja nie wyciągnęła
pcheła to nie noś tego stanika w którym twardnieją Ci piersi bo jeśli fiszbiny będą Ci uciskać wtedy może dojść do zapaleni/zapchania kanalika i będziesz zupełnie niepotrzebnie cierpiała.
A jak lubisz luz to koszulki z wszytym stanikiem będą idealnym rozwiązaniem.
Ja nawet podczas karmienia piersią nosiłam staniki fiszbinami. Nie lubię staników bez fiszbin to po pierwsze, a dwa nie czuję się w nich komfortowo. Mi dobrze się karmiło piersią mając zwykły stanik w niczym mi nie przeszkadzał.
Evelin ja już po dwóch ciążach i do tej pory wszystko wracało rozmiarem do normy. Ale różnie to bywa.
Faktycznie lepiej żeby nie było za dużego przeskoku bo potem rozstępy murowane. Mnie nie ominęły.
Nadal nie kupiłam staników ale osobiście do karmienia wolę bez fiszbin bo te z fiszbinami mnie uwierały. Dziewczyny, śpicie w stanikach przy mocnej laktacji?
Takie koszulki do karmienia mam z Lidla i myślę ze tez będę w nich chodzić bez stanika tylko z wkładką. Akurat mam czarny top i biały to wkładki z Lovi się przydadzą
evelin te bluzki dla mnie są super ! i wlasnie wkładki w nich noszę
Ja spałam bez stanika. I tak zawsze piżama była mokra. Więc ze stanikiem dałam sobie spokój. Tym bardziej, że ja wolę i śpię bez stanika. Tak jest mi wygodniej i czuję się komfortowo w nocy, a tak to zawsze mnie coś od stanika uwierało.
Zrezygnowałam z tego uciskanego stanika Chodzę jedynie w tym rozciągniętym
Staników z fiszbinami w ogóle nie ruszam póki co.
Ja zaczęłam spać w staniku. Masakrycznie się czułam kiedy mleko mi wypływało i całą koszulę miałam mokrą. Poza tym potem ten zapach jest straszny Więc wolę założyć stanik, tym bardziej, że zaczął sie robić na mnie zbyt luźny (pod biustem już mi spadły cm i miseczka chyba też troszkę się zmniejszyła), wiec piersi nie męczą się w nim.
Aneta a na noc nie naklejałaś wkładek laktacyjnych?
pchela polecam ci wlansie te bluzki do karmienia z lidla czy hm one fajne wlansie na noc nie uciskaja a i wkładki jest gdzie przyczepić miałam tak jak u ciebie wlansie i odkąd mam te bluzki to bajka jest
Aneta a nie probowalas koszulek i których mówiłam tam można wkładki przyczepić zawsze mniej mokra się budziłam odkąd je miałam a to zawsze lepsze niż budzić się w kałuży mleka .
Od ilości mleka wkładki same się odklejały. Więc i wkładek na noc przestałam używać. Były mi bardziej potrzebne w dzień niż w nocy.
Ja zawsze zamieniam sobie wkladki nieraz 2 razy w nocy, po tym jak córkę ogarnę. Wtedy się nie odklejają od nadmiaru pokarmu. Chociaż nie ukrywam, że przecieki sie zdarzają jak karmię, zawsze pieluszka tetrowa w pogotowiu. Często też zmieniam koszlulki jednej nocy, czy dnia. Dlatego polecam kupić kilka. Zawsze to albo nam mleko przecieknie, albo dziecko uleje, lub podczas przewijania zostaniemy oznaczone
Najlepiej po prostu skorzystać z porad brafitterki. Tutaj http://www.nowiny.media.pl/inne/bbum/porady-brafitterki-jak-dobrac-stanik-do-sylwetki.html poczytajcie sobie na ten temat. Samemu nie dobierze się sobie odpowiedniego stanika. A skoro są osoby ktore się na tym profesjonalnie znają, to trzeba z ich pomocy korzystać. A po ciąży biust bardzo się zmienia.
Też uważam, ze brafitterka niezastąpiona bo jest nam w stanie dobrać odpowiedni rozmiar a nie taki co nam się wydaje, ze jest odpowiedni.
Ja na przecieki używam właśnie pieluszki testowej bo bywa ze przeciekam mocno ale tylko właściwie podczas karmienia a tak to sporadycznie
Też spałam nie raz z pielucha tetrowa bo tak leciało mleko u mnie. Można też spróbować przerobić stanik zwykły na taki do karmienia jest taka opcja w sklepach z bielizną nieraz albo można udac się do kogoś np krawcowej która by umiała takie przeróbki zrobić.