No pewnie, najważniejsze zeby podobało się rodzicom a nie ludziom. Tyle że najpierw trzeba znaleźć takie ktore podoba się obojgu. Sądziłam że jest to prostsze a się okazuje że ja już zaczynam 9 miesiąc a porozumienia brak
My imię Michalinka to wybraliśmy już na samym początku naszej znajomości, że jak kiedyś będziemy mieli dziewczynke to tak będzie miała na imię. I nie było żadnej mocy by nas ktoś od tego odwiódł
Swiezoupieczonamama to mi się Magdalena podoba i nawet wolę jak tak do mnie mówią niż Magda. Ale każdy ma inny gust. Chyba Ci facet nie zrobi na złość i nie nazwie dziecka po swojemu? :D
W końcu się dogadacie :) najważniejsze żeby się obojgu rodziców podobało no i nie było na tyle dziwne żeby się potem dzieci z niego naśmiewały.
Helenka ślicznie :)
Miałam na studiach koleżankę, która miała na imię Magda, a nie Magdalena. Dopiero wtedy się dowiedziałam, że w ogóle jest takie imię, a nie tylko zdrobnienie od Magdaleny.
Też mam koleżankę która nazywa się Magda a miała byc Magdalena tylko że jej tata źle podał w urzędzie :)
Ach ci ojcowie, pijani że szczęścia nie wiedzą co podają 😉
Jak mi miło , że Helenka Wam się podoba , aż na sercu ciepło :)
Małazołza niestety w przypadku, gdy jesteś np (w przyszłości) urzędnikiem używasz dwóch imion - z doświadczenia ma tak moja bliska osoba, której dano na drugie Kazimiera ( po babci), no i teraz mówi, że no dramat
Swiezoupieczona, mój dziadek zrobił to samo, jak się moja ciocia urodziła :D Miała być Halina, a wyszła Alina.
Haha no są takie asy.
Mój kuzyn też ma na imię Robert poszedł do urzędu wpisał imię Robert i są dwa i tatuś i syn :D
Monia no niezła historia,
Robert i Robert junior;D
Haha to dopiero zakręcony człowiek musi być. A mina żony na tą informacje pewnie była bezcenna
U mnie na wsi są matka i córka Magdalena.
Fajerka ja miałam w liceum Magdę i też się wtedy dowiedziałam, że tak można. Chyba ogólnie mało kto wiedzial bo nauczyciele mimo wszystko mówili do niej Magdalena co ją bardzo denerwowało i ich poprawiała.
A Magda i Magdalena to nie to samo imię?
Mi od jakiegoś czasu podobają się zgrubienia imienia czyli Franciszek, Antoni a nie Franuś czy Antek
Jakoś tak mam :D
Ja też mam koleżankę która ma imię Magda i dopiero dzięki niej dowiedziałam się że to zupełnie inne imię. A inna miała być Monika a ojciec poszedł do urzędu i nazwał ją Maria... Do dziś wszyscy mówią do niej Monika.
Monia Magda i Magdalena to dwa różne imiona :)
Monia tak samo jak Jan i Janusz 😁
Magda to nie źle 😁
I jak Lech i Leszek. :D Kiedyś w pracy miałam zaćmienie bo musiałam właśnie Leszkowi jakieś dokumenty przygotować. On złożył pismo i podpisał Leszek. Siedziałam i rozmyślałam dlaczego stary facet się podpisuje zdrobnieniem imienia. A potem zajrzałam w jego akta osobowe.
Teraz mam architekta Leszka i też jak do niego piszę to się dwa razy upewniam czy faktycznie tak ma na imię. Jakoś mi nie pasuje.
haha małazołza czasem można popełnić faux pas:p
Dokładnie. Często nie zdajemy sobie sprawy że w ogóle istnieją imiona tak do siebie podobne a jednak inne.
Nie no Jan i Janusz to dwa inne imiona :d chociaż mój były teść miał na imię Janusz a wolali na niego Jasiu