Idealne imię dla dziecka

Idziemka, na pewno będzie zadowolona! Ja sobie wybralam Michalina na bierzmowanie ale przyznam że dużo osób w klasie mi mówiło że brzydkie imię sobie wybralam ale mi się wtedy tak bardzo podobalo że nie interesowało mnie co myślą inni. 

Swiezoupieczonamama a jak masz zamiar dać imię swojemu maluszkowi. Zostaliście przy Aleksandrze dobrze pamiętam? 

Maria bardzo ładne imię.  Ja mam na imię Aleksandra i szczerze nie lubię swojego imienia. Niedosc że długie,  nazwisko też długie w dodatku na drugie Magdalena.. rodzice chcieli dać mi Ola  ale w urzędzie się nie zgodzili.   A chodziłam do klasy z dziewczyną która na imię miała właśnie Ola a nie Aleksandra 

Michalina to ładne imię :) U mnie córeczka też byłaby Maria, po nieżyjącej już babci.

My swojej córce właśnie nie daliśmy drugiego imienia, bo pierwsze długie i nazwisko też. 

Ja mam koleżankę do której od zawsze mówię Andżelika. I ona sama tak właśnie się przedstawia. Jakie było moje zdziwienie jak dowiedziałam się przez przypadek będąc z nią u optyka że nazywa się Patrycja. Okazało się że nie lubi swojego imienia i każe mówić do siebie inaczej. Ja za to bardzo lubię swoje imię. 

Mam w rodzinie dziewczynę która nazywała się Jadwiga (obecnie ma 38 lat) i tak nienawidziła tego imienia że zmieniła sobie w wieku 18 lat na Angelika. No ja się jej wcale nie dziwie bo to moim zdaniem jedno z gorszym imion damskich. 

Monia, no na razie ten Aleksander, ale mam nadzieję że coś się uda jeszcze wskorac w tym temacie, tylko że czasu coraz mniej :) całe szczęście że nazwisko krótkie to imię moze byc długie. 

Magda i lena , ja mam Magdalena i nie za bardzo mi się podoba :) w moim roczniku zawsze było duzo Magd,w klasie co najmniej 3 i denerwowało mnie to. Rodzice już mi nie dali drugiego żeby nie było za długo. Szkoda że nie mam Magda, ta końcówka nie potrzebna bo nikt i tak do mnie tak nie mówi. I my też nie będziemy na pewno dawać dziecku drugiego imienia, jedno w zupelnosci wystarczy. 

Moi synowie mają po 2 bo za 1 razem się nie dogadałam z mężem czy dajemy drugie a zgłaszałam go w szpitalu, więc tylko szybko smsa mężowi napisałam i wpisałam drugie imię po mężu właśnie. A z drugim synem to zaproponowałam, żeby na drugie dostał tak jak chcieliśmy mu dać za 1 razem. :p

Każdy ma inny gust co do imion i inaczej się one kojarzą. 

Tez nie lubiłam swojego imienia kiedyś, a teraz ma tak na imię bardzo dużo dzieciaczków. 

Mam nadzieję, że moja Helenka mnie kiedyś nie zabije za jej imię, ale ma tylko jedno , bo jest długie i nazisko też długie to nie ma co, ponadto nie miałam pomysłu

Helenka to ładne imię mi się bardzo Podoba. Nawet moja mama tak ma na imię także to imię mi się dobrze kojarzy. Mogłabym też tak dać swojemu dziecku :) piękne imię. 

Ale rzeczywiście warto wybrać imię takie jak podoba się rodzicom aby im się dobrze kojarzyło. 

Ja będąc w szpitalu i jak się rodziły dziewczynki to miały właśnie Helenka na imię, chyba ostatnio bardzo popularne wśród dziewczynek. 

Swiezoupieczona, ostatnie słowo co do imienia ma zawsze ten, kto rejestruje w urzędzie. Tak tylko podpowiadam :D

Fajerka no właśnie ojcostwo już uznane (nie jesteśmy małżeństwem) to obawiam się że teraz przez profil zaufany ogarnie beze mnie i będzie po ptakach :) a podoba Wam się Antoś? Bardzo teraz popularne 

DwarazyH , Moja prababcia nazywała się Helena, była cudowną kobietą, też mi się dobrze kojarzy i myślę że jakbym kiedyś miała mieć dziewczynkę to bym nad tym imieniem pomyślała :) bardzo ładne imię :) 

Ja miałam babcię Helenę :) często teraz słyszę to imię.

A czemu piszecie, że tylko jedno imię bo nazwisko długie? Tego drugiego imienia się właściwie nie używa przecież. 

Swiezoupieczona, mi się Antoś podoba, za to mężowi nie, więc od razu odpadło w wyścigu :)

Mi się Antos też podoba jakby był chłopiec to bym odrazu wybrała to imię. Podoba mi się też Franciszek ładnie brzmi 

Swiezoupieczonamama u nas jak miałby być chłopczyk to właśnie albo Ignaś albo Antos także mi się podoba. 

Mała zołza tak nie używa się ale we wszystkich dokumentach itd jednak to imię drugie trzeba pisać 😊

Swiezoupieczonamama ja za to swojego wyprzedziłam i od razu w szpitalu ogarnęłam zarejestowanie dziecka przez profil zaufany 😁

U nas córką dostała imię Wiktoria po prababci i przede wszystkim bardzo nam się podobało. A synek bo nam się podobało i dobrze kojarzyło :D

Najważniejsze chyba jest żeby imię się podobało rodzicom a nie wszystkim wokoło. Naszej rodzinie nie podoba się imię jakie daliśmy synkowi ale to nasza decyzja i nasze dziecko

Dokładnie tak to to powinno się odbywać. Dużo osób wybiera imię a bo to mi się z kimś kojarzy..