Witam,
Chcę przywiesić huśtawkę w pokoju córki (sufit podwieszany). Jak się za to zabrać? Nad pokojem jest stryszek z podłogą z płyty osb. Czy muszę przewiercać krokiew? Czy wystarczą porządne kołki do drewna i bez przewiercania się obejdzie?
Witaj na forum #teamLOVI!
Witam,
Chcę przywiesić huśtawkę w pokoju córki (sufit podwieszany). Jak się za to zabrać? Nad pokojem jest stryszek z podłogą z płyty osb. Czy muszę przewiercać krokiew? Czy wystarczą porządne kołki do drewna i bez przewiercania się obejdzie?
Przychodzi mi do głowy zamontować uchwyt scienny i na nim powiesić huśtawkę... Ewentualnie zależy ile dziecko ma kg, kołki Molly do karton gipsów - same kołki na pewno utrzymają i nie wypadną, jedynie trzeba się dowiedzieć jakie obciążenie wytrzyma k-g.
Zerknij sobie najlepiej tutaj:
W sklepie sa w dobrej cenie elementy montażowe do sufitów podwieszanych. Możęsz się z nimi skontaktować oraz powinni powidzieć jak to zrobić aby dało radę.
Wszystko zależy od tego czy chcesz wiercić i czy chcesz obejsc się bez tego..?
Proponuję zapytać raczej mężczyzn niż kobiet w tym przypadku
My choć w domu mieszkamy z obawy, że to nie wytrzyma nie przewiercany się a pewnie i na strych trzeba by było się wbić
Chciałam napisać to co Monia - zapytaj się faceta, a nie bab :D to oni są od tego
My mamy w drzwiach haki na których można powiesić huśtawkę :D
Huśtawkę możemy polecić ale no bez przesady haha
Ja bym się bała w pokoju takie coś zawiesić.. zależy też jakie ściany
Pytanie ciężkie dla nas kobiet. Sufit podwieszany jest z karton-gipsu, jest to delikatna konstrukcja a jeszcze nad jest strych z podłogą z płyt osb to wydaje się mało bezpieczne.
Ja bym proponowała zawiesić huśtawkę w futrynie drzwi na hakach lub na drążku rozporowym.
Może do Castoramy idź Ci ktoś doradzi?
Warto eksperta w tej dziedzinie się zapytać czy to się sprawdzi.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.