Huśtawka w pokoju córki

Witam,

Chcę przywiesić huśtawkę w pokoju córki (sufit podwieszany). Jak się za to zabrać? Nad pokojem jest stryszek z podłogą z płyty osb. Czy muszę przewiercać krokiew? Czy wystarczą porządne kołki do drewna i bez przewiercania się obejdzie?

Przychodzi mi do głowy zamontować uchwyt scienny  i na nim powiesić huśtawkę... Ewentualnie zależy ile dziecko ma kg, kołki Molly do karton gipsów - same kołki na pewno utrzymają i nie wypadną, jedynie trzeba się dowiedzieć jakie obciążenie wytrzyma k-g.

Zerknij sobie najlepiej tutaj:

https://sklep.flexgips.com/

W sklepie sa w dobrej cenie elementy montażowe do sufitów podwieszanych. Możęsz się z nimi skontaktować oraz powinni powidzieć jak to zrobić aby dało radę. 

Wszystko zależy od tego czy chcesz wiercić i czy chcesz obejsc się bez tego..?

Proponuję zapytać raczej mężczyzn niż kobiet w tym przypadku 

My choć w domu mieszkamy z obawy, że to nie wytrzyma nie przewiercany się a pewnie i na strych trzeba by było się wbić 

Chciałam napisać to co Monia - zapytaj się faceta, a nie bab :D to oni są od tego

My mamy w drzwiach haki na których można powiesić huśtawkę :D 

Huśtawkę możemy polecić ale no bez przesady haha 

Ja bym się bała w pokoju takie coś zawiesić.. zależy też jakie ściany 

Pytanie ciężkie dla nas kobiet. Sufit podwieszany jest z karton-gipsu, jest to delikatna konstrukcja a jeszcze nad jest strych z podłogą z płyt osb to wydaje się mało bezpieczne. 

Ja bym proponowała zawiesić huśtawkę w futrynie drzwi na hakach lub na drążku rozporowym. 

Może do Castoramy idź Ci ktoś doradzi? 

Warto eksperta w tej dziedzinie się zapytać czy to się sprawdzi.