Huśtawka bocianie gniazdo

Aneta no tak jeżeli córka jeździ na wózku być przestrzeń, nie można zagracić pomieszczeń. 

Ogrodzenie to duży wydatek, my robiliśmy tylko przód ze słupków imitujących klinkier i wyszło bardzo drogo. 

My musimy ogrodzić dwie strony tylko. Nie chcemy drogiego ogrodzenia tylko z tych tańszych. Ogrodzenie będziemy stawiać sami. 

Mamy chyba takie jak na 1 zdjęciu. Nie wiem czy po bokach u cb jest materiał? My mamy i ja polecam daliśmy z wysyłką ok 120 zł dzieciaki uwielbiają zwłaszcza młody. A jak brudne można wylrac

Jeśli chodzi o temat postu to kilka dni temu przyszła właśnie ta ciensza huśtawka. Jak dla mnie spoko.  Sama się na niej położyłam. Syn jeszcze się nie przekonał i nie chce się bujać. Mąż sam zrobił stelaz do niej. Obok można powiesić drugą. Ja akurat kierowałem się cena.   Aneta7734 my jak się wprowadziliśmy 6 lat temu to dom nie był wykończony na tiptop.  Tylko na dole mieszkaliśmy. Góra, nie ruszona była. A na dole wszystkie stare meble.  To co nowe to płytki, panele, drzwi. Nie mieliśmy nawet ogrodzenia ale bardzo chcieliśmy się wprowadzić. Wcześniej mieszkaliśmy u rodziców (pokój, kuchnia i łazienka dla 3 osob) zero prywatności. I z czasem po kolei sobie wakanczalismy na ile nas było stać. U nas większość mąż robił sam to i koszty były sporo mniejsze. 

Kupiliśmy jednak gniazdo plecione, wydaje się być bardziej wytrzymałe. Zobaczymy jak się sprawdzi. Jednak wygodniej się na nim siedzi czy leży na kocu, tu położyłam syna tylko na chwilę na cieńszym kocyku, zwykle rozkładam grubszy.

1

Mamameg super wygląda :) 

Mamameg, bardzo fajne, sama.jestem ciekawa jak bedzie z trwaloscią. Kupiliscie gdzieś przez Internet, czy w jakimś sklepie stacjonarnym? Gdzie je powiesiliscie?

To ja Aga K kupiłam hustawke na Allegro. Przesylka dość szybko przyszła. Powiesiliśmy ją na belkach na tarasie, wiec nie jest w pełnym słońcu.

U tesciów mamy dokładnie takie jak kupiłaś z niebieskim kołem i czerwonymi linkami na środku...dwa lata już służy i nic się z nim nie dzieje, dzieciaki się bujają i jest dość wytrzymała, bo mój sporej masy mąż nawet czasem na niej usiądzie

Aga to gniazdko jest do 150kg wiec dorosły bez obaw też może się zrelaksować ;) mój mąż czasem huśta się ze starszym synem.

Mamameg super, sama bym się na tym pobujała :) niestety nie mam gdzie powiesić. 

Szwagierka ma od roku i niestety te sznurki jej się przetarły.ale dodam że kupiła z tych tańszych.byc może te droższe mają lepszy material

Teraz w Netto mają być takie huśtawki za ok 150zł udźwig max150kg

Raczej nie kupiłabym do domu czy ogrodu, chyba wolałabym zwykłą, tradycyjną huśtawkę.

Myślę, że jak ktoś ma miejsce na takie typu rzeczy, to super sprawa. Zawsze to jakaś rozrywka dla domowników, a dziecko uczy się np. równowagi. 

My tworzymy taras, więc może też będzie czas pomyśleć nad takimi atrakcjami, choć pewnie dopiero na następne lato uda się coś ogarnąć, ale plany warto mieć. 

Aga jak najbardziej, u nas gniazdo jest w użyciu jak tylko jest pogoda. Starszak bardzo lubi na nim odpoczywać.

Sama się zastanawiam nad huśtawka ale zwykła żeby dziecko nie wypadło. Megg zastanawiam się czy takie gniazdo jest odpowiednie dla 10-cio miesięcznego dziecka chyba bym się bała że spadnie . Kolo bloku mamy takie gniazdo i jak syn był mało ruchliwy to siedział spokojnie ale teraz to chyba nie usiedzi . Aż jestem ciekawa jak to będzie . Teraz tylko czekać aż otworzą place zabaw

Pati to prawda, sadzając dziecko na bocianim gnieździe nie można spuścić z niego oczka bo wędruje po nim i boję się że spadnie. 

Mój dwulatek boi się huśtac na bocianim gnieździe. Kupiliśmy w kwietniu i tylko że mną jak usiądzie to troszkę się buja albo mnie buja.