Na grzybicę skuteczny jest Clotrimazolum. Ja antybiotyki stosuje w ostateczności. Ogólnie w higienie jak można to tak ująć pomaga też witamina C spożywanie no i sok z żurawiny. Ogólnie żurawiną.
Tak szare mydło z biały jeleń najlepsze nawet po porodzie położna kazała używać. Wcześniej też miałam problemy od porodu używam szarego mydła i wszystko wróciło do normy
Tak mi lekarz zalecił podmywanie kefirem podczas stanu zapalnego :) Nie miałam grzybicy. Lekarz mówił ,że to dla nas najlepsze ,ale kobiety nie chcą się przekonać ;) To naturalne probiotyki także zdrowe. Podmywałam się dodatkowo - rano kefir ,a na wieczór płyn do higieny intymnej. I o dziwo czułam się świeżo i moment wszystko wróciło do normy. Stosowałam kilka dni.
Teraz używam płyn do higieny z AA mommy lub 4organic. Mają dobry skład ;)
Szare mydło używałam zawsze świeżo po porodzie :)
Żurawiną dobra jest na zapalenie pęcherza,)
oj zgadzam się bardzo pomaga w takich problemach
Ja żurawinę lubiłam podjadać jak miałam w domu teraz dawno jej nie kupowałam ;) fajny dodatek do ciast;)
Ja podjadałam w ciąży. Fakt ma dużo cukru ,ale jest naprawdę dobra w profilaktyce i jako dodatek leczenia pęcherza :)
tak jeśli są problemy z układem moczowym to jest polecana żurawina, u mnie dzieciaki powinny jeść, albo pić sok z niej
Ja po porodzie używałam pianki ginexid a tak normalnie używam lactacyd, po wszystkich innych płynach zaraz czuję swędzenie. Szare mydło ok do ciała, ale bałabym, że zaburzę sobie pH pochwy. Podobno najlepsza do tych okolic jest sama ciepła woda, ale nie umiem się przekonać.
Właśnie kupiłam żurawinę i chodzą za mną pieczone jabłka z żurawiną:D
idziemka to takich nie jadłam, ale brzmi pysznie :D
Ja za zurawina nie przepadam ale pije z niej napar kiedy mam problem z pęcherzem ;)
Polecam emulsje mucovagin :)
Żurawinę lubię. Dodaje sobie do musli i jogurtów.
Ginexid odkąd poznałam też polecam - ale głównie na ten czas pologowy.
Tak to lactacyd. Miałam też kiedyś fajna piankę z Ziaji. Ale nie pamiętam dokładnie z czym.
A ja lubię żurawinę :)
Mucovagin też mogę polecić :) Jest świetny. Jeśli chodzi o lactacyd to kiedyś parę lat temu go lubiłam ,ale raz lekarz mi powiedział ,że to najgorszy płyn pod względem składu. Teraz bardzo zwracam uwagę na skład.
Ale każdemu służy coś innego :) Jak również z innymi kosmetykami :)
Ja używałam mucovagin w kapsułkach po porodzie I bardzo mi pomógł. Emulsji nie używałam ale jeżeli jest skuteczna jak kapsulki to warto kupić.
Nie uzywalam nigdy. Ale kończy mi się ginexid także może zakupie teraz.
naprawde takei opinie o lactacydzie? aż dziwne bo to taki popularny płyn do higieny
u mnei po porodzie super ale naprawde super sprawdził sie tamtum rosa w saszetkach poleciła mi położna kiedy doszło u mnie do lekkich powikłań z gojeniem sie rany przyznam ze nie spodziewałam się aż tak szybkiego działania tego środka
Aniss, mnie akurat tamtum rosa uczuliło. Moja mama korzysta a u mnie niestety uczulenie.