Herbatka od pierwszego tyg?

Podawałam herbatkę koperkową/rumiankową z Hippa,ponieważ mała miała problem ze zrobieniem kupki. Od początku ją polubiła.

Ja przez pierwszy tydzień podawałam synkowi do picia wodę przegotowaną,a po 2,3 tygodniach podawała mu już herbatki hipp granulowaną koperkowa.

ja podaje ale wtedy kiedy widze ,że ma duzy problem z zaparciami…to mu bardzo pomaga i mały robi luźniejsza kupkę.

Ja mojemu synkowi podaje z Hipa i rumianek i koperek , raz popije a raz nie. Próbować warto, lepiej taką niż granulowaną. Spróbuj też samej wody.

My też podawaliśmy zwykły koperek zaparzany z torebki,małej zbytnio nie smakował,ale zawszę i tak parę łyczków wzięła.

Pare razy w 2 miesiącu zdarzyło mi się podać córce herbatke z kopru włoskiego hipp w saszetkach, niestety nie posmakowały. Obecnie podaje zwykłą przegotowaną wodę “Mama i ja”, bez cukru.

Pierwszą herbatkę jaką podałam była herbatka koperkowa, ale nie granulowana tylko do zaparzania ( była to herbatka bio z kopru włoskiego którą można podawać po 2 tygodniu życia).

Mój synek nie chciał tych herbatek. Gdy był malutki i miał kolki to chciałam mu ją dać aby się napił, ale niestety nie chciał nawet spróbować.

My też próbowaliśmy podawać naszemu synkowi herbatkę z koperku gdy miał kolki, ale niestety nie smakowała mu i nie chciał pić. Poza tym położna mówiła, że te herbatki koperkowe nasilają ataki kolki przez wzmożoną chęć wydalania gazów i najlepszym rozwiązaniem jest przegotowana (wcześniej przefiltrowana) woda. Jeśli kobieta karmi piersią to pokarm mamy jest zarówno jedzeniem, jak i piciem więc nie ma konieczności dopajania dziecka. Przy karmieniu mlekiem modyfkowanym powinno się dopajać dziecko np. wodą.

Mi położna środowiskowa zabroniła podawać maluchowi herbatki

daryska000 herbatka hipp pomogła wam na czkawkę? ja mam tą herbatkę ale nie podaje bo nie widzę potrzeby dopajać . ale po jedzonku moja mała ma czkawki więc jeżeli wam pomogła to chyba też zaczniemy ją praktykować

Ania to nie chodzi o to ze akurat ta herbatka pomogła na czkawke tylko o to ze cokolwiek do picia pomaga. Możesz też przystawic do piersi i dać się dziecku napić.
Ja herbatki podawalam po pierwszym miesiącu. Wcześniej nie było potrzeby.

zuzanna a mleko modyfikowane mogę podać na czkawkę?

moj synus tez nie przepadal za tymi herbatkami i do dzis tak ma:/ probowalam mu najczesciej podawac herbatke koperkowa hipp

widzę że ta herbata koperkowa chyba jest najlepsza

U nas bardziej smakował rumianek niż koperkowa :confused: koperkowa w ogóle nie smakowała… :confused:

Tak Ania możesz podać mm na czkawke.

dziś podczas podróży mała miała czkawkę i podała jej herbatkę koperkową. ojej jak ona jej posmakowała

Tylko po co dawac malenstwu konkretne smaki, ta herbatka ma smak koperkowy, nie jest z koperku, to duza róznica. Lepiej podac wodę.

Ja dawałam herbatkę która jest od. 1 miesiąca życia ale sypalam tylko parę granulek żeby był lekki posmak bo samej wody synek nie chciał. Karmiła mlekiem mm więc dopajałam i jak dziecko miało czkawke