Hemoroidy po porodzie

Po porodzie miałam hemoroidy, próbowałam leczyć się środkami ludowymi, było tylko gorzej. zwrócił się do kliniki doctorpro, są tam znakomici specjaliści https://doktorpro.sk/bratislava/services/proctology. lekarz dał mi profesor czopki i tabletki. wszystko poszło w 3 tygodnie.

Widzę kolejna reklama :) Hemoroidy leczy się w zależności od zaawansowania :) No i niestety lubią powracać. Mi najbardziej pomogły tabletki na wzmocnienie żył ,które zalecił mi mój lekarz w połączeniu z maścią. Miałam spokój na dłuższy czas.

Ależ reklama ;) 

Masakra ostatnio pelno twgo

Za dużo tego tutaj sie robi 

Kolejna reklama ;o

No niestety ale my nic nie zrobiny z tymi reklamami może poprostu nic nie piszmy w tych wątkach to odechce im się je tutaj wstawiać opisywać 

Reklama reklama ale z hemoroidami nie ma zartow i niestety dotykaja nie tylko kobiet w ciazy czy po porodzie ale rownie meskie towarzystwo.

Warto z takim problemem udac sie do specjalisty zwlaszcza jak domowe sposoby nie działaja;(

No niestety to prawda :) Dotyka je coraz to młodsze osoby. Ja już miałam pierwsze problemy w wieku 15 lat. Nasilały się potem w  pòźniejszym już wieku przy każdej ciąży . Nieleczone mogą niestety ale narobić większych problemów. A zabieg to naprawdę nic przyjemnego. A czasem już jest takie stadium ,że leki i maści nie wystarczają. 

Co prawda to prawda 

Sama miałam nie raz na szczęście maści pomagały 

Najgorzej było po porodzenie bo dłużej się utrzymywały ale też dzięki samym maścią się ich pozbyłam 

Nic przyjemnego a temat myślę że dość krepujacy dlatego się tyle o tym nie mówi 

Jak objawiają się hemoroidy?  Ja nigdy nie mialam

Ja miałam sytuacje ze nie mogłam usiedzieć ani zrobić kupy , mega bolało ,krwi niesamowicie dużo  i piekło a przyjmując żelazo miałam zatwardzenia , wiec wkoncu poszłam do proktologa bo za każdym razem było coraz gorzej i bałam się wypróżniać , okazało się ze miałam zapalenie odbytu ale mam wstawić się na kontrol bo prawdopodobnie mogły się robić hemoroidy a za wcześnie by je wykryć . 
Dostalam maść i czopki , bezpieczne przy karmieniu piersią i od tamtej pory jest lepiej . Tez mam zalecenie aby w razie znowu dużej ilości krwi przy wypróżnianiu kupować czopki bez recepty .

Nic przyjemnego . Wstyd samej przed sobą się przyznać ze ma się taki problem , mąż już nie mógł znieść tego i sam zapisał mnie do lekarza i zawiózł . Bo ja sama się bałam ze może to coś złego i wolałam nie wiedzieć . 

Justys po pierwszym porodzie to u mnie bylo jak u valentiny kupa i krew ale potem to ustalo a pozostal bol przy wyproznianiu.

W sumie najgorszy to jest ten bol ktory cie wybudza w nocy i nic nie pomaga kazde ulozenie sie na lozku to silny bol pomagaja nasiadowki w cieplej wodzie najlepiej z dodatkiem naparu z kory debowej no i czopki sa tez masci.

Kurcze to ja aż tak bolesnych hemoroidow nie miałam może szybko zaczęłam maść stosować jak już czułam i wiedziałam że to to

Boleć bolało ale bardziej czułam dyskomfort, krwi u mnie nie było u mnie bardziej na zewnątrz soe tworzył wiem ze gorsza sytuacja jest tak wewnątrz są wtedy ciężko jest się załatwić i w takim przypadku może pojawić się krew ale ekspertem nie jestem 

Zatwardzenia niestety sprzyjają tej przykrej dolegliwości. Ja mam problemy żylne od dawna ,więc krwawiące guzki pojawiły się jeszcze długo przed ciążami. Hemoroidy to nic innego jak żylaki odbytu. Objawiają się krwawiącymi guzkami. Czasem te guzki są widoczne i wyczuwalne ,a czasem dowiadujemy się o nich przez krew pojawiająca się na papierze. Ciąża to również idealny czas by powstały. Mi przy każdej ciąży nawracają. Gdy cały czas dokuczają warto wybrać się do proktologa ,by sprawdzić czy te krwawienia to nic poważniejszego. Mi dał leki wzmacniające żyły i maść i mam puki co spokój długi czas. Guzek jest ,ale już długo nie mam problemów z krawieniami.

Gdy jest stan zapalny to potrafią sprawiać naprawdę duży ból. 

Mi również pomogła maść parę dni stosowania i jak narazie mam spokój:)

W szpitalu po porodzie kolejnego dnia pamietam ze juz szlam bo leki na hemoroidy i tam mi dali hemoral i w sumie byl skuteczny bo nie bolalo tak bardzo potem po wizytach patronazowych podjelam temat z polozna i pilecila mi proctogynevol tez dobre i skuteczne przyznam ze dzialaja w miare szybko nawet jak zaczyna sie bol pojawiac to warto szybko reagowac;)

Również miałam procto glyvenol :) 

To ja też.mialam po porodzie problem z wypróżnianiem się,  bol i ledwo siedziałam ale dostałam czopki i przeszło. Myślałam,  że to skutek po pierwszym porodzie bo po 2 nie miałam tak.

U mnie ten sam problem był ciężko było mi się załatwić więc szłam po czopki z pierwszym miałam problem aplikacji więc pielęgniarka mi pomagała byłam napuchnieta i dlatego ciężko bylo z aplikacja 

Na szczęście już z drugim poszło łatwiej