dokładnie, a ostatnio robi się coraz gorzej na tym świecie, zamiast sobie pomagać to jest wytykanie
Ojj bardzo dużo oceniania;( szczególnie na grupach na fb. Ile tam zamiast rad o które próby jest wytykania i wysmiewania. Jestem w 2- bo czasem naprawdę cenne posty są- ale jak czasem czytam jak matki wzajemnie są dla siebie niemiłe to aż mi przykro samej.
Oj też jestem na FB w kilku grupach, ale wchodzę tam tylko jak muszę i po konkretne informacje, bo atmosfera jest tam napięta:)..
Większość na siłę próbuje narzucić swoje zdanie, jakbyśmy wszyscy byli tacy sami i musieli robić tak samo..
Niestety. I często pytanie o co innego a odpowiedzi zupełnie z innej beczki ale tak by czymś dowalić
Ja byłam na 3 grupach na GB ale zrezygnowałam i nie jestem na żadnej bo to co tam się dzieje to masakra jakaś. To właśnie narzucanie na siłę swojego zadania.
No niestety. Żyjemy w świecie wyidealizowana, piękna, perfekcji. Życia na wysokim poziomie.. brudna buzia, nie pomalowane mamy, ah bałagan, koszula brudna z mleka to nie życie.. tak wygląda Instagram i życie na grupach. Każda z nas nie jest perfekcyjna i nie mówię o staraniu się. Często zapominamy co jest ważne w życiu a robimy coś na pokaz.. fajnie jest oceniać innych. Ale nie na tym polega życie.
Oj jest tak, a najgorsze że naogladamy się tego idealnego życia influ i wydaje nam się, że my jesteśmy jacyś beznadziejni. Pol dnia ganiasz za dzieckiem w brudnym dresie z tłustymi włosami, a na necie umalowana, wystylizowana celebrytka uśmiecha się do zdj z czyściutkim dzieckiem na rękach. No łatwo wpaść w depresje.
Kargaw miałam to samo. Wchodziłam na FB grupy jak tylko się dowiedziałam o ciąży. Po może trzech miesiącach zaczęłam sobie wkręcać różne rzeczy, bolączki, panikowalam. I skrupulatnie wychodziłam z grup.
Ja mocno ograniczam takie mamusiowe grupy na fb. W sumie jestem w jednej sprzedażowej z mojej okolicy i tutaj :) ktoś dodal zdjęcie noworodka w kokonie/warkoczu i innych dodatkach i zaraz było komentowanie że nic nie powinno być w łóżeczku. Oglądałam też kilka odcinków na Blejtram TV na YT i to jest tragedia co ludzie wypisują na spotetach itp typowe madki z chorom curkom xD nawet słowo mamusia źle mi się kojarzy :/
Wchodzisz na taką grupę po pomoc, a okazuje się, że wszystko robisz źle i jesteś najgorszą matką ever;)