GUS Spis Ludności 2021

Hej, bierzecie udział? Spotykam się z różnymi opiniami.. my wzięliśmy udział.

Wlansie ja sie zastanawiam. To jest obowiazkowe chyba. Jak nie wypelnimy online to ktos chyba bedzie dzwonil 

Z tego co mi wiadomo jest to obowiązkowe, więc na pewno wezmę udział i wolę wypełnić online. W tych czasach nie wiadomo czy do drzwi zapuka oszust czy nie. 

W tych czasach to raczej dzwonia jak jest mozliwosc a nie chodzą. Chyba ze ktos nie ma jak

Ja raczej wezmę udział 

Zawsze dzwonili ale można też online. Tutaj nie ma wyboru 

Udział w spisie powszechnym jest obowiązkowy. Odmowa udziału w nim grozi nałożeniem sądowej grzywny w wysokości do 5 tys. Złotych. Także Ci co twierdzą, że nie wezmą w tym udziału to ostatecznie i tak wezmą :-) 

Warto zrobic on line szybko i po temacie, po co ma potem ktos przychodzić i roznosic wirusy i bakterie w najmniej oczekiwanym momencie

Właśnie chyba jest to obowiązkowe, to tak :)

Myszka spis jest obowiązkowy bo są kary pieniężne za niespisanie się ja juz spisana online

Online najlepiej to zrobić 

My przy świętach usiedlismy z cala rodzina i tez juz każdy wypełnił tak aby miec to za sobą i nie myslec ze trzeba to zrobić czas leci i pewnie tak by sie odwlekalo z dnia na dzien jest to obowiazkowe wiec czy ktoś chcę czy nie i tak będzie musiał nad tym przysiasc

Lepiej zrobic poki o tym glosno potem temat nieco ucichnie i latwiej zapomniec, a szkoda tracić kasy na kary;(

Nie chcem, ale muszem. ;) A tak na poważnie to bardzo mnie niepokoi ten spis. A co jak wyciekną moja dane i dostaną się w niepowołane ręce. Przecież stronę to robił jakiś głąb. Jest tragiczna.

Annawronka tam niema nic niepokojącego co by mogli wykrasc

Spisać się trzeba, czy chcemy, czy nie. 

Wolę sama zapisać się internetowo niż czekać, aż ktoś wparuje mi na chatę i będzie zadawać te durne pytania, bo serio są naprawdę dziwne...

A tym bardziej w czasie pandemii jak on tyle mieszkana oblecie na pewno będzie miał kontakt z osobą zarażona 

dziwie sie ze ten spis nie zostal przeniesiony na inny czas  jak juz pandemia sie uspokoji czy nie moglo to poczekac?

Dobrze ze byla mozliwosc wypelnienia wniosków on line;)

Anita jak online można to zrobić to nie ma.porzeby przekładać bo nie wiadomo kiedy minie ten wirus kiedy sie uspokoi to

Anita by pewnie musieli zmieniać ustawę