Pannaxoanna wkradl Ci się błąd. Powinno być "Potwory do szafy". Kupiłam dla chrzesniaczki i to był strzał w 10
A tej gry to nie znam od ilu lat i dla ilu osób ?
Nati jeżeli mowa o potworach do szafy to wiek 3+ a grać można od 1 osoby do nawet 6
Gorący ziemniaki, grzybobranie;)
A glodne hipcie ??
Moja córka zafascynowana jest puzzlami. W kwietniu skończy 3 lata, a układa puzzle wielkością dla 5 latków. Do 100 elementów. Robi to bez patrzenia w obrazek i pod warunkiem, że to jest Strażak Sam, Psi patrol lub Świnka Peppa.
Zaczynam ją powoli zachęcać do gry w Domino lub memory. Póki co mam wrażenie, że na innych grach raczej nie da rady się odpowiednio skupić i wysiedzieć :)
Aneczka musze sprobowac dla córki brata w takim razie na dzień dziecka ☺
Nati warto ;) polecam ;)
Ja polecam monopol junior
On jest chyba od 5 lat ale nie warto czekac do tego momentu, jesli wasze dzieci sa sprytne to warto kupic ja wczesniej.
Podobnie zagadki Krola Juliana zagadki czytane z kart dla dzieck ktore ucza sie czytac warto grac jak sa 2 osoby w domu, wowczas dziecko xzyta samo i zadaje zagadkw przeciwnikowi, zebh wygrac musi samo przeczytac;)
Teksty krotkie zagadki latwe do czytania a na dole karty są odpowiedzi
Polecam dooble dla dzieci. Szybko łapią zasady.
Teraz jest wiele gier w wersji dla dzieci np.5 sekund kids, monopol kids.
Może ogólnie puzzle, chińczyk
Z fajnych gier jakie my mamy w domu to są również było sobie życie, ogólnie lubie te filmiki i często córka je oglądała jak była młodsza;) jest to gra z róznymi pytaniami na temat zdrowia, warto zakupić te gre jak dziecko zazyna czytać badż już umie czytac podobnie,
karty z pytaniami na których sa ukryte odpowiedzi, aby ją uzyskać potrzebny jest detektor odpowiedzi;) ale dzieci sa tak sprytne z ei bez tego znają odpowiedź;) troche oszukują;) takie pytania zapadaja w pamieć przez co też taka gra jest rozwijajaca;)
dla młodszych dzeci poleciłabym też wszelkiego rodzaju gry zrecznosciowe;) czy zwykłego Piotrusia;)
Chinczyk fajny dla starszakow bo dla młodszych dzieci taki zwykły pionek na planszy może się szybko znudzić
U dwulatki to z gry z Pucia mamy i kot w worku najlepsze.na jej wiek
kot w worku jeszcze nie słyszałam o tym
Bardzo fajna gra choć nie jest popularna..nam.ciocia neurologopeda często prezentuje takie unikalne gry i książki,które nie są rozpoznawalne,a ona często z nimi pracuje,albo wow że rozwijają mowę
popatrzymy, poszukamy :)
W głodne hipcie nie graliśmy.. musze zobaczyć co to ;))
jest pełno gier dla małych dzieci a czasami warto zerknąć na te gry nieco wyższe wiekowo o rok czy dwa, bo czasami sa wskazane dla starszych dzieci ale maluchy swietnei sobie z nimi dają rade, nalezy tylko uważać na małe elementy.
my np kupiliśmy monopol junior a potem załowałam ze nie kupiłam wiekszego od razu bo córka była juz na takim etapie że spokojnie by sobie dała rade z tym wikeszym
Monopol junior od którego roku życia ?